Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Klēbo uzvara 20 kilometros ar atsevišķu startu klasiskajā stilā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Klēbo uzvara 20 kilometros ar atsevišķu startu klasiskajā stilā
Juhanness Klēbo. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Norvēģijas sportists Juhanness Klēbo sestdien Lahti Pasaules kausa distanču slēpošanā posmā uzvarēja 20 kilometru distancē ar atsevišķu startu klasiskajā stilā.

Klēbo trasi veica 48 minūtēs un 0,01 sekundē. Otrais 59 sportistu konkurencē bija soms Īvo Niskanens, kurš uzvarētājam zaudēja 24 sekundes, bet trešais - norvēģis Martins Levstrems Njengets.

Kopvērtējumā vadībā ir Norvēģijas distanču slēpotājs Haralls Estbergs Āmunnsens, kurš sestdien finišēja sestais. Viņš ir sakrājis 2148 punktus. Otrais ar 1843 punktiem ir Klēbo, bet trešais ar 1743 punktiem - vēl viens norvēģis Ēriks Valness.

Jau ziņots, ka sieviešu sacensībās Patrīcija Eiduka sestdien Lahti ieņēma 30. vietu, bet Kitija Auziņa ierindojās 45. vietā.

Svētdien sportisti sacentīsies sprintā klasiskajā stilā, kvalifikācijas sacensībām notiekot no plkst. 10.15 un finālsacensībām - no plkst. 12.45.

Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē "Eurosport" kanālos.

Gada sākumā Eiduka Itālijā "Tour de Ski" seriāla pēdējā posmā izcīnīja piekto vietu, atkārtojot augstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē, bet kopvērtējumā latviete bija astotā, sasniedzot jaunu rekordu.

Martā tiks aizvadīti posmi arī Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

     [+] [-]

, 2024-03-02 19:01, pirms pusgada
Laikam man sporta uztvere ir ļoti atšķirīga no SC autoriem.
Visu laiku kaut kādi apraksti, atkārtojumi mākslīgai teksta pagarināšanai, jo, saprotams, maksā par rakstuzīmēm, bet šodien vispār kosmoss- ir pat vīriešiem nosaukts pirmais kopvērtējuma trijnieks, bet pieminētajai Latvijas slēpotājai nekas nav pieminēts ne vakar, ne šodien.
Man sports vairāk saistās ar vietām, punktiem, centimetriem, sekundēm, nevis ar tenisistes kleitas krāsu vai veču oriņu stiepes/spiedes izturības relatīvo koeficientu...
Laikam kļūstu vecs un no sporta vairs neko nesaprotu.