Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Dukura audzēknis Vestons kļūst par jauno pasaules čempionu skeletonā

Emils Ozerinskis

Dukura audzēknis Vestons kļūst par jauno pasaules čempionu skeletonā
Jaunais pasaules čempions skeletonā Mets Vestons. Foto: Viesturs Lācis

Sanktmoricā notiekošajā pasaules čempionātā skeletonā vīriešiem par uzvarētāju kļuvis Martina Dukura pieskatītās 25 gadus vecais Lielbritānijas komandas sportists Mets Vestons.

Pasaules čempionu tituliem bagātākajam skeletonistam Martinam Dukuram atvadoties no aktīvajām sportista gaitām un pēdējo divu pasaules čempionātu uzvarētājam Kristoferam Grotheram ierindojoties vien desmitajā vietā, par jauno pasaules čempionu skeletonā kļuvis Lielbritānijas sportists Mets Vestons, kurš kļuvis par otro britu pasaules čempiona statusā, atkārtojot 2008. gada Kristiana Bromlija sasniegumu.

Seškārtējā pasaules čempiona Dukura audzēknis Vestons demonstrēja lielisku stabilitāti, uzvarot katrā no četriem braucieniem. Sacensību kopvērtējumā ar 4:28,71 Vestons kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, pievienojot Altenbergā izcīnītajam Eiropas čempiona titulam arī pasaules čempionāta zeltu.

Otro vietu aiz 25 gadus vecā brita ieņēma Itālijas sportists Amadeo Bagnis, kurš no uzvarētāja atpalika 1,79 sekundes. Dukura trenētās komandas medus mucā darvu iepilināja korejieša Sungi Džuna nonākšana uz trešās vietas pakāpiena, jo Āzijas sportists ar vienas simtdaļas pārsvaru no bronzas pozīcijas nobīdīja citu Lielbritānijas skeletonistu Kreigu Tompsonu. Savukārt labāko trīs sportistu vidū pēc pirmās dienas bijušais Markuss Vaiats noslēguma tabulā bija piektais.

Pasaules čempionātā dalību ņēma 36 sportisti, piedaloties arī vairākiem eksotisku valstu pārstāvjiem, kuri ikdienā pasaules kausa posmos nebrauc. 32. vietu ieņēma malaizietis Džonatans Džavs, kurš apbrauca īru Brendanu Doilu un austrālieti Peteru Makridesu. Savukārt olimpietis Akvasi Frimpongs no Ganas pēc pirmā brauciena ierindojās augstajā 15. pozīcijā, tomēr sekojošajos piegājienos vienīgais Āfrikas pārstāvis atkrita uz astes galu, netiekot labākajā divdesmitniekā un pēc trīs braucieniem ierindojoties priekšpēdējā vietā tikai priekšā Luksemburgas sportistam Džefam Baueram.

Pasaules čempionāts skeletonā vīriešiem, Sanktmorica

V.SportistsValstsLaiks
1.Mets VestonsLielbritānija4:28.71
2.Amadeo BagnisItālija+1.79
3.Sungi DžunsDienvidkoreja+2.46
4.Kreigs TompsonsLielbritānija+2.47
5.Markuss VaiatsLielbritānija+2.67
6.Vengangs JansĶīna+3.11

Piedalījās 36 sportisti.

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/

  +1 [+] [-]

, 2023-01-27 13:05, pirms gada
Dukura spēcīgākais ierocis ir tieši citu motivēšana un tas ir diezgan likumsakarīgs iznākums, ka brits uzvarēja!

  +1 [+] [-]

, 2023-01-27 13:41, pirms gada
Malacis Martins! Kārtīgi izaudzini šo jaunēkli līdz Olimpiskajam zeltam!
Kas neizdevās pašam, tad lai piepildās kā trenerim! Protams, ja nav kāds lāsts uzlikts...

  +1 [+] [-]

, 2023-01-27 15:04, pirms gada
...dalību ņēma...

Prātīgāk ir "piedalījās"!

  +1 [+] [-]

, 2023-01-27 15:59, pirms gada
Bravo, aizgaja ar tehniku un zinasanam, mega sasniegums !!!

  +2 [+] [-]

, 2023-01-27 16:00, pirms gada
Kas viņš par audzēkni??? No piecu gadu vecuma trenē vai? Blad, raksta paši nejēdz ko. Maksimums - "pēdējo pusgadu trenētais un ar Dukuru tehniku apdāvinātais brits tur kaut ko...." neba jau nu audzēknis

     [+] [-]

, 2023-01-27 18:57, pirms gada
Gan jau patiesībā Vestona vietā brauca pats Martins.

     [+] [-]

, 2023-01-28 09:37, pirms gada
Kas mums daļas par angli! Būtu mūsējo trenējis! Bet meklē kur biezāks!