Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Skeletoniste Tērauda: "Pirms otrā brauciena noskaņoju sevi neļauties stresam"

Skeletoniste Tērauda: "Pirms otrā brauciena noskaņoju sevi neļauties stresam"
Endija Tērauda. Foto: Mareks Gaļinovskis/bobslejs.lv

Talantīgā Latvijas skeletona braucēja Endija Tērauda pirms sezonas pirmā Pasaules kausa posma Siguldā cerējusi uz vietu pirmajā desmitniekā, tāpēc izcīnītā trešā vieta viņai ir liels pārsteigums, sarunā ar Sportacentrs.com norāda sportiste. Pirms otrā brauciena, kur izšķīrās, vai latviete jau savā debijā šāda līmeņa sacensībās kāps uz goda pjedestāla, viņa sevi noskaņojusi neļauties satraukumam, kas arī izdevās.

Tērauda, kurai ir 23 gadi, piektdien līdz ar to kļuva par pirmo sportisti Latvijas dāmu skeletonā, kura Pasaules kausā kāpusi uz goda pjedestāla. Savulaik Lelde Priedulēna augstāk par ceturto vietu netika.

"Protams, šādam mērķim mēs daudz strādājam. Šī bija debija Pasaules kausos un pirmo reizi sacentos ar top skeletonistēm. Pirms mačiem domāju, ka es būtu priecīga par vietu pirmajā desmitniekā. Sešinieks vispār būtu woow! Tajā brīdī, kad pēc pirmā brauciena biju trešā, man bija patīkams pārsteigums. Tā arī uzreiz bija liela atbildība, jo aiz manis tikai trīs sekundes simtdaļas atpalika Laura Dīsa. Sapratu, ka otrajā braucienā būs tiešām smagi. Saņemties nebija viegli, bet noskaņoju sevi neļauties stresam. Beigās sanāca un nobraucu vēl labāku braucienu nekā pirmo. Ledus, protams, uz otrā brauciena beigām palika lēnāks, bet pats brauciens bija labāks," demonstrētais sniegums sacensībās liek domāt, ka Tēraudai pirms atbildīgiem braucieniem ir laba psiholoģiskā noturība.

Par piektdienas sacensību uzvarētāju dāmām tika kronēta austriete Janīna Floka, kura arī daudz trenējusies Siguldas trasē. Otrās vietas ieguvēju Kimberliju Bosu no Nīderlandes viņa summā apsteidza par 0,83 sekundēm, kamēr Tērauda piekāpās par 1,40 sekundēm.

"Strādāšu pie tā, lai Flokai pietuvotos. Viņa Siguldas trasi ir atkodusi," atzīst Tērauda. "Pati arī šo trasi esmu daudz maz atkodusi. Ir vietas, kur man vēl jāpiestrādā. Vēl pērn varēju teikt, ka Siguldā galīgi nav mana mīļākā trase, bet tagad tā jau sāk palikt par vienu no manām iecienītākajām."

Tērauda uzsver, ka starpsezonā ļoti daudz darba ieguldīts fiziskās sagatavotības treniņos. Komandai ir pievienojusies jauna fiziskās sagatavotības trenere Linda Ozola, uzlabota tika arī tehnika. "Vislielākais paldies, protams, trenerim Gintam Dzērvem," Endijai uz šo sezonu ir jauns skeletons. Tas ir nedaudz smagāks nekā iepriekšējais, līdz ar to startē grūtāk uzstumt. "Es pati esmu ļoti viegla, tāpēc bija nepieciešams smagāks skeletons, jo maksimālais svars var būt 102 kilogrami. Man šodien bija 95,7 kilogrami, kas tāpat ir krietni zem maksimuma. Jo lielāks svars, jo labāk – ir lielāka inerce un ātrums."

Sportiste uzsver, ka starpsezonā ļoti strādājusi pie tā, lai palielinātu arī pašas svaru, taču tas augot ļoti grūti. Šobrīd mērķis esot iegūt vēl vismaz pāris kilogramu.

Pēc nedēļas Siguldā notiks vēl viens Pasaules kausa posms skeletonā. "Negribu teikt, ka būs jātēmē uz vēl augstākām vietām, bet darīšu, ko varēšu. Pēc tam izvērtēšu, vai braukšu uz Pasaules kausa sacensībām Īglsā."

  +4 [+] [-]

, 2020-11-20 14:46, pirms 3 gadiem
Simpātiska!!!

  +3 [+] [-]

, 2020-11-20 15:26, pirms 3 gadiem

  +6 [+] [-]

, 2020-11-20 16:07, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Bildes: https://jauns.lv/foto/sports/40274-endija-terauda-izcina-vesturisku-panakumu-latvijas-sieviesu-skeletona#&gid=40274&pid=1
nepareizās bildēs,pēc pirmā komentāra visi gaidīs ,ka tur būs bildes ,nu ne jau no trases

  +4 [+] [-]

, 2020-11-20 16:21, pirms 3 gadiem
Apsveikumi Tēraudai arī šeit!

Hm, sanāk, ka vēl vajadzētu klāt 5-6 kg. Vācietēm ar lielo dibenu un arī Bosai ātruma ziņā trases lejasdaļā ir priekšrocība.

Un tā kā būtu jau laiks atkosts Siguldas trasi! Tik daudz braucienu taču aizvadīts.

  +6 [+] [-]

, 2020-11-20 16:30, pirms 3 gadiem
Beidzot būs iemesls skatīties skeletonu 🥰

     [+] [-]

, 2020-11-20 16:39, pirms 3 gadiem
Apsveicu meiteni, tomēr gribētos aizrādīt raksta autoram uz ievadā pieļautu kļūdu - šī nebija debijas reize pasaules kausa līmeņa sacensībās konkrētajai sportistei, jo viņa startēja iepriekšējās sezonas pasaules kausa finālposmā (kas vienlaikus bija Eiropas čempionāts), tomēr pēc pirmā brauciena tika diskvalificēta, jo aizmirsa uzvilkt vesti (avots - Tērauda aizmirst par vesti un pēc 11. vietas...

  +7 [+] [-]

, 2020-11-20 16:41, pirms 3 gadiem
KASPARS1991 rakstīja: Apsveicu meiteni, tomēr gribētos aizrādīt raksta autoram uz ievadā pieļautu kļūdu - šī nebija debijas reize pasaules kausa līmeņa sacensībās konkrētajai sportistei, jo viņa startēja iepriekšējās sezonas pasaules kausa finālposmā (kas vienlaikus bija Eiropas čempionāts), tomēr pēc pirmā brauciena tika diskvalificēta, jo aizmirsa uzvilkt vesti (avots - http://sportacentrs.com/ziemas_sports/skeletons/16022020-terauda_aizmirst_par_vesti_un_pec_11_viet
Formāli toreiz viņa startēja tikai EČ ieskaitē, jo Latvijai PK nebija dāmu kvotas.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-20 19:50, pirms 3 gadiem
Smuka meitene!

     [+] [-]

, 2020-11-21 10:56, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Smuka meitene!
Aizej nodročī, maniaks