Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Netlaus pieļauj kļūdu otrajā braucienā Eiropas kausā, uzvara Ķīnas sportistam

Rolands Eliņš

Netlaus pieļauj kļūdu otrajā braucienā Eiropas kausā, uzvara Ķīnas sportistam
Krists Netlaus. Foto: skeleton.lv

LETA. Latvijas skeletonists Krists Netlaus piektdien Eiropas kausa trešajā posmā Vinterbergā pieļāva kļūdu otrā brauciena startā, kas viņam liedza pacīnīties par labāko desmitnieku.

No latviešiem visaugstāk - 18.pozīcijā - bija Elvis Veinbergs, 20.vietu ieņēma Netlaus, bet Valts Smilga bija 26.pozīcijā 33 skeletonistu konkurencē.

Pēc pirmā brauciena Neltaus bija astotais, Veinbergs 17., bet Smilga ieņēma 26.pozīciju un otrajam braucienam nekvalificējās. Otrā brauciena startā Netlaus sagriezās perpendikulāri trasei un jau pašā augšdaļā nespēja uzņemt paātrinājumu, kā dēļ ieņēma vien 20.vietu kā braucienā, tā summā. Veinbergam braucienā bija vēl viena 17.vieta, bet summā viņš bija 18.pozīcijā.

Abos braucienos ātrākais bija ķīnietis Džens Jiņs, bet vēl uz goda pjedestāla kāpa divi vācieši Sedriks Renners un Štefans Retigs, kuri zaudēja attiecīgi 0,23 un 0,56 sekundes.

Veinbergs no uzvarētāja atpalika 3,18 sekundes, bet Netlauam bija 5,94 sekunžu deficīts.

Sestdien šajā pašā trasē notiks ceturtā posma sacensības.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Lillehammerē Netlaus izcīnīja piekto un sesto vietu.

Eiropas kauss skeletonā tās ir trešā ranga sacensības aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa.

Eiropas kauss skeletonā, Vinterberga

V.SportistsValstsLaiks
1.J. ŽengsĶīna1:55.34
2.S. RennersVācija+0.23
3.Š. RetigsVācija+0.56
4.L. BostoksLielbritānija+0.97
5.Ž. HaifengsĶīna+1.35
6.L. ManhārdsVācija+1.37
18.E. VeinbergsLatvija+3.18
20.K. NetlausLatvija+5.94
26.V. SmilgaLatvija

Piedalījās 33 sportisti

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2021-11-19 18:31, pirms 2 gadiem
Sūdīgi. Laikam, jāpiekrīt skarbajam viedoklim Delfi rakstā par skeletonu, ka šobrīd Latvijā neviens talants nav redzams.

Smilgam bija trešais starta numurs, bija jāizmanto, lai tiktu pie otrā brauciena.

Žengam trešā uzvara pēc kārtas, turklāt trasēs, kurās nekad iepriekš viņš nav braucis. Eiropā vispār līdz šai sezonai bija startējis vienreiz (9. vieta Sigulda ar starta ieskrējiena rekordu).

  +1 [+] [-]

, 2021-11-19 18:58, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Sūdīgi. Laikam, jāpiekrīt skarbajam viedoklim Delfi rakstā par skeletonu, ka šobrīd Latvijā neviens talants nav redzams.

Smilgam bija trešais starta numurs, bija jāizmanto, lai tiktu pie otrā brauciena.

Žengam trešā uzvara pēc kārtas, turklāt trasēs, kurās nekad iepriekš viņš nav braucis. Eiropā vispār līdz šai sezonai bija startējis vienreiz (9. vieta Sigulda ar starta ieskrējiena rekordu).
bet to jau pats Dainis atzinis,ka šitie nav talanti,tāpēc arī viņš sen jau šitajiem nepalīdz...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-19 20:21, pirms 2 gadiem
Baigi nezinot aizkulises izskatās, ka pēdējos 2 gadus viņiem visiem progress ir apstājies. Kas protams rada jautājumu vai tā ir sakritība vai tomēr kaut kādas problēmas treniņprocesā visai grupai.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-19 20:29, pirms 2 gadiem
Edgars rakstīja: Baigi nezinot aizkulises izskatās, ka pēdējos 2 gadus viņiem visiem progress ir apstājies. Kas protams rada jautājumu vai tā ir sakritība vai tomēr kaut kādas problēmas treniņprocesā visai grupai.
Pirms četriem gadiem, būdams tikai 18 gadus vecs, Netlaus reāli pat cīnījās par trešo ceļazīmi uz olimpiādi (ar teicamiem rezultātiem Eiropas kausā). Tagad, protams, ir cita konkurence, bet man šķiet, ka Krista rezultāti ir ne tikai iestagnējuši, bet pat kritušies.

Nu labi, Veinbergam ir tikai 18 gadi (janvārī būs 19). Bet nu neredz vairs progresu. Smilga nesen tikai sācis. Bet viņam jau ir 20 (februārī būs 21), vismaz starta ieskrējienā būtu jābūt konkurētspējīgākam.

Atvainojos par dīvāna eksperta komentārtiem, bet pēc šodienas skeletona rezultātiem iezīmēju baigi drūmo ainu pēc Dukuru aiziešanas... Veči, saņemas!!

     [+] [-]

, 2021-11-19 20:40, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Pirms četriem gadiem, būdams tikai 18 gadus vecs, Netlaus reāli pat cīnījās par trešo ceļazīmi uz olimpiādi (ar teicamiem rezultātiem Eiropas kausā).
nu ja,jo tad vēl brauca ar Daiņa kamanām,a tagad tas Dzērve taisa ,tad tehnika arī vairs nav tik laba kā agrāk

     [+] [-]

, 2021-11-19 21:35, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: nu ja,jo tad vēl brauca ar Daiņa kamanām,a tagad tas Dzērve taisa ,tad tehnika arī vairs nav tik laba kā agrāk
Nez, kā čalim būtu izvērtusies karjera, ja būtu visu laiku startējis ar labu tehniku. Jācer, ka vēl būs iespējas izsisties līdz augšai.