Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Zubkovs sūdz tiesā laikrakstu par Daiņa Dukura interviju un salīdzinājumu ar pedofilu

Agris Suveizda

Zubkovs sūdz tiesā laikrakstu par Daiņa Dukura interviju un salīdzinājumu ar pedofilu
Aleksejs Vojevoda un Aleksandrs Zubkovs
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs vērsies tiesā ar prasību pret krievu laikrakstu Sovetskiy Sport, kas pirms nepilna mēneša publicēja interviju ar Latvijas skeletona izlases galveno treneri Daini Dukuru, vēsta aģentūra TASS.

"27. aprīlī nosūtījām rakstisku pretenziju "Sovetskiy Sport" redakcijai ar prasību par raksta dzēšanu no laikraksta oficiālās mājaslapas, kā arī par publikācijas atsaukumu gan mājaslapā, gan laikrakstā," federācijas preses dienests sacīja TASS. "Vakar Maskavas rajona Ostankinas tiesā tika iesniegta prasība ar tādiem pašiem noteikumiem, kā arī pieprasīta kompensācija par morālo kaitējumu."

"Sovetskiy Sport" mājaslapā publicētās un joprojām publiski pieejamās intervijas pirmajā jautājumā Dainim Dukuram tika vaicāts par baumām, ka daudzi nevēlētos jūnijā paredzētajā IBSF kongresā klātienē redzēt Zubkovu. "Patiešām es un daudzi citi uzskata, ka būs nepareizi, ja kongresā ar balsstiesībām piedalīsies Zubkovs, kurš ir diskvalificēts par dopinga noteikumu pārkāpšanu. Turklāt viņš turpina vadīt federāciju. Tas taču ir tas pats kā pedofilu nozīmēt par bērnunama direktoru," atbildēja Dukurs. "Pacentīsimies nepieļaut, ka Zubkovam kongresā būs balsstiesības. Jau iepriekš sagatavosim dokumentu un nosūtīsim to IBSF vadībai. Tajā būs teikts, ka esam pret Zubkova dalību kongresā."

"Dopinga lietošana ir ļoti nopietns grēks. Siguldas trases menedžments tagad domās, vai krievu sportistus aicināt uz maksas treniņiem pirms Pasaules kausa posma. Latvijā ir nesamierināma attieksme pret dopingu. Mums nekā nav pret jūsu sportistiem, bet tas nav normāli, ja federāciju vada tāds cilvēks," Dukurs turpināja.

Pēc tam intervētājs norādīja, ka pret Zubkovu neesot stingru pierādījumu dopinga lietošanā. "Rūpīgi izlasīju Maklārena ziņojumu. Ja cilvēks neatzīst savus pārkāpumus, tās ir viņa problēmas. Domāju, tāds stāvoklis var negatīvi atsaukties uz starptautisko federāciju," atbildēja Dukurs. "Līdz Maklārena ziņojumam mūsu attiecības bija normālas. Viņš bieži ieradās trenēties Siguldā. Bet, kad izlasīju, kas darījās krievu sportā, man kļuva skumji un pārstāju kontaktēties ar Zubkovu. Gribu uzsvērt, ka man nav nekādu aizspriedumu pret krievu sportistiem un speciālistiem. Mūsu puiši no Siguldas brauca uz Sočiem, palīdzēja vietējiem speciālistiem gatavot trasi pirmajam Pasaules kausa posmam. Viņi sadraudzējās un joprojām lieliski komunicē."

Intervijas pilnu tulkojumu latviešu valodā varat lasīt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Президент Федерации бобслея России Зубков подал...

  +3 [+] [-]

, 2018-05-17 13:43, pirms 6 gadiem
Nesapratu to domu. Laikraksts jau tikai pārpublicē D. Dukura teikto. Tad jau bija jāsūdz tiesā D. Dukurs.

 +15 [+] [-]

, 2018-05-17 13:47, pirms 6 gadiem
Neviens netika nosaukts, tas bija tikai tēlains izteiksmes līdzeklis, salīdzinājums.

  +9 [+] [-]

, 2018-05-17 13:50, pirms 6 gadiem
Neviens jau nesauca Zubkovu par pedofīlu, vienkārši tāds salīdzinājums. Ja cilvēks nespēj izturēt kritiku tad tā ir cita lieta. Žurnālistiem būs vēl viens iemesls labu rakstu uzrakstīt - Kā Zubkovs centšas vārda brīvību ierobežot.

  +6 [+] [-]

, 2018-05-17 13:52, pirms 6 gadiem
kristapz rakstīja: Nesapratu to domu. Laikraksts jau tikai pārpublicē D. Dukura teikto. Tad jau bija jāsūdz tiesā D. Dukurs.
Domu saprot tikai Zubkovs, paši krievi par šamo pamatīgi ierēc

  +5 [+] [-]

, 2018-05-17 14:06, pirms 6 gadiem
Smaka no puvuša kažoka tik ātri nepazūd, zubkoviņ. Tiesa vai netiesa, faktu tas nemaina

  +5 [+] [-]

, 2018-05-17 14:31, pirms 6 gadiem
Vārda brīvība vatei nav saprotams termins.

  +5 [+] [-]

, 2018-05-17 14:31, pirms 6 gadiem
Vajadzētu būt paziņojumam, ka sakarā ar otrā pasaules kara rezultātiem Dainis Dukurs atvainojas par Zubkova kunga salīdzināšanu ar pedofilu un piekrīt viņu salīdzināt ar sarkano komandieri sieviešu klostera vadībā.
Slēpts komentārs: Pareizais 77

  +6 [+] [-]

, 2018-05-17 15:03, pirms 6 gadiem
Pareizais 77 rakstīja: Pilnigi piekritu Zupkovam tam Dukuram vajag filtret savu valodu pamulkim
te pēc varda viss ir skaidrs,dirslaizis zubkovam!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 15:23, pirms 6 gadiem
Utainam pitaram taisnība nepatīk..galvenais ka visi to var izlasīt..zubkovs tipisks bidla..no tādi bioatkritumi ir 9 no 10 utainijā

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 15:27, pirms 6 gadiem
Pareizais 77 rakstīja: Pilnigi piekritu Zupkovam tam Dukuram vajag filtret savu valodu pamulkim
Kas noticies viktoriņ, putins neiedeva a tsūkāt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-05-17 16:01, pirms 6 gadiem
Zubkovs izdukurējis veco Dukuru???

  -1 [+] [-]

, 2018-05-17 16:18, pirms 6 gadiem
dukurs jau varēja lietot arī citus teicienus, piemēram, iecelt āzi par dārznieku utt. bet kaut kādu iemeslu dēļ viņu aizrauj tieši šāds salīdzinājums. cilvēks jau gados, viņa laikā psrs par tādām tēmām nerunāja, tagad jaunajā lv realitātē dabūja dzirdēt vārdu pedofils un spļāva ārā.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-17 18:09, pirms 6 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Vārda brīvība vatei nav saprotams termins.
Taisnība, bet ja kāds krievs tā būtu pateicis par kādu latvieti, tad šeit būtu vesels zemessardzes bataljons ar aizskartām jūtām, raudot un aicinot pieteikt Krievijai karu. Vispareizākā reakcija uz Dukura izteikumiem mums visiem kā arī Zubkovam būtu = ignore. Diemžēl visiem ir tendence uzķerties uz žurnālistu sensacionālisma.