Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Dukurs: "Vakardienas incidents iepilināja darvu, gatavojoties PK startam"

Ints Megnis
Ints Megnis

Dukurs: "Vakardienas incidents iepilināja darvu, gatavojoties PK startam"
Dainis Dukurs. Foto: Dāvis Ūlands, f64

Atsauksmes, kas saņemtas par Siguldas trasi pirms nākamnedēļ gaidāmā sezonas pirmā Pasaules kausa etapa bobslejā un skeletonā, līdz šim bija ļoti pozitīvas, tomēr otrdien piedzīvotais diezgan smagais negadījums treniņā iepilinājis darvu, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Siguldas trases direktors Dainis Dukurs.

Jau nākamajā nedēļas nogalē Latvijā pirmoreiz notiks Pasaules kausa sacensības bobslejā, kā arī pēc ilga pārtraukuma atgriezīsies skeletona posms. Šonedēļ sportisti var gūt pirmo iespaidu par trasi, bet viena no šādām iepazīšanas reizēm noslēdzās ar diezgan smagu avāriju, kurā Dienvidkorejas ekipāža iebrauca trases "jumtiņā", bojājot metāla un koka konstrukcijas.

"Tas bija nepatīkams incidents. Mēģinājām konstatēt cēloņus un vakar deviņi cilvēki strādāja septiņas stundas, lai novērstu tā sekas," pastāstīja Dukurs. "Viss ir paveikts, šodien treniņš notiek un brauc visi, kuri grib. Šonedēļ dodam iespēju braukt, jo trase tiešām ir sarežģīta. Vakar, kad pirmo reizi tika braukts no pašas augšas, pat pirms treniņa nelējām ledu, lai tas nav tik ātrs. Zināma atbildība par notikušo jāuzņemas arī sportistam, tā nevajadzētu izbraukt virāžu un pārbaudīt konstrukciju izturību."

"Seku novēršanas laikā pat nojaucām lielāku daļu nekā bija bojāta un naktī uzbūvējām vēl speciālu papildus kārtu. Ja drošības prasība ir četri centimetri, tagad mums ir 7,5 centimetrus bieza konstrukcija. Darījām visu, lai, ja vēl kāds šādi iebrauks, viņš tiktu atsists atpakaļ. Tomēr kopumā incidents nav izskaidrojams," secina Dukurs. "Jau sāka nākt pozitīvas atsauksmes no sportistiem, kaut trase ir sarežģīta un ļoti jākoncentrējas, bet vakardiena diemžēl iepilināja daļu darvas."

Gan Dukurs, gan Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis atzina, ka kopumā Latvija ir gatava sacensībām. "Ir jaunas lietas saistībā ar televīziju bet pārējais viss mums zināms. Televīzijas translācijās ir daudz īpatnību, bet taisām un mācāmies - neatrisināmu jautājumu nav. Apjoms ir liels, jautājumu ir daudz, kuri jākārto paralēli, bet nav jau pirmā reize. Padomus sniedz arī kamaniņu braucēji."

Latvija Siguldas posmā būs pārstāvēta tikai bobslejā vīriem un skeletonā vīriem (ar trim sportistiem, jo kopā ar Tomasu un Martinu Dukuriem savu debiju augstākajā līmenī piedzīvos arī Ivo Šteinbergs), bet skeletonā dāmām šoreiz mājinieču nebūs. "Jaunās meitenes tajā nedēļā brauks Eiropas kausā, bet Lelde Priedulēna vēl cīnās ar celi un viņa sezonu sāks Kēnigszē (janvāra vidū gaidāms sezonas ceturtais posms)."

Pieteikšanās uz Pasaules kausa etapu oficiāli noslēgsies šodien, bet vēl pēdējā iespēja reģistrēties būs nākamajā pirmdienā. "Skeletonā būs visa pasaule, bobslejā, iespējams, būs arī kanādieši - sākotnēji izskanēja, ka viņi nebūšot, bet tagad ir informācija, ka Kripss braucot," saka Ekmanis.

Kā prognozēja LBSF ģenerālsekretāra asistente Janika Judeika, visvairāk dalībnieku būs skeletonā vīriešiem, kur varētu būt 21-23 sportists, skeletonā sievietēm ap 15, bobslejā vīriem ap 18 ekipāžām, bet bobslejā dāmām līdz desmit. "Tomēr sieviešu bobslejā tas arī tā bija gaidāms, jo diez ko daudz braucēju neolimpiskajos gados nav."

Nākamnedēļ Siguldā notiks Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas atklāšanas posms bobslejā un skeletonā. Šī ir pirmā reize, kad Siguldā sacentīsies pasaulē labākie bobslejisti un skeletonisti gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Piektdien, 7. decembrī notiks sacensības bobslejā sievietēm, dienu vēlāk sekos sacensības skeletonā vīriešiem un bobsleja divniekiem, bet svētdien spēkus samēros dāmu skeletonistes un vēlreiz brauks bobsleja divnieku ekipāžas.

Slēpts komentārs: Mr.Eksperts1

 +10 [+] [-]

, 2018-11-28 15:26, pirms 5 gadiem
Mr.Eksperts1 rakstīja: Pajāt par trasi.
Kur viedoklis par Inetu Redēviču?
Vai viņa arī iebrauca bortā?

     [+] [-]

, 2018-11-28 15:36, pirms 5 gadiem
te ieraksti no pēdējiem EK unn ICC sačiem:
https://www.youtube.com/channel/UC9...

  -2 [+] [-]

, 2018-11-28 16:29, pirms 5 gadiem
Mr.Eksperts1 rakstīja: Pajāt par trasi.
Kur viedoklis par Inetu Redēviču?
Eu gailēn, kas ir Ineta Redēviča?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-28 18:28, pirms 5 gadiem
Hm, tik maz dalībnieku? Tas saistīts ar to, ka pēcolimpiskā sezona vai arī ar bailēm no sarežģītās Siguldas trases?

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 18:45, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Hm, tik maz dalībnieku? Tas saistīts ar to, ka pēcolimpiskā sezona vai arī ar bailēm no sarežģītās Siguldas trases?
GBR,SUI,Springs pa Amerikas kausiem ņemas

     [+] [-]

, 2018-11-28 19:06, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Hm, tik maz dalībnieku? Tas saistīts ar to, ka pēcolimpiskā sezona vai arī ar bailēm no sarežģītās Siguldas trases?
tu nemaz nelasi?

     [+] [-]

, 2018-11-28 20:29, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: GBR,SUI,Springs pa Amerikas kausiem ņemas
Kāda ir viņu argumentācija šādai izvēlei?

     [+] [-]

, 2018-11-28 20:29, pirms 5 gadiem
thekurmis rakstīja: tu nemaz nelasi?
Es runāju par kopējo dalībnieku skaitu (nevis Latvijas pārstāvjiem). Kuru rindkopu man jāpārlasa?

     [+] [-]

, 2018-11-28 20:59, pirms 5 gadiem
stulbi ,ka pamaz dalibnieku , nākošsezon varētu;pēc jaunā gada Siguldā posms notikt

     [+] [-]

, 2018-11-28 21:22, pirms 5 gadiem
Tādam aunam jādod diskābels par trases bojāšanu!!!Kā viņš virāžā iegāja...kā pirmo reizi bobā sēdētu....

  -4 [+] [-]

, 2018-11-29 08:02, pirms 5 gadiem
Dukurtēv! Vai Ineta Radeviča arī ir kā "pedofils bērnu laukumā" ? Ja par trasi, tad bez krieviem Latvijā tādas vispār nebūtu un par OS nesapņotu, kas manuprāt tādai izpārdotai valstij kā Latvijai ir dīvains sapnis.

     [+] [-]

, 2018-11-29 10:07, pirms 5 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Dukurtēv! Vai Ineta Radeviča arī ir kā "pedofils bērnu laukumā" ? Ja par trasi, tad bez krieviem Latvijā tādas vispār nebūtu un par OS nesapņotu, kas manuprāt tādai izpārdotai valstij kā Latvijai ir dīvains sapnis.
Klausies, tipiņ! Bez krieviem- kas tik vien mums te nebūtu!! Labāk nesāksim par to spriedelēt, nebojāsim sev brīvdienas!! Aizver muti!!!!

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 11:09, pirms 5 gadiem
Nav uzskaites, cik naudas tika renei, cik dukurpapa kabatās .

     [+] [-]

, 2018-11-29 13:47, pirms 5 gadiem
strops rakstīja: Nav uzskaites, cik naudas tika renei, cik dukurpapa kabatās .
Latviešiem ir tāds labs teiciens - nemēri citus ar savu olekti. Ja tev ir nelāgs paradums bāzt savās kabatās svešu naudu, tad nevajag domāt, ka tā dara arī citi.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-29 21:42, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Klausies, tipiņ! Bez krieviem- kas tik vien mums te nebūtu!! Labāk nesāksim par to spriedelēt, nebojāsim sev brīvdienas!! Aizver muti!!!!
Tā tu vari runāt ar saviem pudeles brāļiem