Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Altenbergā labākais rezultāts Zuntei, puiši tiek pie otrajiem braucieniem

Altenbergā labākais rezultāts Zuntei, puiši tiek pie otrajiem braucieniem
Foto: Viesturs Lācis

Altenbergas trasē Vācijā aizvadīti Starpkontinentālā kausa izcīņas (ICC) sacensības skeletonā. Augstāko vietu izcīnīja Dārta Zunte, ieņemot 11. pozīciju, kamēr puišiem nācās ieņemt vietas otrā desmita beigās.

Altenbergā sacensībās dalību ņēma vairāki Pasaules kausa pieredzi guvuši skeletonisti. Par uzvarētāju vīru sacīkstēs kļuva krievu sportists Jevgeņijs Rukosujevs, kurš pirms nedēļas Siguldā bija ceturtais Pasaules kausā. Krievu sportists par piecām simtdaļām apsteidza vācieti Fēliksau Kaizingeru, savukārt trešo vietu, atpaliekot par vēl trīs desmitdaļām ieņēma brits Mets Vestons.

No Latvijas skeletonistiem vīru konkurencē augstāko vietu divu braucienu summā ieņēma Elvis Veinbergs, kurš uzvarētājam piekāpās par gandrīz trīs sekundēm, ieņemot 16. vietu. Veinbergs pirmajā braucienā bija 15. ātrākais 28 dalībnieku konkurencē, bet otrajā braucienā Latvijas skeletonistam vien 19. rezultāts, kas braucienā bija ātrāk tikai par komandas biedru Kristu Netlauu.

Krists Netlaus pirmajā braucienā bija 19. vietā, apsteidzot īru Brendanu Doilu, kurš kā pēdējais kvalificējās otrajam braucienam. Otrajā mēģinājumā Netlaus uzrādīja pieticīgāko rezultātu, kopvērtējumā atkāpjoties uz 20. vietu.

Starpkontentinālais kauss vīri, Altenberga

VSportistsValstsLaiks
1.Jevgeņijs RukosujevsKrievija1:55.37
2.Fēlikss KaizingersVācija+0.05
3.Mets VestonsLielbritānija+0.35
16.Elvis VeinbergsLatvija+2.93
20.Krists NetlausLatvija+4.24

Piedalījās 28 dalībnieki.

Dāmu sacensībās labākā bija mājiniece Zuzanne Krēere, kura savu tuvāko sekotāju tautieti Sofiju Grībeli apsteidza par vairāk nekā pussekundi. Vairāk kā sekundi no uzvarētājas atpalika trešās vietas ieguvēja kanādiete Heilija Klārka.

Latvijas pārstāve Dārta Zunte pirmo braucienu veica ar 13. rezultātu, taču otrajā latviete pacēlās līdz 11. pozīcijai. Divu braucienu summā no uzvarētājas Zunte iepalika 2,66 sekundes.

Starpkontentinālais kauss sievietes, Altenberga

VSportisteValstsLaiks
1.Zuzanne KrēereVācija1:56.29
2.Sofija GrībeleVācija+0.58
3.Heilija KlārkaKanāda+1.07
11.Dārta ZunteLatvija+2.66

Piedalījās 21 dalībniece.

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/
https://www.bobslejs.lv/


, 2022-01-05 18:23, pirms 2 gadiem
Zunte un Tērauda sīvi mačojas IBSF rangā. Pēc šodienas mačiem par diviem punktiem vairāk ir Zuntei.

Ja neklātienē salīdzina abas mūsējās Altenbergas trasē, tad Zunte ir ātrāka startā par 0,10-0,13 sekundēm, taču finišā, iespējams, priekšā ir Tērauda. Grūti salīdzināt, bet Besāra un Delka, kuras Tērauda apsteidza, šodien bija priekšā Zuntei.

Tēraudas audzēkne francūziete Besāra, pateicoties 5. vietai šodien, ir ielauzusies olimpiskās ceļazīmes zonā. Vēl viens tikpat veiksmīgs starts rītdienas posmā, un, domāju, franču bumbierdupsis varēs doties uz olimpiādi.

Večiem bija ļoti spēcīga konkurence, jo piedalījās padaudz PK dalībnieku. Piemēram, angļi Vestons un Vjats. Ja par mūsējiem. Nu briesmīga atpalikšana starta ieskrējienā... Netlaus no Martina ap 0,30, bet Veinbergs ap 0,40 (tas ir vienā braucienā)... Veinbergam pirmais brauciens sanāca tīri OK, bet otrajā bija smagas kļūdas lejas daļā. Netlauam, cik nu varēja redzēt webkameru tiešraidē, lielas kļūdas nevarēja saskatīt, tā ka varbūt skeletons neskrēja.
, 2022-01-05 18:27, pirms 2 gadiem
Rīt Eiropas kausa posmā bobslejā Īglsā divniekiem 40 (!) ekipāžas! Ļoti daudz visādu jauno. Dalībnieku vidū ar Cipulis un Kalenda. Kaufmanis nepiedalījās nevienā treniņbraucienā, kas acīmredzot nozīmē, ka nevarēs startēt abos četrinieku posmos, kas risināsies Īglsā piektdien un sestdien. Tā ka visas cerības cīņā par otro olimpisko ceļazīmi četriniekos būs uz Cipuli.
, 2022-01-05 20:13, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Rīt Eiropas kausa posmā bobslejā Īglsā divniekiem 40 (!) ekipāžas! Ļoti daudz visādu jauno. Dalībnieku vidū ar Cipulis un Kalenda. Kaufmanis nepiedalījās nevienā treniņbraucienā, kas acīmredzot nozīmē, ka nevarēs startēt abos četrinieku posmos, kas risināsies Īglsā piektdien un sestdien. Tā ka visas cerības cīņā par otro olimpisko ceļazīmi četriniekos būs uz Cipuli.
Tu nopietni? 40 ekipāžas būs rītdienas sacensībās Eiropas kausā.
Vai kādreiz tik daudz ir bijuši. Ja tiešām tik daudz tad ir vērts paskatīties, tik cik jāatrod kāda saite, kur Austrieši piedāvā. Noteikti visādi izlīduši no alas ārā. Iespējams kāds no Ziemeļamerikas kausiem kāds atbraucis, lai papildus punktus dabūtu šeit.
Te izklausās, ka būs interesantāki mači nekā Pasaules kausā
, 2022-01-05 21:25, pirms 2 gadiem
Asfalta grauzējs rakstīja: Tu nopietni? 40 ekipāžas būs rītdienas sacensībās Eiropas kausā.
Vai kādreiz tik daudz ir bijuši. Ja tiešām tik daudz tad ir vērts paskatīties, tik cik jāatrod kāda saite, kur Austrieši piedāvā. Noteikti visādi izlīduši no alas ārā. Iespējams kāds no Ziemeļamerikas kausiem kāds atbraucis, lai papildus punktus dabūtu šeit.
Te izklausās, ka būs interesantāki mači nekā Pasaules kausā
Īglsā taču visi sper pirmos soļus bobslejā, tā ka tur pierasta lieta,ka ir ļoti kupls skaits eikipāžu EK
jā,3 jeņķi atbraukuši no ZA-2 startēs īglsā un viens PK (Delduka) Beskjū vietā
šeit būs strīms:
https://www.youtube.com/channel/UCo...
, 2022-01-05 22:16, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: Īglsā taču visi sper pirmos soļus bobslejā, tā ka tur pierasta lieta,ka ir ļoti kupls skaits eikipāžu EK
jā,3 jeņķi atbraukuši no ZA-2 startēs īglsā un viens PK (Delduka) Beskjū vietā
šeit būs strīms:
https://www.youtube.com/channel/UCo4nP1jz_RCz9TTmwMekTDg
Jā, paskatījos ibsf.org mājaslapā
Cipulis kopā startēs ar Nemmi, un jaunais Kalenda startēs kopā ar Bebrišu, kurš bobslejā manliekas ir jau trešo gadu. Attiecīgi, 13.starta numurs un 32.starta numurs.

Konkurence, jeb "sišānās" būs laba. Amerikāņi atbraukuši, krievi kā vienmēr spēcīgi, vāciešiem 4 ekipāžas, Monako atbraucis, Itālis no PK atšāvis, šveicieši arī
Jāslēdz iekšā youtube un jāseko līdzi savējiem
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.