Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā
Foto: ibsf.org

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.

Klārka, kurai līdz šim labākais sasniegums bija divas otrās vietas Pasaules kausa posmos pagājušajā sezonā, bija labākā tikai pēdējā braucienā, pirmajā un trešajā braucienā ieņemot otro vietu, bet otrajā braucienā finišējot desmitajā vietā. Tomēr summā viņa uzvarēja ar rezultātu trīs minūtes un 51,27 sekundes.

Otro vietu ieņēma Beļģijas skeletoniste Kima Meilemansa, kura atsevišķos braucienos ieņēma trešo, ceturto, septīto un 12. vietu. Viņa uzvarētājai zaudēja 22 sekundes simtdaļas, arī pirmoreiz kāpjot uz pasaules čempionāta goda pjedestāla.

Trešo vietu ieņēma vācu skeletoniste Hanna Neize, kura uzvarēja trešajā braucienā, bet pārējos izcīnīja vietas no septītās līdz devītajai. Viņa uzvarētājai zaudēja 0,26 sekundes. Arī viņai tā ir pirmā pasaules meistarsacīkšu medaļa

Ceturtā finišēja britu sportiste Tabita Stokere, uzvarētājai zaudējot 0,28 sekundes, piektā ar 0,33 sekunžu atpalicību no čempiones finišēja vāciete Žaklīna Pfeifere, kura ne braucienā nebija augstāk par astoto vietu, bet sestā - vēl viena britu sportiste Amīlija Koltmena.

Bulgārijā dzimuši Kanādas skeletoniste Mirela Rahņeva ierindojās septītajā, nīderlandiete Kimberlija Bosa, kura uzvarēja pirmajā braucienā, bet ieņēma tikai 21.vietu otrajā, ieņēma devīto vietu, pagājušā gada pasaules čempione Zuzanne Krēere no Vācijas ieņēma desmito vietu, otro braucienu uzvarējusī kanādiete Džeina Čenela - 11. un austriete Janīne Floka - 12. vietu.

27 sportistu konkurencē 22. vietu ieņēma Igauniju pārstāvošā latviete Dārta Zunte, kura uzvarētājai piekāpās 5,91 sekundi.

Olimpiskais čempions Grothērs savu karjerā trešo pasaules čempiona titulu, izcīnīja uzvarot divus no četriem braucieniem. Pēdējā no tiem viņš bija otrais, taču tas neliedza par 0,23 sekundēm pārspēt Metu Vestonu no Lielbritānijas komandas, kurā strādā Martins Dukurs.

Vairāk nekā vienu sekundi jeb 1,01 sekundi čempionam zaudēja ķīnietis Džens Jiņs, kurš par nieka sekundes simtdaļu pārspēja Markusu Vaietu no Lielbritānijas. Labāko sešinieku noslēdza vācieši Aksels Jungks un Fēliks Kaizingers, septītais bija itālis Amedeo Banjis, kuram sekoja brits Kreigs Tompsons un amerikānis Ostins Florians, bet desmitnieku noslēdza ukrainis Vladislavs Heraskevičs.

Meistarsacīkstēs vīriešu konkurencē startēja 30 skeletonisti.

Sestdien un svētdien norisināsies vīriešu sacensības bobsleja divniekiem un sieviešu konkurencē monobobiem, bet svētdien - jaukto komandu stafete skeletonā.

Nākamnedēļ pasaules čempioni tiks noskaidroti sieviešu divniekos un vīriešu četriniekos.

Pēdējais Pasaules kausa posms marta beigās notiks ASV trasē Leikplesidā.

     [+] [-]

, 2024-02-23 22:17, pirms 2 mēnešiem

     [+] [-]

, 2024-02-23 22:47, pirms 2 mēnešiem
Zuntei progress, diemžēl, nulles līmenī.

     [+] [-]

, 2024-02-23 22:48, pirms 2 mēnešiem
Tērauda plāno atgriezties?