Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas kamaniņu braucēji - sestie komandu stafetē jaunatnes olimpiādē

Jānis Pārums

Latvijas kamaniņu braucēji - sestie komandu stafetē jaunatnes olimpiādē
Latvijas stafetes komanda
Foto: Dainis Caune, Sports

17.janvāra pēcpusdienā Īglsas kamaniņu trasē visa daudzgalvainā Pasaules Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu publika gaidīja, ko spēs latvieši. Stafetē, kas debitēja olimpisko spēļu programmā, komandas startēja atbilstoši valsts vietai pasaules jaunatnes nāciju rangā. Latvijai kā šī saraksta līderei nācās startēt pēdējai – ar vienpadsmito numuru.

Septītie nobrauca austrieši un kļuva par līderiem, bet tūlīt viņus šajā pozīcijā nomainīja amerikāņi. Nākamā startēja šo spēļu titulētākā komanda Vācija (viens zelts, divi sudrabi, viena bronza) un... nekā! Panākt izdevās vienīgi austriešus. Krievijas sniegums apliecināja, ka Insbrukā viņu kamaniņu braucēji paliek bez medaļām. Un tad – Latvija. Būs vai nebūs? Ulla Zirne ar trešo rezultātu dāmām nostiprināja cerību – vajadzēt būt! Bet spēļu vicečempionam Rikam Kristenam Rozītim 17. datums laikam ir neveiksmīgs. Kļūda startā un cerības vējā, Latvija atkrita uz septīto pozīciju. Toties Kristens Putins un Imants Marcinkevičs reabilitējās par vakardienu, ekipāžu konkurencē mūsu divnieks sasniedza ceturto labāko rezultātu un komandu pacēla līdz sestajai vietai.

VietaValstsRez.
1.ASV2:18.310
2.Vācija+0.398
3.Austrija+0.553
4.Krievija+1.371
5.Itālija+1.547
6.Latvija+1.813

"Komandu stafete tieši tāpēc ir interesanta, ka atlētiem ļoti ātri jāpārkārtojas un jāpielāgojas jauniem apstākļiem. Starta vieta ir zemāk, pirmā virāža tuvāk, ātrums mazāks, trajektorijas jāvelk citādākas," neveiksmes cēloņus analizēja Turīnas spēļu bronzas laureāts Mārtiņš Rubenis. "Ne vienmēr individuālo sacensību līderi spēj būt labākie arī komandu mačā. Šī būs laba pieredze nākamajām stafetēm."

Zēfeldes slēpošanas stadionā 10 km distancē klasiskajā stilā cēsnieks Arnis Pētersons izcīnīja 24. vietu, uzvarētājam zaudējot 2 minūtes un 45 sekundes.

"Palīdzēja tas, ka Arnis janvāra sākumā startēja Norvēģijas junioru kausa izcīņā un mazliet jau norūdījās šīm sacensībām, „atzina trenere Ilze Cekule. Jāpiebilst, ka pērn Arnis rūdīšanos sekmīgi sāka Eiropas Jaunatnes olimpiādē Liberecā. „Apzinīgs puisis,” turpināja trenere. „Vasarā daudz brauc ar velosipēdu. Savu vecuma grupā uzvarēja pat SEB MTB maratonu kopvērtējumā.”

Zane Eglīte 5 km slēpojumā klasiskajā stilā izcīnīja 38. vietu. Viņai šoziem tās bija pirmās nopietnās sacensības. Abās distancēs uzvarēja Krievijas atlēti. Interesanti, ka astotais finišēja igauņu olimpiskā čempiona Andrusa Vērpalu dēls Andreass.

Trešdien – 18.janvārī, no Latvijas komandas startēs tikai Agnese Āboltiņa, kas cīnīsies Pačerkofela milzu slaloma trasēs.

• Sīkāk par Pasaules Jaunatnes I ziemas olimpiskajām spēlēm Youth Olympic Games - Innsbruck 2012
• Sīkāk par Latvijas Jaunatnes Olimpisko delegāciju www.latvijasolimpiade.lv » Latvijas...

Informāciju sagatavoja:
Dainis Caune, žurnāls Sports

  -1 [+] [-]

, 2012-01-17 22:22, pirms 12 gadiem
apollo, raksts par šo bija jau 16.03, spēcīgi SC, spēcīgi, tā tik turēt!!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-17 22:27, pirms 12 gadiem
Vai ir iespēja kkur šo visu pasākumu skatīties tiešraidē?? Ļoti vēlētos 7dien redzēt bobu divniekus..