Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Cīmanis: "Orlova kļūdījās sarežģītākajā vietā"

Jānis Pārums

Cīmanis: "Orlova kļūdījās sarežģītākajā vietā"
Pēteris Cīmanis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis pēc Nāciju kausa sacensībām Vinterbergas trasē Vācijā sarunā ar portālu Sportacentrs.com komentēja savu audzēkņu sniegumu.

"Anna pieļāva divas kļūdas, attiecīgi, 12. un 13. virāžā. 12. virāžā ātrums ir pats lielākais, tā ir sarežģīta vieta, bet šo posmu viņa palaida pa brīvu, līdz ar to tālāk jau sekoja kritiens," Cīmanis skaidroja Orlovas neveiksmes iemeslus.

Izlases galvenais treneris atzina, ka Mārtiņa Rubeņa rezultāti (viņš Nāciju kausā ieņēma otro vietu – aut.) sāk stabilizēties un tas ir tikai loģiski: "Mēs gatavojamies olimpiādei, tāpēc veicam dažādus izmēģinājumus ar sliecēm, bet vienīgā vieta, kur reāli var visu salīdzināt, ir sacensības. Sākumā bija arī sliktāki rezultāti, bet tagad, kā redzam, viss sāk stabilizēties. Galu galā mums ir tikai viens mērķis – olimpiskās spēles."

Brāļi Juris un Andris Šici izcīnīja uzvaru Nāciju kausa posmā divniekiem. Cīmanis viņu sniegumu komentēja šādi: "Pārsteigums tas noteikti nav, turklāt bija kļūdas arī šajā braucienā. Starts aizkavējās un bez informācijas tikām noturēti 20 minūtes, tas arī droši vien ietekmēja sportistus. Taču Šici uzrādīja tādu rezultātu, kādam tam vajadzētu būt."

"Nekad nav bijusi doma nobraukt vienkārši kaut kā, tāpēc ceru, ka sportisti spēs parādīt vislabākos rezultātus arī Pasaules kausa posmā Vinterbergā. Taču kā zināms, "ledus ir slidens" un to kā tas izdosies redzēsim sacensībās," piebilda Cīmanis.