Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Jau otrā Latvijas kamaniņu braucēja šajā starpsezonā liek punktu karjerai

Emils Ozerinskis

Jau otrā Latvijas kamaniņu braucēja šajā starpsezonā liek punktu karjerai
Frančeska Bona. Foto: Mareks Gaļinovskis

21 gada vecumā par savu gaitu noslēgšanu kamaniņu sportā pavēstījusi Frančeska Bona, kura aizvadītajā sezonā bija viena no četrām Latvijas sportistēm, kura piedalījās pasaules kausa izcīņas posmos. Tādējādi kamaniņu sports šajā starpsezonā zaudējis jau divas Latvijas izlases dalībnieces.

Pirms mēneša par savu lēmumu atstāt kamaniņu sportu pavēstīja 24 gadus vecā Sigita Bērziņa, kura aizvadītajā sezonā pasaules kausa kopvērtējumā dāmu ieskaitē ieņēma 13. vietu. Jūnijā savas kolēģes pēdās gājusi arī Frančeska Bona, paziņojot par savu aiziešanu no ledus renes. Pagājušajā sezonā Bona bija ceturtā izlases sportiste dāmu vieniniekos. Viņa piedalījās trīs pasaules kausa posmos un kopvērtējumā ierindojās 36. vietā.

Frančeskas Bonas karjeras noslēguma paziņojumā teikts: "Šie desmit gadi kamaniņbraukšanā noteikti nav bijuši viegli. Taču par šo pieredzi es mūžīgi būšu pateicīga. Ar sāpēm sirdī, nesaprotamu iemeslu dēļ man ir jāatvadās no sportaveida, kuru ļoti mīlēju. Es jūtos nepabeigusi savu misiju, bet dažas lietas dzīvē nevar ietekmēt. Lai cik skumji šis nebūti. Es saku paldies cilvēkiem, kuri mani atbastīja un dzīvoja līdzi gan priekos, gan bēdās! Jūsu uzmundinājumi, atbalsts un ticība mani vienmēr motivēja."

Tikai aizvadītajā sezonā Bona debitēja Latvijas izlases sastāvā pēc tam, kad savām kamaniņu sportistu karjerām punktu lika Elīza Tīruma un Ulla Zirne.

Šobrīd dāmu izlases sastāvā palikušas attiecīgi pasaules kausa sezonas kopvērtējumā septīto un astoto vietu ieņēmušas Elīna Ieva Vītola un Kendija Aparjode. Taču arī Vītolai gaidāmas zināmas pārmaiņas dzīvē, jo drīzumā Latvijas vadošā kamaniņu sportiste šļūks pretī laulības dzīvei kopā ar Latvijas vadošā vīru kamaniņu divnieka pārstāvi Mārtiņu Botu.

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/
https://www.instagram.com/franceska...

  +2 [+] [-]

, 2024-06-07 17:37, pirms 2 nedēļām
Tiešām žēl par meitenēm! Nu tas jau ir viņu lēmums, nenosodu, jo iemeslus nezinu.
Tik forši bija aizbraukt uz PK posmu Siguldā un redzēt kā attīstās jaunie talanti! Sieviešu kamaniņās, tad tagad nevis progress, bet regress,) tā diemžēl, sanāk...

  +1 [+] [-]

, 2024-06-07 18:12, pirms 2 nedēļām
marissjomkans rakstīja: Tiešām žēl par meitenēm! Nu tas jau ir viņu lēmums, nenosodu, jo iemeslus nezinu.
Tik forši bija aizbraukt uz PK posmu Siguldā un redzēt kā attīstās jaunie talanti! Sieviešu kamaniņās, tad tagad nevis progress, bet regress,) tā diemžēl, sanāk...
Ar sāpēm sirdī, nesaprotamu iemeslu dēļ man ir jāatvadās no sportaveida, kuru ļoti mīlēju. (Tā rakstīja Frančeska). Acīmredzot tas nav viņas lēmums. Acīmredzot federācijas vadītāji viņai teica, ka uzrādīto rezultātu dēļ finansējuma vairs nebūs. Vai arī teica, ka Latvijas izlasē viņai vairs nav vietas.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-07 18:53, pirms 2 nedēļām
Žēl par abām - Frančeska šķita perspektīva, bet Sigitai bija ļoti laba trases izjūta un vienmēr tīri braucieni, bez kļūdām. Varbūt meitenes vēl pārdomās? Jebkurā gadījumā vēlu veiksmi turpmākajās gaitās.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-07 18:54, pirms 2 nedēļām
ko nozīmē - nesaprotamu iemeslu dēļ? kāds vnk pateica čau bez jebkādiem paskaidrojumiem?

  -1 [+] [-]

, 2024-06-07 19:02, pirms 2 nedēļām
petravicus rakstīja: ko nozīmē - nesaprotamu iemeslu dēļ? kāds vnk pateica čau bez jebkādiem paskaidrojumiem?
Es vairāk tomēr sliecos uz versiju, ka kovidpotes blaknes.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-07 19:08, pirms 2 nedēļām
Ļoti daudz aizgājēju kamaniņās. It kā paziņotie iemesli atšķirīgi (perspektīvas trūkums (Rozītis, Zirne), vecums (daļēji Tīruma, Šici), bet vai tomēr nav izveidojušies kaut kādi zemūdens akmeņi?

  -1 [+] [-]

, 2024-06-07 19:09, pirms 2 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Es vairāk tomēr sliecos uz versiju, ka kovidpotes blaknes.
Man likās, ka kovididioti sen ir zuduši! Izrādās nav

  +1 [+] [-]

, 2024-06-07 19:20, pirms 2 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Ļoti daudz aizgājēju kamaniņās. It kā paziņotie iemesli atšķirīgi (perspektīvas trūkums (Rozītis, Zirne), vecums (daļēji Tīruma, Šici), bet vai tomēr nav izveidojušies kaut kādi zemūdens akmeņi?
Nezinu, cik ticami, bet pie iepriekšējā raksta bija komentārs ar mājienu uz kaut kādām iekšējām intrigām izlasē.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-07 21:03, pirms 2 nedēļām
Baraks Osama rakstīja: Nezinu, cik ticami, bet pie iepriekšējā raksta bija komentārs ar mājienu uz kaut kādām iekšējām intrigām izlasē.
Hm, zini, no malas izskatās, ka uz to pusi.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-07 21:03, pirms 2 nedēļām
Misters Spirts rakstīja: Man likās, ka kovididioti sen ir zuduši! Izrādās nav
Zudis ir kovids un šprices... Blaknes ir palikušas un paliks tikai vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-07 22:45, pirms 2 nedēļām
Ar sāpēm sirdī, nesaprotamu iemeslu dēļ... Varbūt jāizņem komats un jālasa burtiski? Varbūt kāda saslimšana atklāta, kuras dēļ nevar sportot? Ceru gan, ka ne. Intrigas jau var izčākstēt, bet veselība svarīgāka. Bet aizdomīgi, ka divas sportistes salīdzinoši īsā laikā beidz karjeru tik jaunā vecumā...

     [+] [-]

, 2024-06-08 19:55, pirms 2 nedēļām
Viss ir loti vienkārši,nebij Galvenais Treners Zintis viss bij Ok,vinu lielāka klūda ir ka Arhipovu nometa uz Junioriem,protams ka Bonai bīj jādod iespēja startēt vēl!!!/To Saicanu ar mietu vajag patriekt no izlases👎