Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

PK trešajā posmā Sočos Zirne aizvietos Vītolu, Nāciju kausā startēs pieci sportisti

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

PK trešajā posmā Sočos Zirne aizvietos Vītolu, Nāciju kausā startēs pieci sportisti
Ulla Zirne. Foto: Mareks Galinovskis/FIL

Latvijas kamaniņu sporta federācija informē, ka Pasaules kausa trešajā posmā, kas otro nedēļas nogali pēc kārtas notiks Sočos, dāmām Ulla Zirne aizvietos Elīnu Ievu Vītolu. Nāciju kausa sacensībās, kas notiks piektdien, piedalīsies pieci Latvijas sportisti - divi vīriešu konkurencē, bet trīs sieviešu.

Starp 38 vīriem par vietu pamatsacensībās cīnīsies arī divi latvieši: Kristers Aparjods un Riks Kristens Rozītis. Savukārt starp 41 sievieti arī trīs Latvijas sportistes: Sigita Bērziņa, Ulla Zirne un Elīna Ieva Vītola. Tiesa, Vītolai pēc treneru lēmuma šajā Nāciju kausā nebūs iespēja kvalificēties pamatsacensībām.

Situāciju par komandas sastāva maiņu komentē izlases menedžeris un treneris Kristaps Mauriņš: “Šis lēmums tika veikts, vadoties pēc izstrādātā iekšējā kritērija. Sākot ar sezonas otro pasaules kausa posmu, atlēti, kura ir ārpus top 12 pamatsacensībās, proti, sliktākā rezultāta īpašnieci no latvietēm, ja vairākas mūsu izlases dalībnieces nav labāko divpadsmitniekā, treneri uz nākamo kausa posmu var aizstāt ar sportisti, kas startē tikai Nāciju kausā, šajā gadījumā Ullu. Ņemot vērā, ka mēs šeit jau esam otro nedēļu pēc kārtas un visi trasi puslīdz ir iepazinuši, šo sastāva maiņu trešdien noteicām ar vienu kontroltreniņa braucienu starp Ullu un Elīnu. Ulla nobrauca ātrāk, līdz ar to izcīnīja vietu komandā uz Pasaules kausa trešo posmu. Uz Altenbergu atkal pastāv iespēja, ka varētu notikt sastāva maiņa, bet par to varēs runāt tikai pēc dāmu sacensībām.”

Pirms nedēļas Sočos latvieši Pasaules kausā sasniedza augstvērtīgus rezultātus - brāļi Andris un Juris Šici uzvarēja divnieku sacensībās, Kendija Aparjode izcīnīja sudrabu dāmu konkurencē, bet Kristers Aparjods uzvarēja Nāciju kausā vīriešu konkurencē.

Sestdien 4. decembrī trešais Pasaules kausa posms sāksies ar sacensībām divniekiem un vīriešiem, turpinoties svētdien ar dāmu un sprinta kausu visās disciplīnās. Tiešraide ''Sportacentrs.com TV'' kanālā un portālā ''Sportacentrs.com''.

Trešais Pasaules kausa posms kamaniņu sportā Sočos

DatumsLaiksDisciplīna
04.129:30Divvietīgās ekipāžas 1. brauciens
04.1210:50Divvietīgās ekipāžas 2. brauciens
04.1212:45Vīrieši 1. brauciens
04.1214:20Vīrieši 2. brauciens
05.129:30Sievietes 1. brauciens
05.1210:55Sievietes 2. brauciens
05.1212:30Sprinta kauss vīriešiem
05.1213:15Sprinta kauss divvietīgajām ekipāžām
05.1213:50Sprinta kauss sievietēm

Informāciju sagatavoja:
LKSF

     [+] [-]

, 2021-12-02 21:28, pirms 2 gadiem
Ullai,Sigitai un Elīnai vakanta pedēja vieta uz OS