Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Nepārtrauktie meklējumi tehnikas jomā nebeigsies nekad"

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Prūsis: "Nepārtrauktie meklējumi tehnikas jomā nebeigsies nekad"
Sandis Prūsis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Pēc aizvadītajiem astoņiem posmiem Pasaules kausa izcīņā bobslejā Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja, ka kopumā līdzšinējo sezonu vērtē pozitīvi.

Pārliecinošs līderis Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku ekipāžās ir vācietis Frančesko Fridrihs, bet visi trīs Latvijas piloti ieņem vietas Top10. Šobrīd trešo vietu ieņem Oskars Ķibermanis, kurš pēc pieticīga sezonas sākuma mājas trasē turpinājumā Austrijā četras reizes kāpa uz pjedestāla. Ralfs Bērziņš ieņem augsto piekto vietu, savukārt olimpiskais čempions Oskars Melbārdis noslēdz desmitnieku.

Prūsis uzskata, ka pozitīvu vērtējumu pelnījusi lielākā daļa no Latvijas komandas. Vienīgais izņēmums ir Ķibermaņa sniegums trijos posmos Siguldā, bet, pēc viņa domām, tam bija kāds iemesls. “Mazā Oskara sniegumam ir zināms izskaidrojums un blaknes, kādēļ Siguldā bija šādi rezultāti”, par Ķibermaņa veikumu sezonas sākuma daļā teica Prūsis.

Galvenais treneris izcēla arī Eiropas kausā startējošo pilotu Dāvja Kaufmaņa un Emīla Cipuļa paveikto: “Ja pērn Kaufmanis un Cipulis meistarībā krietni atpalika no spēcīgāko pilotu trijnieka, tad šosezon meistarības ziņā viņi jau ir diezgan tuvu un kļūst arvien prasmīgāki. Atsevišķās reizēs jaunie piloti pat var pārspēt savus pieredzējušākos kolēģus, tā kā tas ir ļoti pozitīvi.”

Ja ar pilotiem izlasē viss ir aptuveni skaidrs, tad tehnikas jomā arvien turpinās meklējumi, kuru iznākumu ir grūti paredzēt un līdz ar to arī sarežģīti pieņemt progresam nepieciešamus lēmumus. Nule kā Latvijas izlasē ir nonākušas atšķirīgas divnieka kamanas testēšanai janvārī trīs dažādās trasēs. "Tas nebeigsies nekad," nepārtrauktos meklējumus tehnikas jomā izskaidroja Prūsis.

Pēc dažām Ziemassvētku brīvdienām ģimenes lokā bobslejisti sestdien Siguldā sāka gatavoties sezonas turpinājumam, trenējoties gan manēžā, gan testos starta estakādē un svaru treniņos. Savukārt svētdien starta norisinās četrinieka kamanu stumšana.

Prūsis arī atklāja, ka komanda vēlējusies šogad iemēģināt Ķīnā uzbūvēto trasi. Testi ļautu saprast, kādas korekcijas nepieciešamas kamanām, kas ir Latvijas izlases rīcībā. "Šī iecere šobrīd atkrīt. Tagad atlicis pasaules čempionāts, kas notiks Altenbergā," piebilda Prūsis.

Latvijas bobslejisti Jaungadu pēc ilgāka laika pirmoreiz sagaidīs mājās un uz Pasaules kausa posmu Vinterbergā, Vācijā, dosies 2.janvārī. Sacīkstes notiks 9. un 10.janvārī, ekipāžām pirmoreiz sezonā samērojot spēkus arī četrinieku sacensībās.

Izmantotie resursi:
https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/l...
https://www.ibsf.org

     [+] [-]

, 2020-12-27 19:20, pirms 3 gadiem
Beigsies kad reni izslēgs no OS. Bezjēdzīgs sporta veids saujai fanu par valsts naudu.