Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Dreiškens: "Olimpiskais gads iedod nedaudz pa smadzenēm"

Andrejs Siliņš

Dreiškens: "Olimpiskais gads iedod nedaudz pa smadzenēm"
Daumants Dreiškens
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas bobsleja izlases stūmējs un titulētākais sportists Daumants Dreiškens intervijā jaunajā "Sporta Avīzes" numurā stāsta par gatavošanos jaunajai sezonai, olimpisko pieredzi un atskatās uz desmit bobslejā pavadītajiem gadiem.

"Es uzskatu, ka visi ir strādājuši ļoti apzinīgi. Grūti ir bijis arī citus gadus – ja ne grūtāk, tad tikpat kā šogad. Nav jau tā, ka mēs šogad tikai būtu sākuši trenēties. Nekad neesam taupījušies, neatkarīgi no tā, vai ir olimpiskais gads vai nav. Tas olimpiskais gads iedod nedaudz pa smadzenēm, lai piespiestu sevi "nenosačkot" kādu reizīti," gatavošanos jaunajai sezonai raksturoja Dreiškens. "Tā kā mēs divas nedēļas trenējāmies visi kopā, divas – individuāli mājās (un tā visu laiku), tad lielākais uzsvars ir tām dienām, ko vasaras periodā pavadi mājās. Mājās trenēties vienatnē ir krietni grūtāk nekā nometnē to darīt plecu pie pleca. Tad tomēr ir konkurence, cits citu "pavelk". Mājas darbs ir ļoti svarīgs."

"Domāju, varam sevi pieskaitīt pie augšgala komandām. Tad bobslejs ir pavisam cits sporta veids, ja cīnies par augstākajām vietām," motivāciju turpināt bobslejista gaitas skaidroja Daumants. "Emocijas, ko iegūstam, nav naudas izteiksmē izsakāmas. Aizbraukt uz pasaules līmeņa mačiem, kur konkurenti uz tevi atskatās, bet Latvijā cilvēki priecājas, kad izdodas kaut ko vinnēt. Tas ir liels gandarījums."

"Tā kā neviens nav no Rīgas, mums ir lauku krampis! Kaut vai mūsu ekipāža: es esmu no Gulbenes, Intars no Alūksnes, Oskars no Valmieras un Arvis Vilkaste – no Balviem," priekšnoteikumus panākumiem stāstīja Dreiškens. "Visi esam lauku speķi ēduši, lauku darbus – darījuši. Mums ir lauku krampis, kas bobslejā ir ļoti svarīgi. Lai pie noteiktām slodzēm un svārstībām nesalūztu. Tas varētu būt viens no Latvijas bobsleja panākumu iemesliem."

Plaša intervija ar Daumantu Dreiškenu lasāma jaunajā "Sporta Avīzes" numurā.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-26 14:16, pirms 11 gadiem
spēks!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-26 14:17, pirms 11 gadiem
Veiksmi veči Jums!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-26 14:33, pirms 11 gadiem
Svaru zaale nekad neiedos tikpat- cik kārtīga pārtika un kārtīgs fizisks darbs.
Kārtīga pārtika+ fizisks darbs+ svaru zaale, kas ir padarijis muusus bobslejistus par labakajiem un taa nav nekaada zinaatne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-26 14:40, pirms 11 gadiem
Ar spēku pret tehniku!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja