Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Melbārdis otrajā sacensību dienā četriniekos finišē astotais

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Melbārdis otrajā sacensību dienā četriniekos finišē astotais
Oskars Melbārdis. Foto: Arnd Wiegmann

Pirmās bobsleja četrinieku sacensības kopš atgriešanās pēc savainojuma aizvadījis Soču olimpisko spēļu čempions Oskars Melbārdis, kura vadītā ekipāža sezonas pirmajā Eiropas kausa posmā Lillehammerā ieņēma 8. vietu.

Oskara Melbārža pilotētais četrinieks ar stūmējiem Tomasu Jaunzemu, Intaru Dambi un Māri Priekuli četrinieku sacensībās bija vienīgā Latvijas ekipāža. Divu braucienu summā latviešiem astotais labākais rezultāts, kamēr par uzvarētājiem kļuva krievu sportisti ar pilotu Rostislavu Gaitjukeviču. No pirmās vietas Melbārdis divu braucienu summā atpalika 0,93 sekundes, bet septītā vieta 0,11 sekunžu attālumā.

Jāatzīmē, ka abos braucieno Melbārža četrinieks uzrādīja devīto labāko rezultātu - pirmajā braucienā trase veikta 51,84 sekundēs, savukārt otrajā braucienā lēnāku laiku uzrādīja gandrīz visas startējušās ekipāžas (Melbārdim 52,22). Gan pirmajā, gan otrajā braucienā Latvijas ekipāžai astotais labākais starta ieskrējiena rezultāts - 5,10 sekundes.

Nākamais Eiropas kausa posms tiks aizvadīts jau pēc nedēļas Altenbergā. Tieši šajā Vācijas trasē gaidāms arī 2020. gada pasaules čempionāts. Sportacentrs.com jau ziņoja, ka vakar sezonas pirmajās sacensībās otro vietu izcīnīja Melbārža/Dambja divnieks, pilots Dāvis Kaufmanis atkārtoja savu labāko rezultātu, kopā ar stūmēju Arni Bebrišu izcīnot 12. vietu, Helvijam Babrim/Edgaram Nemmem 15. pozīcija, savukārt debiju ar 19. oficiālās sacensībās piedzīvoja Emīla Cipuļa/Ivo Kleinberga ekipāža. Šosezon rūpes par Eiropas kausa komandu uzticētas trenerim Jānim Skrastiņam.

EK 2. posms, Lillehammera, Norvēģija

V.PilotsValstsSumma
1.R. GaitjukevičsKrievija1:43.13
2.R. HeinriksFrancija+0.27
3.M. KuonensŠveice+0.43
4.M. TenteaRumānija+0.70
5.A. BredihinsKrievija+0.75
8.O. MelbārdisLatvija+0.93

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/component/e...

     [+] [-]

, 2019-11-24 13:36, pirms 4 gadiem
Hm, ja godīgi, pēc trešās vietas divniekos, šodien gaidīju uzvaru.
OK, startā šis salikums vēl nav tik ātrs (katrā braucienā pa 0,14 sekundēm aiz Gaitjukeviča), bet laikam arī bobs nav tas labākais.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-24 13:37, pirms 4 gadiem
Vietējie rumāņu atbalstītāji var priecāties - Tentea trešais un ceturtais, bet dāmām Greku tika pie uzvaras.

     [+] [-]

, 2019-11-24 14:14, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Hm, ja godīgi, pēc trešās vietas divniekos, šodien gaidīju uzvaru.
OK, startā šis salikums vēl nav tik ātrs (katrā braucienā pa 0,14 sekundēm aiz Gaitjukeviča), bet laikam arī bobs nav tas labākais.
Otrās nevis trešās!

     [+] [-]

, 2019-11-24 14:18, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Vietējie rumāņu atbalstītāji var priecāties - Tentea trešais un ceturtais, bet dāmām Greku tika pie uzvaras.
jā,redz ko tomēr var izdarīt renē, ar 0,01 eiro kontā un pilnīgu amatierismu

  +2 [+] [-]

, 2019-11-24 14:31, pirms 4 gadiem
Ar Latvijas izlasi Eiropas kausos strādā pieredzējušais treneris Jānis Skrastiņš, kurš pēc šīsdienas rezultātiem atzina, ka komandas virknējums, iespējams, būs jāmaina nākamajiem posmiem: "Šī ir pavisam jauna komanda. Divniekos nomainīt stūmēju ir mazliet vieglāk, bet šeit ir svarīgs viss komandas darbs. Iepriekš Melbārža četrinieks bija perfekti noslīpēts, bet tagad sākam visu no jauna, iespējams jāmēģina kādas citas variācijas, lai panāktu veiksmīgāko augumu, svara un sēdēšanas manieres salikumu vienā ekipāžā. Četriniekos tas nenotiek vienā dienā. Arī Oskars jau tikai tagad atgūst braukšanas formu. Ar katru braucienu būs arvien labāk," saka Skrastiņš.

     [+] [-]

, 2019-11-24 15:03, pirms 4 gadiem
Paceļu glāzi par godu rumāņiem.