Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Bobslejisti un skeletonisti starp labākajiem treniņos Sočos

Jānis Celmiņš

Bobslejisti un skeletonisti starp labākajiem treniņos Sočos
Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas bobslejisti un skeletonisti atgriezušies no Sočiem, kur aizvadīta oficiālā starptautiskā treniņnometne olimpisko spēļu trasē. Izlases galvenie treneri Sandis Prūsis un Dainis Dukurs ir apmierināti ar sportistu paveikto, atklājot, ka mūsējie bijuši starp labākajiem, taču izdarīt tālejošus secinājumus pagaidām nevēlas.

Sandis Prūsis ar paveikto apmierināts

Treniņnometnes ietvaros katram no bobsleja pilotiem bijusi iespēja aizvadīt pa astoņiem braucieniem kā ar četrinieku, tā ar divnieku kamanām.

"Esmu apmierināts, paveicām visu, kas bija iecerēts, un arī rezultāti bija pietiekami labi. Visi šie rezultāti gan ir visai nosacīti, izdarīt nopietnus secinājumus šobrīd nevēlos. Ja februārī rezultāti būs tādi paši, tad varēs teikt ko vairāk, šobrīd ir labi," pēc atgriešanās no Sočiem sarunā ar portālu Sportecentrs.com pauda bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, nevēloties iedziļināties un analizēt konkrētus skaitļus un ciparus, taču atklāja, ka latvieši pēc rezultātiem bijuši labāko trijniekā. "Labi izskatījās vācieši, šveicieši, arī itālis ar savu Ferrari," pastāstīja treneris.

Daudz ticis runāts par ledus kvalitāti olimpiskajā trasē, taču šoreiz viss esot bijis kārtībā. Lai gan gaisa temperatūra Sočos daždien sasniegusi pat 15 grādu atzīmi, trase bijusi līmenī. Zināma skaidrība nu esot arī tehnikas izvēlē. "Sezona būs ļoti interesanta, var gadīties, ka februārī jau būs pavisam cits stāsts. Citas valstis investē tehnikā un ne tikai. Arī konkurenti izskatījās iespaidīgi, kas laikam nav nemaz tik labi," smejot teic Prūsis, piebilstot, ka arī pats var būt apmierināts ar starpsezonā paveikto. "Uz ko esam spējīgi, tāpat parādīs tikai mači, šobrīd varam tikai zīlēt."

Ja Oskars Melbārdis vairs nav pieskaitāms pie iesācējiem, tad viņa vārda brālis Ķibermanis gan, taču Prūsis nebaidījās uzslavēt arī viņu. "Jā, stabilitāte pagaidām nav tāda kā varētu vēlēties, taču viņš tur bija visnepieredzējušakais. Arī Melbārdi nevar nosaukt par rūdītāko starp konkurentiem. Labus rezultātus parādīja gan lielais, gan mazais," atklāja treneris.

Jau rīt mūsu bobslejisti dosies uz Kalgari, kur no 26. līdz 30.novembrim risināsies pirmais šīs sezonas Pasaules kausa posms.

Gandarīts arī Dainis Dukurs

Arī skeletonisti Sočos padarījuši labu darbu, sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāsta izlases galvenais treneris Dainis Dukurs. Pats galvenais bijis pārbaudīt tehniku un kārtīgi izbraukties, kas arī paveikts. "Jāsaprot, ka februārī laika apstākļi būs pavisam citi, šobrīd galvenais bija tikt skaidrībā ar tehniku. Krievijas kausa izcīņas laikā ledus bija ātrāks. Var secināt, ka tas tika gatavots nedaudz citādāk. Nevar arī zināt, no kuras vietas tika ņemts laiks, taču tas šoreiz nebija galvenais," saka Dukurs.

Katrs no sportistiem veicis 24 braucienus un Dukurs atklāj, ka ar parādītajiem rezultātiem ir apmierināts, taču jāņem vērā, ka treniņos nepiedalījās Krievijas sportisti. Līdzīgi kā Prūsis, arī Dukurs par konkrētiem rezultātiem runāt nevēlējās, taču jūtams, ka ir apmierināts ar padarīto un sasniegto. "Uz vāciešu un amerikāņu fona izskatījāmies labi, taču šobrīd tas nenozīmē neko. Galvenais, ka guvām pārliecību par saviem spēkiem," īsi situāciju komentēja Dukurs.

Liela daļa valstu šobrīd vēlas panākt to, lai visam būtu vienādas pozīcijas, cenšoties panākt stingrāku tehnikas kontroli. Šobrīd tiekot domāts par to, lai pēc katriem mačiem tiktu pārbaudīta visu pirmā desmitnieka braucēju tehnika, ne tikai izlozes kārtībā, kā tas bijis līdz šim.

Uz Kalgari mūsu skeletonisti dosies nedēļas nogalē, bet tuvāko dienu laikā jātiek skaidrība ar dažādām saimnieciskām lietām.

 +14 [+] [-]

, 2013-11-20 15:05, pirms 11 gadiem
Krievi klusībā grauž nagus un štuko kā nepakāst Latviešiem!

     [+] [-]

, 2013-11-20 15:07, pirms 11 gadiem
tas tikai priecē!!! Tā turpināt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-11-20 15:21, pirms 11 gadiem
sočos pirms starta netīšām samainīs ragavas un viss būs pareizi.

  +4 [+] [-]

, 2013-11-20 15:22, pirms 11 gadiem
Klau,LTV7 pasaules kausu rādīs,ja? Vienkārši vēl neesmu reklāmas redzējis par to.

  +3 [+] [-]

, 2013-11-20 15:54, pirms 11 gadiem
Vilis15 rakstīja: Klau,LTV7 pasaules kausu rādīs,ja? Vienkārši vēl neesmu reklāmas redzējis par to.
ja nemaldos, tad federācijā savā yotuube kanālā piedāvā translācijas par velti, tā ka bez LTV7 skāde arī nebūtu

  +1 [+] [-]

, 2013-11-20 15:54, pirms 11 gadiem
Vilis15 rakstīja: Klau,LTV7 pasaules kausu rādīs,ja? Vienkārši vēl neesmu reklāmas redzējis par to.
Noteikti, draugs, jo tie ir mūsu olimpiādes galvenie favoriti,katru gadu rāda,takā gaidi, noteikti būs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-20 16:29, pirms 11 gadiem
Šitie treniņi nāca par labu arī krieviem, jo nu viņi zin, kas trasē ''jāpilnveido'', lai lielā nedalāmā nepaliek jaņos.Tā ka pareizi treneri saka, viss izšķirsies februārī.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-20 17:07, pirms 11 gadiem
Manis pēc,lai Pasaules kausā nav neviena zelta ne bobslejā,ne skeletonā,bet lai Olimpiādē Martins(skeletonā) ar Osi(bobslejā) paņem zeltu,bet Tomass(skeletonā) sudrabu!

     [+] [-]

, 2013-11-20 17:16, pirms 11 gadiem
Paldies par info. Tv,it īpaši ltv7 skatos reti.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-20 17:17, pirms 11 gadiem
miesnieka nedarbi hauzenē rakstīja: Manis pēc,lai Pasaules kausā nav neviena zelta ne bobslejā,ne skeletonā,bet lai Olimpiādē Martins(skeletonā) ar Osi(bobslejā) paņem zeltu,bet Tomass(skeletonā) sudrabu!
vai tad nav tā, ka Olimpiāde pēc definīcijas ir četru gadu cikls starp Olimpiskajām spēlēm?

  +1 [+] [-]

, 2013-11-20 17:48, pirms 11 gadiem
Myles Kennedy rakstīja: sočos pirms starta netīšām samainīs ragavas un viss būs pareizi.
Par to, ka krievi mēģinās izbraukt ar kaut ko neatļautu, nebrīnīšos.

Bet nu, cerēsim, ka vāciešiem acis būs vaļā un nekas gar acīm šiem nepaskries.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-20 18:00, pirms 11 gadiem
Vilis15 rakstīja: Klau,LTV7 pasaules kausu rādīs,ja? Vienkārši vēl neesmu reklāmas redzējis par to.
pirmā translācija 29.11., ja nemaldos ap 19 vakarā (paskaties programmā)

  +2 [+] [-]

, 2013-11-20 19:32, pirms 11 gadiem
DaMarcus rakstīja: Par to, ka krievi mēģinās izbraukt ar kaut ko neatļautu, nebrīnīšos.

Bet nu, cerēsim, ka vāciešiem acis būs vaļā un nekas gar acīm šiem nepaskries.
paga, paga paši vācieši tak ar slidām šmaucās pagāšgad beigās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-20 19:50, pirms 11 gadiem
jā, beidzot, boblseja un skeletona sezonas beidzot sāksies!!!!!