Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

EK posmā Cipuļa četriniekam astotā vieta, Kaufmanim divi kritieni

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

EK posmā Cipuļa četriniekam astotā vieta, Kaufmanim divi kritieni
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Viesturs Lācis

Šodien Eiropas kausa izcīņā notika pirmās sacensības bobsleja četrinieku ekipāžām. Norvēģijā, Lillehammeres trasē notiekošajā posmā Latviju pārstāvēja abi mūsu jaunie piloti - Emīls Cipulis un Dāvis Kaufmanis - ar stūmējiem. 12 komandu konkurencē Cipuļa četrinieks ierindojās astotajā vietā, bet Kaufmaņa ekipāža abos braucienos piedzīvoja kritienus, taču pie rezultāta tika- desmitā vieta.

Latvijas bobsleja komanda Norvēģijā joprojām nav saņēmusi savas sacensību kamanas un inventāru, abas komandas brauc bez labākajiem slieču komplektiem. Kaufmanim nākas startēt četrinieku sacensībās ar rezerves kamanām, savukārt Cipulim - nācās izīrēt no norvēģiem novecojušas četrinieku kamanas, ar kurām Lillehammeres trasē tiek vesti tūristi. Neskatoties uz problēmām ar tehniku, šodien neveicās arī ar braukšanu.

Trase šodien bija ļoti ātra - pirmie braucēji laboja Lillehammeres rekordus. Rekordam tuvojās arī vācietis Rihards Elsners, bet trases beigās kļūdījās un piedzīvoja kritienu, un otrajā braucienā nemaz nepiedalījās. Vēlāk trasē devās Rio Šinoharas ekipāža no Japānas, kas arī piedzīvoja kritienu.

Latvijas Eiropas kausu komandas treneris Jānis Skrastiņš: "Es jau Kaufmanim sejā redzēju, kā viņš sāk satraukties par ātro ledu, kad nokrita vācietis. Un pēc tam japānis krita, tad jau vispār Kaufmanis palika nekāds," šodienas notikumus atstāsta treneris. "Nav jau vērts šoreiz pat komentēt braukšanu - pats sevi satrauca un abos braucienos nokrita vienā un tajā pašā vietā. Par laimi, abas reizes finišu sasniedza, tātad mums tik ļoti nepieciešamā ieskaite ir gūta, turklāt abiem pilotiem."

Ar vecām norvēģu kamanām braucot, Emīls Cipulis ar stūmējiem Arni Bebrišu, Regnāru Kirejevu un Valtu Zariņu sasniedza astoto rezultātu, bet Dāvis Kaufmanis ar Ivo Kleinbergu, Lauri Kaufmani un Edgaru Nemmi, abos braucienos finišējot ar slidām gaisā, tika pie desmitā rezultāta, jo gan Elsnera, gan Šinoharas ekipāžas, pēc pirmajā braucienā piedzīvotā kritiena, sacensības neturpināja.

"Edgars Nemme izskatījās savainojies, bet paši tikko tikai atbraucām no sacensībām, rīt no rīta skatīsimies, kas mums ir gatavi braukt nākamajās sacensībās," atzina Skrastiņš.

Rīt Lillehammerē notiks vēl vienas četrinieku sacensības, kurās atkal abiem Latvijas pilotiem jāgūst ieskaite (jāfinišē ar rezultātu), lai izpildītu kvalifikāciju un varētu piedalīties Pasaules kausa izcīņā.

Eiropas kausa 1. posms, bobsleja četrinieki vīriešiem

VPilotsValstsLaiks
1.Aleksejs StuļņevsKrievija1:42.57
2.Timo RohnersŠveice+0.31
3.Mihaels KūnensŠveice+0.33
4.Sedriks FolladorsŠveice+0.37
5.Jans MolņērsŠveice+0.91
6.Dāvids BošērsFrancija+2.48
7.Martins KranzsLihtenšteina+2.71
8.Emīls CipulisLatvija+3:08
10.Dāvis KaufmanisLatvija+11.21

Piedalījās 12, finišēja 10 ekipāžas

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/ek-p...
https://www.ibsf.org/en/component/e...

  -1 [+] [-]

, 2021-11-13 18:42, pirms 2 gadiem
Pēc šodienas ir redzams ka jaunie piloti nav prioritāte.
Kas būs nākamais pēc tūristu kamanām?

  +1 [+] [-]

, 2021-11-13 18:49, pirms 2 gadiem
Nu traki... Vēl skarbāk nekā filmā par Jamaikas bobslejistiem (Cool runnings). Bet čaļi malači, ka vispār startēja (Cipuļa ekipāža ar tūristu bobu) un finišēja (Kaufmanis). Nemme laikam viens no labākajiem šīs komandas stūmējiem. Jācer, ka nekas nopietns.

Kaufmanim tagad ir četras četrinieku (ja tiek skaitīti arī Pekinas treniņu mači) sacensības divu gadu periodā, bet Cipulim tikai vienas. Lai startētu PK, vajag piecas.

Baigi neveiksmīgas sakritības sezonas sākumā. Lai čaļi rūdās, iegūtais krampis noderēs turpmākajā karjerā.

     [+] [-]

, 2021-11-13 19:00, pirms 2 gadiem
Einars Punduris rakstīja: Pēc šodienas ir redzams ka jaunie piloti nav prioritāte.
Kas būs nākamais pēc tūristu kamanām?
Nu jā, tas tā dīvaini. Droši vien cerēja, ka atnāks bobi no Ķīnas. No otras puses varēja taču vēl kādu četrinieku bobu paņemt līdzi uz Norvēģiju...

Mani pārsteidz, ka tā arī nav bijusi informācija, ko pēc šī posma darīs Cipulis. Kāpēc gan viņš nevarēu startēt PK posmā Insbrukā? Vai arī viņam prioritāte būs Eiropas kausi, lai savāktu kvalifikāciju četriniekiem? Bet kāpēc jaunajiem nedeva braukt ar četriniekiem divas iepriekšējās sezonas (Kaufmanis pirms tam vienubrīd brauca)?

  +1 [+] [-]

, 2021-11-13 21:02, pirms 2 gadiem
Kopumā nepatīkama situācija! Cerams tehniku saņems tomer un nekas nebūs nozagts.

     [+] [-]

, 2021-11-13 22:00, pirms 2 gadiem
tai pašā laikā pirmajā braucienā Kaufmaņa ekipāža izstūma labāko startu un līdz kritienam turējās gana ciešamā attālumā. Teoretiēejot kā būtu ja būtu, ar savu tehniku viņi noteikti ir pietiekami konkurētspējīgi