Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Melbārdis: Gribas beidzot atkal redzēt savu puiku dzīvē, nevis tikai skaipā

Melbārdis: Gribas beidzot atkal redzēt savu puiku dzīvē, nevis tikai skaipā
Oskars Melbārdis
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā tikai vienās no 18 sacensībām nekāpa uz goda pjedestāla, veiksmīgo sezonu noslēdzot ar sudraba un bronzas medaļām pasaules čempionātā Vinterbergā. Viņš neslēpj, ka pēc šādas sezonas latiņa ir uzstādīta tik augstu, ka nekas cits neatliks - būs vien jāstrādā treniņos vēl vairāk.

Atgriežoties mājās pirmoreiz kopš 1. janvāra, Latvijas bobslejistu medaļu spainis ir pārpildīts. Tāpat vieta jāatrod arī globusiem par uzvarām Pasaules kausa kopvērtējumā gan divniekos un četriniekos, gan summā. Turklāt pasaules čempionātā bez godalgām tika pasniegti arī kausi. Tas gan transporta ātrumu nav palēninājis un puiši jau atrodas dzimtenē.

"Rūgtums bija kādu pusstundu, stundu pēc pēdējā brauciena, bet tad tas pārgāja. Nav ko lieki nomākt prātu, jo patiesībā taču šī bija lieliska sezona. Paši negaidījām, ka pasaules čempionātā tik sīvi konkurēsim ar vāciešiem viņu trasē," sarunā ar Sportacentrs.com norāda Oskars Melbārdis. "Šķiet, ka arī viņi paši tam nebija gatavi un pēc divnieku sacensībām domāja, ka klāsies vienkāršāk. Kad pēdējā braucienā startā kļūdījāmies, viņi atviegloti nopūtās. Nesaku, ka, ja nebūtu kļūdījušies, tad būtu zelts. Drīzāk vienkārši būtu lielāks gandarījums. Tomēr mājupceļā bija laiks pārdomām un nav iemesla sev kaut ko pārmest."

Divnieku mačos četru braucienu summā Frančesko Frīdrihs tuvākos sekotājus Melbārdi un Johannesu Lohneru apsteidza par 1,06 sekundēm. "Zināju, ka nebūs viegla pastaiga, tomēr biju iedomājies, ka cīņa būs spraigāka un interesantāka gan sportistiem, gan skatītājiem. Tāpat kā tas bija sezonas gaitā. Mana kļūda bija tā, ka otrajā dienā gribēju parādīt, ka varam pietuvoties pirmajai vietai, lai gan drīzāk vajadzēja koncentrēties uz to, lai droši saglabātu otro vietu. Sekunde nav nekas, taču bobslejā tas ir daudz."

Par Frīdrihu gan Oskaram sakāms tikai tas labākais, kā izteicies Zintis Ekmanis, Frančesko ir kā saulesstariņš čūsku midzenī. "Viņš tiešām ir lāga vecis, vienmēr apsveic. Sanāca ar viņu parunāties treniņos pirms četrinieku sacensībām un viņš norādīja, ka mūsu problēma ir izejas ātrums, kas Vinterbergas trasē ir ļoti svarīgs. Tomēr, kad vaicāju, ko darām nepareizi, viņš tikai paraustīja plecus. Lai nu kā, ir prieks, ka vāciešiem ir tādi cilvēki. Ir vēl daži sakarīgi stūmēji, bet ir arī tādi, kuri nav diez ko patīkami, jo īpaši, ja brauc pa pirmajām vietām."

Runājot par kļūdu startā pēdējā četrinieku braucienā Lielais Osis atzīst, ka viņš vairs nejaucoties stūmēju darbā. "Agrāk pašam bija svarīgi, lai mēs visus paņemtu startā, taču tagad tā vairs nav. Puiši paši sevi uzkurina, es tikai palīdzu viņiem iestumt. Bija skaidrs, ja gribam cīnīties par uzvaru, tad startā jāizdara maksimālais. Video neesmu redzējis, īsti pat nezinu, vai kāds aizskrēja par tālu. Es savu marku, pēc kuras jālec iekšā, zinu. Ja sanes kamanu aizmuguri, tad vairs neko nevar izdarīt. Arī pirmajā braucienā kamanas nedaudz nostaigāja, līdzīgi bija arī Frīdriham trešajā braucienā. Šī nav ne pirmā, ne pēdējā reize. Būs vēl viena pieredze nākamajiem mačiem."

Melbārdis atklāj, ka bijis gatavs tam, ka trešajā braucienā vācieši nāks virsū kā melna nakts. "Bija skaidrs, ka iepriekšējā vakarā viņi būs izdarījuši secinājumus. Bet, kur nu vēl lielāku intrigu? Arī Frīdrihs varēja tikt pie medaļas. Šādu sacensību dēļ ir vērts būt sportā. Četriniekos bronzu izcīnījām, nevis palikām trešajā vietā."

"Ja godīgi, pirms sezonas par medaļām pasaules čempionātā nesapņoju, bet, kad sezona bija veiksmīgi iesākusies, tad divniekos jau sāku cerēt uz godalgu. Iepriekšējā pasaules čempionātā Sanktmoricā bijām piektie, tādēļ gribējās tikt augstāk. Četriniekos ļoti gaidīju treniņus, jo šajā trasē man bija gan labi mači, gan sāpīgi kritieni. Tādēļ bija cīņa ne tikai ar vāciešiem, bet arī ar pašu trasi. Bija jānoskaidro attiecības, kurš šoreiz būs pārāks - es vai trase?" smejas Oskars.

"Sezona ir bijusi nenormāli laba un esam uzstādījuši ļoti augstu latiņu, tādēļ vasarā būs jāstrādā vēl vairāk kā līdz šim. Pašlaik gan ceru, ka līdz jūnija sākumam mums būs atvaļinājums," saka Melbārdis. "Ko tagad vēlos visvairāk? Droši vien satikt sievu un mazo puiku. Gribas beidzot atkal redzēt viņu dzīvē, nevis tikai skaipā. Vēlos vienkārši pabūt mājās, izbaudīt mieru. Sievai nav bijis viegls laiks, vairāk nekā divus mēnešus pavadot vienai ar mazu bērnu. Tagad šīs rūpes būs jāņem savās rokās."

 +12 [+] [-]

, 2015-03-09 16:17, pirms 9 gadiem
Prieks, ka puiši saprot, ka nav par ko skumt un ir sportiskais niknums nākošajai sezonai.

Žēl tikai, ka bobsleja sezona ir tik īsa...

 +11 [+] [-]

, 2015-03-09 16:18, pirms 9 gadiem
Vienkārši izcila sezona Osim, bēdāties te nav par ko tikai vienā posmā nebūt medaļās,visos pārējos medaļās un plus vēl PČ medaļas.
Lieliska un izcila sezona,LAtvija LEPOJAs,arī jums pašiem jālepojas!!!

 +21 [+] [-]

, 2015-03-09 16:22, pirms 9 gadiem
Man patīk šādi džeki kā Osis un Dukuri, kārtīgi ģimenes cilvēki, prieks, ka tādi cilvēki Latvijā ir. Dievs svētī Latviju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-03-09 16:28, pirms 9 gadiem
Apsveicu ar lielisku sezonu.
Federācijas oficiālās translācijas komentētāji Martins Heivens un Džons Morgans ikreiz veltīja apbrīnas vārdus, ka valsts ar 2 miljoniem iedzīvotāju var atrast tādus talantus un uzvarēt lielvalstis gan startā gan finišā. Tomēr arī viņi tāpat kā Jānis Ķipurs norāda, ka abu latviešu ekipāžu lielākā problēma ir starta izejas ātrums. Tas neatbilst starta laikiem. Mēs esam labākie startā, Osis ir labākais pilots, bet neprotam to salikt kopā. Ir ko padomāt nākošajai sezonai. Bet pagaidām jāatpūšas.

  +3 [+] [-]

, 2015-03-09 17:05, pirms 9 gadiem
jocīgi, ka nav "savaņģots" neviens vācietis, kurš varētu kko pastāstīt par friču sliecēm, jo skaidrs, ka tieši slīdamībā mēs atpaliekam gaismas gadu! Kaut vai to pašu Mahatu izprašņāt, sapiķot viņam kādus 10-20 K , lai izstāsta , kas tur pa knifiem. Tāpat ir daudz neapmierināto ar Langenu gan viņu federācijā, gan starp bijušajiem sportistiem , mehāniķiem, inženieriem. Jāpaspiego! Ja jau Ekmanis lielās, ka visus zin, visus pazīst, jāiet nākamajā līmenī. Vai nu jāsāk piesaistīt pašiem kāds nano-tehnoloģiskais ūdens. Jāprasa Ušakovam un R.Satiksmei, viņi tak zin!!!
Bet veči malači! Paldies par emocijām, un par to, ka garajās sestdienās un svētdienās ziemā bija ko darīt!
Slēpts komentārs: zaipis

  +2 [+] [-]

, 2015-03-09 17:17, pirms 9 gadiem
Calvin rakstīja: jocīgi, ka nav "savaņģots" neviens vācietis, kurš varētu kko pastāstīt par friču sliecēm, jo skaidrs, ka tieši slīdamībā mēs atpaliekam gaismas gadu! Kaut vai to pašu Mahatu izprašņāt, sapiķot viņam kādus 10-20 K , lai izstāsta , kas tur pa knifiem. Tāpat ir daudz neapmierināto ar Langenu gan viņu federācijā, gan starp bijušajiem sportistiem , mehāniķiem, inženieriem. Jāpaspiego! Ja jau Ekmanis lielās, ka visus zin, visus pazīst, jāiet nākamajā līmenī. Vai nu jāsāk piesaistīt pašiem kāds nano-tehnoloģiskais ūdens. Jāprasa Ušakovam un R.Satiksmei, viņi tak zin!!!
Bet veči malači! Paldies par emocijām, un par to, ka garajās sestdienās un svētdienās ziemā bija ko darīt!
Nu savstarpējās nesaskaņas nav iemesls, lai izpaustu zinības, kas Tavu valsts karogu var pacelt virs augstākā pjedestāla pakāpiena.
Pie tam nedomāju, ka Mahata vai mehāniķis, bijušais sportists zina kādas lietas ķīmiķi sameistarojuši un uz sliecēm uzsmērējuši!
Labāk, lai piesaista Latvijas ķīmiķus un institūtus, kas varētu arī paeksperimentēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-03-09 17:26, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V10 rakstīja: Renes sportisti par kapeiku toč nevar čīkstēt
Troļļus nebarojam. Pieliekam "-" un miers.

  +3 [+] [-]

, 2015-03-09 18:10, pirms 9 gadiem
Puikas malači,vienīgie kas spēj vēl konkurēt ar vāciešu mašīnu,pie visām viņu iespējām...varu iedomāties kāds tur darbs apakšā..Lai izdodas arī nākošsezon..

  -3 [+] [-]

, 2015-03-09 19:16, pirms 9 gadiem
Nu, šī bija pēcolimpiskā sezona, kad lielvalstis neiespringst uz tēriņiem...vàcieši vienīgi uz pasaules čempi izlikās un arī vinnēja..
Nàkošās sezonas mums vairs nebùs tik panākumiem bagātas..lielie nāks virsū

  -2 [+] [-]

, 2015-03-09 20:24, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Nu, šī bija pēcolimpiskā sezona, kad lielvalstis neiespringst uz tēriņiem...vàcieši vienīgi uz pasaules čempi izlikās un arī vinnēja..
Nàkošās sezonas mums vairs nebùs tik panākumiem bagātas..lielie nāks virsū
tieši tā
otras iespējas tādas nebūs paņem PČ zeltu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-09 20:38, pirms 9 gadiem
Paldies par kolosālo sezonu. Lai jums visiem turpmāk ari tik pat lieliski starti !!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-09 23:21, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Nu, šī bija pēcolimpiskā sezona, kad lielvalstis neiespringst uz tēriņiem...vàcieši vienīgi uz pasaules čempi izlikās un arī vinnēja..
Nàkošās sezonas mums vairs nebùs tik panākumiem bagātas..lielie nāks virsū
protams, tāpēc, ka lielvalstīm viss pie kājas, langens lēkāja kā traks āzis, ja izdevās apsteigt latviešus...kāpēc jānoniecina savējo panākumi? ja nepatīk- neskaties! kāpēc jāskatās, jāraksta? lai mētātos ar sū diem uz savējiem?

     [+] [-]

, 2015-03-09 23:29, pirms 9 gadiem
pikolo, tev viss labi? ..nomierinies, ar sū te neviens nemētājas, bet izsaka viedokli...un nekas noniecināts netika !

  +1 [+] [-]

, 2015-03-10 08:34, pirms 9 gadiem
Apsveicu čaļus ar izcilo sezonu! Neesmu bijis virtuvē, bet domāju, viena medaļas puse noteikti pienākas klusajam "urbējam" Sandim Prūsim!!!
Gaidām, kad vīri tiks materiāli apbalvoti!!!

     [+] [-]

, 2015-03-10 08:56, pirms 9 gadiem
neviena slikta vārda....
žel kad nebrauca zaļims te ar 4 niekiem butu interesanti...

  +1 [+] [-]

, 2015-03-10 11:35, pirms 9 gadiem
Paldies džekiem par sezonu!!!
Kā jūs vispār atvedāt kausus un medaļas ,manuprāt bija vajadzīgs vēlviens busiņš:p

     [+] [-]

, 2015-03-10 21:24, pirms 9 gadiem
Malachi ! Malachi ! Malachi !
Par bronzu gan vajadzetu priecaties !
Un nechikstiet pec majam publiski ... Nav jau 6 meneshi pat ...