Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Cipulim kritiens un 14. vieta, debitants Kalenda 12. pozīcijā, uzvara Frīdriham

Cipulim kritiens un 14. vieta, debitants Kalenda 12. pozīcijā, uzvara Frīdriham
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Viesturs Lācis

LETA. Latvijas pilota Emīla Cipuļa stūrētā četrinieku ekipāža svētdien Vinterbergas trasē Vācijā Pasaules kausa posma otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un ieņēma 14.vietu, kamēr debitants Jēkabs Kalenda bija 12.pozīcijā.

Cipulis startēja ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi, bet Kalendas stūrēto kamanu iestūma Ivo Dans Kleinbergs, Lauris Kaufmanis un Mareks Lazdāns.

Spītējot traumai, divu braucienu summā uzvaras laurus plūca titulētais Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs, kurš šajā sezonā uzvarējis trīs no četriem četrinieku mačiem. Otro vietu guva Lielbritānijas pilots Breds Hols, kurš summā zaudēja 0,18 sekundes, bet vēl divas sekundes simtdaļas lēnāks bija vācietis Johanness Lohners.

Kalendam bija 1,46 sekunžu deficīts pret uzvarētāju, bet Cipulis bija vēl 0,22 sekundes lēnāks summā.

Pirmajā braucienā nepārspēts bija Frīdriha četrinieks, kas trasi veica 54,41 sekundē, tuvāko sekotāju Krisoferu Hāferu apsteidzot par 0,15 sekundēm. Cipuļa kvartets uzstūma visātrāko startu (5,06 sekundes), taču ātrums trasē liedza sasniegt augstu pozīciju finišā - viņam 0,49 sekunžu deficīts pret Frīdrihu un septītā vieta. Kalendam ar partneriem bija astotais ātrākais starts un 11.vieta finišā, kur Frīdriham tika zaudētas 0,79 sekundes.

Otrajā braucienā Cipuļa kvartets uzstūma par sekundes simtdaļu lēnāku startu, kas bija otrs labākais rezultāts, bet trasē tika pieļautas kļūdas, kam sekoja kritiens. Finišā Cipulis bija lēnākais laiks no 16 ekipāžām. Kalenda ar stūmējiem startā uzrādīja septīto rezultātu, bet finišā viņiem bija 13. laiks.

Hāfers summā nenoturējās pirmajā trijniekā, kamēr Frīdriham trešā vieta braucienā neliedza izcīnīt uzvaru. Otrajā braucienā labākais finiša laiks - 54,49 sekundes - bija Holam.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2023-01-08 18:14, pirms gada
nu gan laiki pienākuši ,jāpriecājas jau par to, ja mūsējie vispār līdz lejai nobrauc
, 2023-01-08 18:19, pirms gada
petkemek rakstīja: nu gan laiki pienākuši ,jāpriecājas jau par to, ja mūsējie vispār līdz lejai nobrauc
Mūsu jaunajiem vēl pieredzes trūkums. Varēsim vērtēt pēc dažiem gadiem. Starta laiki priecē.
, 2023-01-08 18:48, pirms gada
Kādēļ pa tv neparaida? Piemēram ltv7 ,
, 2023-01-08 19:31, pirms gada
100berzins rakstīja: Kādēļ pa tv neparaida? Piemēram ltv7 ,
Kā nerāda? Man rādīja pa TV3 Sport Open kanālu kas ir pieejams man šķiet bezmaksas pakā. Komentēja Andris Jurga un Zintis Ekmanis, labāk kā LTV7, vienīgais kas pietrūkst ir Prūša komentāri uzreiz pēc starta kā bija LTV7 kad Rīmenis ar viņu sazvanījās.
, 2023-01-08 19:32, pirms gada
petkemek rakstīja: nu gan laiki pienākuši ,jāpriecājas jau par to, ja mūsējie vispār līdz lejai nobrauc
Šī ir tāda āķīga trase kur krist var jebkurš, nu šoreiz gadījās Cipulim, tā gadās.
, 2023-01-08 19:33, pirms gada
Redzēju ļoti maz no bobsleja. Komentētāji jūtami vājāki kā citus gadus. Ekmanis/ Rīmenis pavisam cita lieta.
, 2023-01-08 19:33, pirms gada
Petrus rakstīja: Mūsu jaunajiem vēl pieredzes trūkums. Varēsim vērtēt pēc dažiem gadiem. Starta laiki priecē.
Priecē pa lielam viss izņemot protams kamanu ātrumus.. jau kuro gadu pēc kārtas. Ja tur nebūs kardinālas pārmaiņas tad vieta 10niekā un ļoooti reti pjedestāli PK posmos būs panākums. Par pjedestāliem OS un PČ pat nemaz nerunāsim ar tik pieticīgiem kamanu ātrumiem.
, 2023-01-08 19:35, pirms gada
Aldis Br rakstīja: Redzēju ļoti maz no bobsleja. Komentētāji jūtami vājāki kā citus gadus. Ekmanis/ Rīmenis pavisam cita lieta.
Ko Rīmenis tādu stāstīja kas pietrūkst? Vēsturi kas krustām šķērsām izstāstīta? Nekā jauna no viņa pēdējos gados nebija, likās ka bišku bija iestagnējis bobslejs iekš LTV7!

Un Ekmanis LTV7 bobus nekomentēja jau kādus pēdējos pāris gadus, tur Ķipurs bija kam kamanu ātrumi nebija šķērslis bet tik kļūdas trasē, to ka kamanas neskrēja to viņš nekad neredzēja kā šķērsli.
, 2023-01-08 19:41, pirms gada
Aldis Br rakstīja: Redzēju ļoti maz no bobsleja. Komentētāji jūtami vājāki kā citus gadus. Ekmanis/ Rīmenis pavisam cita lieta.
Jptv,ka var Rimenis pietrūkt,kas 10 gadus vienu un to pašu drilleja
, 2023-01-08 19:46, pirms gada
sandis444444 rakstīja: Ko Rīmenis tādu stāstīja kas pietrūkst? Vēsturi kas krustām šķērsām izstāstīta? Nekā jauna no viņa pēdējos gados nebija, likās ka bišku bija iestagnējis bobslejs iekš LTV7!

Un Ekmanis LTV7 bobus nekomentēja jau kādus pēdējos pāris gadus, tur Ķipurs bija kam kamanu ātrumi nebija šķērslis bet tik kļūdas trasē, to ka kamanas neskrēja to viņš nekad neredzēja kā šķērsli.
8 gadus Zinča nebija komentejis
, 2023-01-08 20:02, pirms gada
C’mon, kāds Rīmenis! Jau bija pieriebies ar saviem vienveidīgajiem komentiem un stāstiņiem! Šis džeks daudzas reizes labāks! Jā, pietrūkst zvans Prūsim.. bet, gan jau! Zinča arī labs! Tā turpināt! Un bobslejistiem- mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties! Būs labi, atšķirībā no skeletona, kuru sagrāva Dainis Dukurs..
, 2023-01-08 20:21, pirms gada
Calvin rakstīja: C’mon, kāds Rīmenis! Jau bija pieriebies ar saviem vienveidīgajiem komentiem un stāstiņiem! Šis džeks daudzas reizes labāks! Jā, pietrūkst zvans Prūsim.. bet, gan jau! Zinča arī labs! Tā turpināt! Un bobslejistiem- mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties! Būs labi, atšķirībā no skeletona, kuru sagrāva Dainis Dukurs..
Ja atceries tad pirms LTV7 bobi kādu īsu laiciņu jau bija TV6 kanālā(tas gan bija pasen) un jau tad komentēja Andris Jurga, viņš tad vēl arī radio balss bija.

Kamanas arī TV6 tagad, ļoti patīk kā komentē Siksnis.

Šīs ir labas pārmaiņas.
, 2023-01-08 20:30, pirms gada
ice F-1 rakstīja: Jptv,ka var Rimenis pietrūkt,kas 10 gadus vienu un to pašu drilleja
Gaumes nav vienādas. Man Rīmenis labi patika. Uz šodienas fona Rīmenis ļoti labi patika.
, 2023-01-08 20:31, pirms gada
Ne īsti par tēmu (zinātājiem) : kas tā ir par "anteniņu", kura tgd. bobiem pirms stūrmaņa uz korpusa uzmontēta ?
, 2023-01-08 20:33, pirms gada
Pēteris Siksnis kā komentētājs ļoti labi patīk visos sporta veidos kā komentē. Kamaniņas, dārts, Dimanta līga vieglatlētikā. Kompetents, labi orientējas sacensību laikā, viss operatīvi tiek pasniegts. Labs balss tembrs.
, 2023-01-08 20:38, pirms gada
Aldis Br rakstīja: Pēteris Siksnis kā komentētājs ļoti labi patīk visos sporta veidos kā komentē. Kamaniņas, dārts, Dimanta līga vieglatlētikā. Kompetents, labi orientējas sacensību laikā, viss operatīvi tiek pasniegts. Labs balss tembrs.
Viss jau labi, bet "Andrea Voetere" gan šausmīgi griežas ausīs.
, 2023-01-08 21:06, pirms gada
Aldis Br rakstīja: Gaumes nav vienādas. Man Rīmenis labi patika. Uz šodienas fona Rīmenis ļoti labi patika.
Tātad tev nekāda informācija par komandām,tehnikām,aktualitatem neinterese?
, 2023-01-08 21:34, pirms gada
sandis444444 rakstīja: Ja atceries tad pirms LTV7 bobi kādu īsu laiciņu jau bija TV6 kanālā(tas gan bija pasen) un jau tad komentēja Andris Jurga, viņš tad vēl arī radio balss bija.

Kamanas arī TV6 tagad, ļoti patīk kā komentē Siksnis.

Šīs ir labas pārmaiņas.
Siksnis ir labs, bet izcils iepriekšējā sezonā bija bijušais braucējs Kristers Rode (ex Putins) tik saprotami stāstīja par braukšanas niansēm un kļūdām. Šoreiz tas jaunais braucējs īsti nebija runīgs.
, 2023-01-08 21:41, pirms gada
Calvin rakstīja: C’mon, kāds Rīmenis! Jau bija pieriebies ar saviem vienveidīgajiem komentiem un stāstiņiem! Šis džeks daudzas reizes labāks! Jā, pietrūkst zvans Prūsim.. bet, gan jau! Zinča arī labs! Tā turpināt! Un bobslejistiem- mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties! Būs labi, atšķirībā no skeletona, kuru sagrāva Dainis Dukurs..
Ja godīgi prasītos kaut kas pa vidu. Šodien viņi vairākas reizes aizpeldēja no notikumiem trasē. Ekmanis arī trases un braukšanas niansēs stāstīja virspusējāk par Ķipuru. Ķipurs sekoja katrai tendencei rezultātos un to skaidroja, no otras puses varu piekrist, ka Rīmeņa komentāri par pilotiem nemainījās gadiem hn drusku jau atgādināja EA sports spēļu komentārus.
, 2023-01-08 22:24, pirms gada
ice F-1 rakstīja: Tātad tev nekāda informācija par komandām,tehnikām,aktualitatem neinterese?
Interesē un Rīmeņa stāstījums patika labāk. Viņš vairāk komentēja pašus braucienus.
, 2023-01-08 23:12, pirms gada
Aldis Br rakstīja: Interesē un Rīmeņa stāstījums patika labāk. Viņš vairāk komentēja pašus braucienus.
Bet tur jau tā lieta,ka ne viņš ne Kipurs pilnīgi neko nestāstīja par "virtuvi ..info apala nulle
, 2023-01-08 23:25, pirms gada
Siksnis pēc zināšanām protams svakaks parRimeni,jo viņš bez statistikas un notikumiem trase maz ko citu spej pateikt,bet viņš vismaz nemuld muļķības ka Rimenis
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.