Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions Melbārdis atguvis motivāciju un turpinās karjeru

Olimpiskais čempions Melbārdis atguvis motivāciju un turpinās karjeru
Oskars Melbārdis un Intars Dambis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas bobsleja zvaigzne Oskars Melbārdis pēc individuāla darba atkal trenējas ar izlasi, turklāt sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš uzsver, ka motivācija ir atgriezusies un gribētos aizvadīt vēl kādu veiksmīgu sezonu.

Vēl vasarā Melbārdis trenējās kopā ar pārējiem Latvijas izlases bobslejistiem, taču pēc tam uzsāka individuālu darbu. Tagad viņš neslēpj, ka piemeklējušas problēmas ar muguru, kas rūpes raisījusi jau iepriekšējos gados. "Kopā ar komandas ārstu dziļāk apskatījāmies, kas notiek ar manu veselību. Veicām analīzes, pamainījām uzturu un vēl šādas tādas nianses. Ir vingrinājumi, kur jāpievērš papildus uzmanība un nevajag aizrauties ar lieliem svariem. Jāstrādā, vājā vieta ir zināma un tā jānodarbina."

Jaunajai sezonai bobslejisti šobrīd gatavojas starta estakādē Siguldā, turklāt drīzumā sāksies arī treniņi ledus trasē. Fiziskajā sagatavotībā Melbārdis saprotamu iemeslu dēļ ir iepalicis no pārējiem komandas biedriem, taču ir apņēmības pilns viņus panākt.

"Šobrīd daru to, ko visi. Protams, atpalieku no pārējiem džekiem. Fiziski esmu vājāks, bet motivācija ir atgriezusies. Gribas darboties, tikt tuvāk pārējiem. Tam gan vēl ir vajadzīgs laiks," norāda 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempions četrinieku sacensībās, kurš atklāj, ka pēdējos gados cīnījies ne tikai ar fiziskās veselības likstām, bet arī ar psiholoģiskās.

"Daudz kas ir mūsu prātos. Biju nedaudz iesprūdis savā galvā, to ar speciālistu palīdzību vajadzēja sakārtot. Pēdējie divi gadi bijuši psiholoģiski smagi, ar to bija jātiek galā, bet viens pats to nevarēju izdarīt. Vajadzēja piesaistīt cilvēkus, kuri mani atgrieza atpakaļ uz sliedēm. Tagad gan sportā, gan privātajā dzīvē ir jauna dzirkstele. Pāri visam ir cietusi fiziskā sagatavotība, un tagad jāstrādā uz to. Vajadzīgs tikai laiks. Galvenais, lai ir gribēšana kaut ko mainīt," apņēmīgs ir Melbārdis. "Augstus mērķus šobrīd negribu saukt, bet gribu nobraukt vēl kādu veiksmīgu sezonu. Vispirms jāuzlabo fiziskais stāvoklis un jātuvinās pārējiem džekiem."

Atlēts nenoliedz, ka veiksmīga sezona viņam saistās ar kādas medaļas izcīnīšanu. "Gribētos jau, bet līdz tam vēl tāls ceļš ejams," pauž Melbārdis, kurš atzīst, ka jāiegulda daudz darba, lai varētu domāt par startu 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs. "Šobrīd galvenais ir veselība un fiziskā kondīcija. Pārējais pēc tam."

Melbārdis savas karjeras laikā bez zelta olimpiskajās spēlēs guvis arī divas bronzas medaļas, kā arī pie pilniem godalgu komplektiem ticis pasaules un Eiropas čempionātos. Šie sasniegumi viņu padara par visu laiku titulētāko Latvijas bobslejistu.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-07 15:15, pirms 3 gadiem
Dzīve ir kā jūrnieku krekls - būs melnie un baltie periodi, bet galvenais dzīvot visos. Veiksmi Oskar!

  +2 [+] [-]

, 2020-10-07 15:30, pirms 3 gadiem
yesss!!!

Gaidu superdueļus par zeltu ar Tenteu

     [+] [-]

, 2020-10-07 15:48, pirms 3 gadiem
Laba, priecīga ziņa. Gaidīšu abu Oskaru uzvaras pār vāciešiem. Kas tās par koka medaļām bildē?

  +2 [+] [-]

, 2020-10-07 15:53, pirms 3 gadiem
kārtējais rasisma skandāls britiem:
In addition, Rattigan claimed a a number of sources had told him that bobsleigh pilot Lamin Deen and other black coaches were being subjected to discriminatory treatment.

https://www.theguardian.com/sport/2...

  +4 [+] [-]

, 2020-10-07 16:57, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Laba, priecīga ziņa. Gaidīšu abu Oskaru uzvaras pār vāciešiem. Kas tās par koka medaļām bildē?
4.v Siguldas EČ

     [+] [-]

, 2020-10-07 18:22, pirms 3 gadiem
Cerams, ka PK startēs ar trim ekipāžām.

     [+] [-]

, 2020-10-07 21:31, pirms 3 gadiem
Ķekavā sporta laukumā skraida kaut ko renējas, bet izsktās no malas kā nodzīts zirgs diemžēl, smags sporta veids. Gan jau būs labi.