Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Golubeva turpina šaut nekļūdīgi IBU kausa sezonas otrajā sprintā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Golubeva turpina šaut nekļūdīgi IBU kausa sezonas otrajā sprintā
Līva Šahno. Foto: oisphotos.com

Šodien Zviedrijas kūrortā Idrē IBU kausa biatlonā ietvaros vēl vienas 7,5 km sprinta sacensības aizvadījušas sievietes, 80. vietu, kas bija augstākā vieta no latvietēm, izcīnot Inesei Golubevai, kura arī šoreiz šāva bez kļūdām.

# Šīs sezonas pirmajā posmā visas trīs Latvijas biatlonistes palika ārpus Top 60, labāko rezultātu, šaujot bez kļūdām, uzrādot Inesei Golubevai, kurai 81. vieta.

# Šodienas sprinta sacensībās tieši Golubeva trasē devās kā pirmā no latvietēm un arī šoreiz šāva perfekti, aizverot visus mērķus, tomēr parādītais vien 94. ātrākais solis trasē liedza pacīnīties par augstāku vietu kā 80., kas gan, salīdzinot ar pirmo sezonas sprintu, bija uzlabojums par vienu vietu.

# Jaunākā Latvijas pārstāve 18 gadus vecā Līva Šahno pirmajā ugunslīnijā nopelnīja vienu soda apli, savukārt otrajā kļūdījās divreiz un ar lēnāko ātrumu uz slēpēm starp latvietēm (kopumā apaļo simto) ierindojās 95. vietā. Viņa bija ātrākā šāvēja no tautietēm (65. pozīcija).

# Un visbeidzot Golubevas vienaudze 20 gadīgā Sandra Buliņa pirmajā šaušanā bija nekļūdīga, bet otrajā viņai gadījās misēklis ar ieroci, nespējot aizvērt nevienu no pieciem mērķiem. Tādējādi Sandra finišēja ārpus labāko simtnieka.

# Šaujot precīzi, par uzvarētāju kļuva titulētā un pieredzējusī Vācijas biatloniste Franciska Hildebranda, otrā pozīcija tāpat kā pirms divām dienām Karolīnei Kolombo no Francijas, bet trešo vietu dalīja ukrainiete Darja Blaško un šveiciete Irēne Kaduriča.

# Šodien plkst. 14:30 norisināsies 10 km sprints vīriešiem, kur Latviju tāpat kā sezonas pirmajā sprintā pārstāvēs Rūdis Balodis un Renārs Birkentāls.

7,5 km sprints sievietēm

V.SportisteValstsLaiksKļūdas
1.F. HildebrandaVācija20:45.00
2.C. KolomboFrancija+17.81
3.I. KaduričaŠveice+35.31
3.D. BlaškoUkraina+35.30
5.E. BurtasovaKrievija+37.81
80.I. GolubevaLatvija+3:43.20
95.L. ŠahnoLatvija+5:17.33
101.S. BuliņaLatvija+6:48.45

Piedalījās 108, finišēja 107 biatlonistes

Izmantotie resursi:
https://biathlonresults.com/

  -2 [+] [-]

, 2021-11-27 13:36, pirms 2 gadiem
Nu tas ir pi***ts ar tam mūsu meitenēm. Uz ko Jūs cerat un kādi mērķi biatlonā ja ar nulli un vienu kļūdu esat 80 un 101 vietā. Vot te gan var runat par tūrismu.

  -2 [+] [-]

, 2021-11-27 15:00, pirms 2 gadiem
Sen jau esmu teicis, ka biatlons mums nākotnē būs hobija klases līmenī. Tajā pašā laikā netrūkst arī oponentu šim viedoklim.
Nu nav normāli, ka ir divi līderi ar tik izteiktu atrāvienu no pārējiem, ja ņem vērā faktu, ka abi vadošie biatlonisti pat 50% startu netiek pat pirmajā desmitniekā.
Bēdīgākais ir fakts, ka ne mūžīgi perpektīvajiem, ne jaunajiem, ilgstoši nav arī acīmredzama progresa. Tie pāris veiksmīgie starti uz visiem vairāku sezonu laikā arī nav likumsakarība, jo laba snieguma stabiltāte nav redzama.
Basketbolā ar tik vājiem rezultātiem jaunie spēlētāji labi, ja atrastu vietu kādā vidusmēra NBL klubā. Nezinu uz ko federācija cer, jo brīnumi notiek pasakās vai izņēmuma gadījumos.

     [+] [-]

, 2021-11-27 15:45, pirms 2 gadiem
- Hallo, sporta veikals? Es pie jums nopirku ieroci, bet notika misēklis.
- Kādam trāpījāt?
- Nē, aizšāvu garām. Ko man darīt?
- Vai alkoholu lietojat?
- Lietoju, bet nepalīdz.

     [+] [-]

, 2021-11-27 18:17, pirms 2 gadiem
Nu bet šis meitenes šobrīd ir Latvijas 3.--6. labākās biatlonistes (kopā ar Sabuli). Piedāvājat taisīt ciet biatlonu? Lai meitenes cīnās. Bendika viņu gados nemaz nebija labāka. Protams, te ir jautājums - vai šīm meitenēm arī ir tādas darba spējas kā Baibai.

     [+] [-]

, 2021-11-27 21:35, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nu bet šis meitenes šobrīd ir Latvijas 3.--6. labākās biatlonistes (kopā ar Sabuli). Piedāvājat taisīt ciet biatlonu? Lai meitenes cīnās. Bendika viņu gados nemaz nebija labāka. Protams, te ir jautājums - vai šīm meitenēm arī ir tādas darba spējas kā Baibai.
nu, izvērtēt - ja pēc gada, diviem, trim - nav nopietna progresa, pārstāt finasēt no valsts/ biatlona federācijas līdzkļiem. Ietaupītonaudu ieguldīt bērnu slēpošanas treniņos

     [+] [-]

, 2021-11-27 21:37, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: nu, izvērtēt - ja pēc gada, diviem, trim - nav nopietna progresa, pārstāt finasēt no valsts/ biatlona federācijas līdzkļiem. Ietaupītonaudu ieguldīt bērnu slēpošanas treniņos
Diskutabli. Pamatoti argumenti būtu abu pozīcīju aizstāvjiem.

     [+] [-]

, 2021-11-27 22:49, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Diskutabli. Pamatoti argumenti būtu abu pozīcīju aizstāvjiem.
taisnība būs naudas devējam (šinī gadījumā valsts naudai, kura tiek atvēlētaa attīecīgajai federācijai). Dodu naudu un gaidu rezultātus. Nav rezultātu - a kāpēc man te vēl nauda jāieegulda?

     [+] [-]

, 2021-11-28 00:49, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: taisnība būs naudas devējam (šinī gadījumā valsts naudai, kura tiek atvēlētaa attīecīgajai federācijai). Dodu naudu un gaidu rezultātus. Nav rezultātu - a kāpēc man te vēl nauda jāieegulda?
Pēctecībai? Lai treneri un sporta klubi krātu pieredzi?