Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bez Rastorgujeva, ar Bendiku priekšgalā: startēs PK sezona biatlonā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bez Rastorgujeva, ar Bendiku priekšgalā: startēs PK sezona biatlonā
Baiba Bendika. Foto: Latvijas Biatlona federācija.

Jau sestdien, 27. novembrī Zviedrijas pilsētā Estešundā startēs jaunā Pasaules kausa sezona biatlonā. Latvijas biatlona saimi šajā sezonā pārstāvēs seši sportisti ar Baibu Bendiku priekšgalā, bet starp vīriem neredzēsim uz 18 mēnešiem diskvalificēto Andreju Rastorgujevu. Pirmo reizi vēsturē posms paredzēts arī tepat kaimiņos - Igaunijā.

• Pasaules kausā biatlonā, kā jau ierasts, tiks aizvadīti desmit posmi. Pirmais paredzēts 27. un 28. novembrī Estešundā, Zviedrijā, bet desmitais, noslēdzošais - no 17. līdz 20. martam Holmenkollenē, Norvēģijā.

• Estešunda sezonas atklāšanas posmu uzņems astoto reizi iepriekšējo desmit gadu laikā. Pagājušajā gadā sacensības tika uzsāktas Kontiolahti, Somijā.

• Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs Baiba Bendika, Sanita Buliņa un Annija Keita Sabule.

• Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika iepriekš aizvadīja līdzšinējās karjeras otru labāko sezonu, sakrājot 170 punktus un ierindojoties 42. vietā kopvērtējumā. Sanita Buliņa savā Pasaules kausa debijas sezonā punktos ieslēpoja tikai sprinta sacensībās un ar deviņiem punktiem sezonu noslēdza 86. vietā. Otro sezonu uzsāks arī Annija Keita Sabule, kas gan līdz šim piedalījusies tikai divos posmos, uzrādot labāko rezultātu sprinta sacensībās Kontiolahti - 69. vieta.

• “Tā kā vēl neesmu uz vietas Estešundā, vēl neticās, ka sezona sāksies jau pēc pāris dienām. Ir nedaudz tāda kā “klusums pirms vētras” sajūta. Sagatavošanās process norisinājies ļoti labi, fiziskajā ziņā ir izdevies spert soli uz priekšu, arī šaušanā, pēc daudzām izmaiņām pavasarī, ir parādījusies arvien lielāka stabilitāte un kontrole, līdz ar to pirms gaidāmajiem startiem ir pārliecība. Sezonai jāļauj ieskrieties, bet fiziskā kondīcija un sajūtas ir ļoti labas, un ceru, ka sezonu izdosies iesākt ar augstvērtīgiem rezultātiem un stabilu šaušanu. Sezonas pirmie starti vienmēr ir intriģējoši, jo ir izaicinājums noteikt to, kur tava kondīcija atrodas salīdzinājumā ar pārējiem sportistiem,” pirms gaidāmās sezonas sarunā ar LBF preses dienestu izteicās Baiba Bendika.

• Vīriešu konkurencē no latviešu biatlonistiem piedalīsies Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš.

• 27 gadus vecā Patrijuka labākais rādītājs Pasaules kausa posmos pagājušajā sezonā bija 74. vieta sprinta sacīkstē Nove Mesto, Čehijā, savukārt Edgars Mise labākajā posmā tika par divām vietām augstāk, ierindojoties 72. vietā Hohfilcenē. Roberts Slotiņš Kontioloahti notikušajā sprintā ieņēma 79. vietu.

• Pretēji iepriekšējiem gadiem šoreiz ierindā nebūs ilggadējā Latvijas biatlona līdera Andreja Rastorgujeva, kurš septembra vidū tika diskvalificēts uz 18 mēnešiem par antidopinga noteikumu pārkāpumu.

Šāds Latvijas izlases sastāvs Pasaules kausa mačos gan nav akmenī kalts. Latvijas Biatlona federācijas paziņojumā tās viceprezidents Gundars Upenieks norādīja, ka minētie seši sportisti noteikti piedalīsies pirmajos divos Pasaules kausa posmos, taču pēcāk iespējamas izmaiņas sastāvā, ņemot vērā sportistu sniegumu.

Pasaules kauss biatlonā pirmais posms

DatumsSacensības
27. novembris 12:4515 km individuālā distance sievietēm (tiešraide LTV7)
27. novembris 16:0020 km individuālā distance vīriešiem
28. novembris 12:007.5 km sprints sievietēm
28. novembris 14:4510 km sprints vīriešiem

• Sezonas pirmie divi posmi tiks aizvadīti Estešundā, Zviedrijā. Kopumā Pasaules kausā līdz olimpiskajam pārtraukumam, kas paredzēts no 5. līdz 19. februārim, tiks aizvadīti septiņi posmi. Pirms došanās uz Pekinu biatlonisti aizvadīs posmu Itālijas ziemeļos esošajā Antholcā.

• Sākotnējais kalendārs otro sezonu pēc kārtas paredzēja sākt Kontiolahti, tomēr politiskās situācijas Baltkrievijā dēļ tika atcelts sezonas izskaņā paredzētais posms Minskā. Starptautiskā Biatlona federācija lēma veikt izmaiņas, sezonas startu pārceļot uz Estešundu, bet Somijas posmu aizvadot marta sākumā - sezonas beigās.

Šajā sezonā Pasaules kausa kalendārā parādījies arī jauns posms, kas pirmo reizi marta otrajā nedēļā norisināsies Igaunijas ziemas sportu galvaspilsētā Otepē. ''Tehvandi'' sporta kompleksā iepriekš regulāri norisinājušies Pasaules kausa posmi distanču slēpošanā.

• Latvijas ziemeļu kaimiņos Igaunijā paredzētajā posmā 10. martā uz starta kāps vīrieši, piedaloties sprinta sacensībās, bet dienu vēlāk tādu pat sacīksti aizvadīs arī dāmas. Sestdien, 12. martā gan vīri, gan sievietes aizvadīs masu startu, bet svētdienā paredzētas abas jauktās stafetes.

Pasaules kausa biatlonā sezonas kalendārs

Nr.Norises vietaDatums
1.Estešunda (Zviedrija)27.-28. novembris
2.Estešunda (Zviedrija)2.-5. decembris
3.Hohfilcene (Austrija)10.-12. decembris
4.Ansī (Francija)16.-19. decembris
5.Oberhofa (Vācija)6.-9. janvāris
6.Rūpoldinga (Vācija)12.-16. janvāris
7.Antholca (Itālija)20.-23. janvāris
8.Kontiolahti (Somija)3.-6. marts
9.Otepē (Igaunija)10.-13. marts
10.Holmenkollene (Norvēģija)17.-20. marts

• 2020./2021. gada sezonā dāmu kopvērtējumā itālietes Dorotejas Vīreres divu gadu dominanci ļoti pārliecinoši pārtrauca Tīrila Ekhofa no Norvēģijas, savukārt vicečempiones godā ierindojās cita norvēģiete Marte Olsbū-Reiselanna. Trešā vieta kopvērtējumā vācu sportistei Franciskai Proisai.

• Aizvadītajā sezonā arī vīru kopējā ieskaitē dominēja norvēģi, trešajā vietā esošo franču sportistu apsteidzot par vismaz 109 punktiem. Lielo kristāla globusu kā Pasaules kausa uzvarētājs trešo sezonu pēc kārtas izpelnījās Juhanness Bē, bet viņam sekoja tautietis Sturla Lēgreids, kuram tā bija vien otrā Pasaules kausa sezona. Kopvērtējuma goda pjedestālu noslēdza Francijas biatlonists Kantēns Fijons-Majē.

  +5 [+] [-]

, 2021-11-26 19:30, pirms 2 gadiem
Gaidīt, ka atskaitot Baibu , kāds vēl ieskries punktos laikam ir ļoti naivi, bet cerēsim, ka vismaz tuvu top 40 kāds būs. Sezona gara, moš kāds pārsteigs. Bet redzot vecumu un iepriekšējos rezultātus teiktu ka gaužām skarbi izskatās

  -2 [+] [-]

, 2021-11-26 21:39, pirms 2 gadiem
Bez RASTORGUJEVA....kāpēc tas jaraksts...visi saņem pēc nopelniem...nu nebūs kādu laiku džeks...
Tad rakstiet ari bez Briča,Maļuhina un t.t...

  -2 [+] [-]

, 2021-11-26 23:44, pirms 2 gadiem
un kāda velna pēc uzturēt tos pārējos un maksāt viņiem vēl algas, pa 80. vietu, tur jābūt stulbam tajā biatlona saimē visiem, ka nesaprot ka no tiem vīriem nevienam nav potenciāla pat 60niekā tikt!!! Tīrākā naudas slaukšanas vieta!!!

  +3 [+] [-]

, 2021-11-27 01:34, pirms 2 gadiem
garmate rakstīja: un kāda velna pēc uzturēt tos pārējos un maksāt viņiem vēl algas, pa 80. vietu, tur jābūt stulbam tajā biatlona saimē visiem, ka nesaprot ka no tiem vīriem nevienam nav potenciāla pat 60niekā tikt!!! Tīrākā naudas slaukšanas vieta!!!
LOV sastāvā jau viņu nav, vissticamāk startē par pašu sponsoru piesaistītu naudu.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 01:42, pirms 2 gadiem
raivis77 rakstīja: LOV sastāvā jau viņu nav, vissticamāk startē par pašu sponsoru piesaistītu naudu.
3 biatlonisti ir LOV !
pārējie noteikti par pederācijas līdzekļiem, kurai samet naudiņu gan valdība, gan starptautiskā federācija , gan sponsori.
kaut kā tā arī dzīvo visas federācijas...
';

  +3 [+] [-]

, 2021-11-27 09:12, pirms 2 gadiem
cesinieks777 rakstīja: Bez RASTORGUJEVA....kāpēc tas jaraksts...visi saņem pēc nopelniem...nu nebūs kādu laiku džeks...
Tad rakstiet ari bez Briča,Maļuhina un t.t...
Nuuuuu, pastāv cerība, ka Rastorgujevs atgriežas trasē un varbūt šosezon (apelācija), bet Brici, Upenieku, Nākumu, Maļuhinu diez vai ieraudzīsim distancē. Lai gan man bija vīzija, ka, Rastijam esot diskvalificētam, Bricis atkārtos iepriekšējās olimpiādes gājienu un atkal startēs, lai palīdzētu komandai. Bet šķiet, ka beidzot jaunie ir kļuvuši ātrāki par 51 gadu veco Ilmāru (pareizāk gan teikt, ka Bricis, gadiem ejot, palicis lēnāks, nu tā izskatījās pēc rollerslēpošanas rezultātiem. Vispār būtu interesanti, ja leģendārais biatlona kvartets vēl kādu reizi uzstartētu, piemēram, šova mačos Madonā. Izaicinājum kauss. Šķiet, ka tikai Upenieks galīgi nesportisks palicis, pārējiem vēl krampis būtu, īpaši Bricim.

Esam reāli, augstas vietas gaidīt no mūsu vīriem nav pamata, bet sniegumu, kas ir tuvs katra spējām, gan. Un tad gan jau kāds pirmo reizi karjerā tiktu arī PK iedzīšanā. Dāmām mūs Bendika jau ir pieradinājusi pie domas, ka katros mačos ir jābūt augstvērtīgam rezultātam, kas gan līdz šim ne vienmēr izdevās. Un ceru uz Buliņas progresu, kas varētu izpausties kā stabilitāte ar dažām labām vietām finišā.

  +3 [+] [-]

, 2021-11-27 11:52, pirms 2 gadiem
Cik uz tādu biatlonu maksā biļete? Uz tiem estiem varētu aizšaut.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-27 12:00, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Cik uz tādu biatlonu maksā biļete? Uz tiem estiem varētu aizšaut.
pakustini klaviatūru pats citreiz

https://www.bilesuserviss.lv/eng/tickets/sports/status:insales/venue:4109/order:date,asc

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:02, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: pakustini klaviatūru pats citreiz

https://www.bilesuserviss.lv/eng/tickets/sports/status:insales/venue:4109/order:date,asc
es jau pakustināju un Tu atbildēji

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:04, pirms 2 gadiem
no 6 lidz 790 e !!!
Par to pēdējo ciparu laikam iedo plinti un slēpi un pats var piedalīties

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:05, pirms 2 gadiem
Sveiciens biatlona faniem ar PK sezonas sākumu! Jautājums zinošākiem - provizoriskajā 2022./2023.g. sezonas kalendārā ir iekļauta Lencerhaide (Šveice). Vai kādam ir kas vairāk zināms par šo? Cik tur viss gatavs utt.? Es to vietu zinu no Tour de Ski distanču slēpošanā. Būtu super, ja tur notiktu PK biatlonā.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:07, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Sveiciens biatlona faniem ar PK sezonas sākumu! Jautājums zinošākiem - provizoriskajā 2022./2023.g. sezonas kalendārā ir iekļauta Lencerhaide (Šveice). Vai kādam ir kas vairāk zināms par šo? Cik tur viss gatavs utt.? Es to vietu zinu no Tour de Ski distanču slēpošanā. Būtu super, ja tur notiktu PK biatlonā.
Ja jau slēposānas infrastruktūra ir, tad pielāgot biatlonam nevajadzētu būt lielām problēmām.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:08, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Ja jau slēposānas infrastruktūra ir, tad pielāgot biatlonam nevajadzētu būt lielām problēmām.
Gribētos uzzināt, kā tur viss ir, jo iekļaušana provizoriskajā kalendārā nenozīmē, ka tur tiešām notiks posms.

     [+] [-]

, 2021-11-27 12:11, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Gribētos uzzināt, kā tur viss ir, jo iekļaušana provizoriskajā kalendārā nenozīmē, ka tur tiešām notiks posms.
tur diezgan regulāri notiek IBU kauss! nekas jauns biatlonā tas nebūs...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:13, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: tur diezgan regulāri notiek IBU kauss! nekas jauns biatlonā tas nebūs...
Paskatījos, ka šosezon arī paredzēts IBU kausa posms. Kā nekas jauns? Tur PK vai tad ir bijis?

  -1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:17, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Paskatījos, ka šosezon arī paredzēts IBU kausa posms. Kā nekas jauns? Tur PK vai tad ir bijis?
IBU kauss vai tad nav biatlons? es par biatlonu, tu par ko?
IBU kausā kaut kas savādāks ir kā PK?

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:18, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: IBU kauss vai tad nav biatlons? es par biatlonu, tu par ko?
Tu raksti, ka tur regulāri noticis. Man atmiņā nebija kaut kā iespiedies. Paskatījos tikko IBU mājas lapā - pēdējās 9 sezonās tur IBU posmi notikuši tikai 2 reizes.

     [+] [-]

, 2021-11-27 12:20, pirms 2 gadiem
Niskanens mājās izdrāž visu norvēģus un krievus. Super!

  -1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:21, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Niskanens mājās izdrāž visu norvēģus un krievus. Super!
arī Eurosportu skaties. likās , ka esi šļūkšanas fans lielāks nekā biatlona vai slēpošanas.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:27, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: arī Eurosportu skaties. likās , ka esi šļūkšanas fans lielāks nekā biatlona vai slēpošanas.
Baitlons manā rangā nekad nav bijis aiz renes. Distanču slēpošanu noteikti izvēlos, ja startē sievietes bobslejistes. Tagad tas bija vienā laikā.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:29, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: tur diezgan regulāri notiek IBU kauss! nekas jauns biatlonā tas nebūs...
visos sportos jau tā ir, ka jo augstāka ranga sacensības jo lielākas prasības visai infrai. Bet nu nedomāju ka šveiciešiem problēmas visu sakārtot, ja ir ko kārtot un radīsies vajadzība.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-27 12:32, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: visos sportos jau tā ir, ka jo augstāka ranga sacensības jo lielākas prasības visai infrai. Bet nu nedomāju ka šveiciešiem problēmas visu sakārtot, ja ir ko kārtot un radīsies vajadzība.
trase gan jau tā pati slēpošanas un tribīnes ja jau tur notiek slēpošanas PK. viesnīcas , vip telpas un citi pipi jau ir gatavi. biatlona šautuve visur vienāda vai tas PK vai IBU kauss.
tāpēc neredzu vispār ko iespringt un varam noslēgt diskusiju par to sieru trasi.
drīz pirmā gonka sāksies

     [+] [-]

, 2021-11-27 14:45, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: (..) Vispār būtu interesanti, ja leģendārais biatlona kvartets vēl kādu reizi uzstartētu, piemēram, šova mačos Madonā. Izaicinājum kauss. Šķiet, ka tikai Upenieks galīgi nesportisks palicis, pārējiem vēl krampis būtu, īpaši Bricim.
(..)
jādomā, ka Nākums arī ir visai labā formā, ja jau strādā par savas bērnu biatlona skolas treneri Ogrē, Zilajos kalnos.