Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Buliņa ieņem 15. vietu PČ junioriem vasaras biatlonā supersprintā

Agris Suveizda

Buliņa ieņem 15. vietu PČ junioriem vasaras biatlonā supersprintā
Sanita Buliņa. Foto: Latvijas Biatlona federācija

LETA. Latvijas sportiste Sanita Buliņa ceturtdien pasaules čempionātā vasaras biatlonā Vācijā izcīnīja 15.vietu 7,5 kilometru supersprintā junioru konkurencē.

Buliņa četrās šautuvēs kļūdījās kopā sešreiz, uzvarētājai no Vācijas Selīnai Marijai Kastlai zaudējot minūti un 54,3 sekundes. Kastla, kura finišu sasniedza 20 minūtēs un 30,3 sekundēs, kļūdījās trīs reizes. Otro vietu ieņēma slovēniete Lena Repinca, kura, šaujot garām tikai divas reizes, piekāpās 26,9 sekundes, bet trešā, zaudējot 38,1 sekundi, ar piecām kļūdām finišēja Ungārijas sportiste Lora Hristova.

Savukārt Sandra Buliņa vispirms divas reizes bija neprecīza pirmajā šaušanā, otrajā ugunslīnījā kļūdījās piecas reizes, bet atlikušajās divās šaušanās garām šāva pa vienai reizei. Viņa ierindojās 29.pozīcijā, atpaliekot no uzvarētājas četras minūtes un 55,8 sekundes.

Pirms finālsacensībām notika 4,5 kilometru kvalifikācija ar divām ugunslīnijām. Sanita kļūdījās piecas reizes, un savā kvalifikācijā atpalika no labākā rezultāta īpašnieces Jūlijas Mačņakovas no Slovākijas 55,4 sekundes. Savukārt Sandra šāva garām trīs reizes un piekāpās minūti un 13,7 sekundes. Supersprinta sacensībās junioriem 30.vietu ieņēma Imants Malina.

Latvijas sportists jau pirmajā šautuvē kļūdījās piecas reizes un ierindojās pēdējā vietā 30 sportistu konkurencē. Otrajā ugunslīnijā viņš šāva garām vēl divas reizes, bet trešajā pieļāva trīs kļūdas, vien noslēdzošajā šaušanā nekļūdoties ne reizi. Uzvaru svinēja lietuvietis Maksims Fomins, kurš, sašaujot visus mērķus, finišēja 18 minūtēs un 0,9 sekundēs. Otro vietu izcīnīja vācietis Fabiāns Kaskels, kurš ar trīs neprecīziem šāvieniem atpalika no uzvarētāja 21,3 sekundes, kamēr labāko trijnieku noslēdza amerikānis Maksims Žermēns, kurš šāva garām piecas reizes, bet finišā zaudēja 23,6 sekundes.

Maļina atpalika no Lietuvas sportista trīs minūtes un 8,4 sekundes. 4,5 kilometru kvalifikācijā Malina ar vienu kļūdu ieņēma sesto vietu un zaudēja 13,4 sekundes Fominam. Savukārt Kristiāns Karslbergs, kurš kļūdījās sešas reizes, savā kvalifikācijā ierindojās 12.vietā, taču neiekļuva starp 30 sportistiem, kuri sacentās finālā. Piektdien supersprintā startēs vīrieši un sievietes, sestdien sievietes un vīrieši pieaugušo un junioru konkurencē sacentīsies sprintā, bet svētdien - iedzīšanā. Pasaules čempionātā sacensības notiks līdz svētdienai.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2022-08-25 20:26, pirms 2 gadiem
Kāds varbūt zin kāpēc neviens no Čakara frakcijas PČ nepiedalās? Tai skaitā labākais juniors Birkentāls?

     [+] [-]

, 2022-08-25 21:22, pirms 2 gadiem
Gogelmogels rakstīja: Kāds varbūt zin kāpēc neviens no Čakara frakcijas PČ nepiedalās? Tai skaitā labākais juniors Birkentāls?
man šķiet, ka tur ir kaut kādas nesaprašanās starp ASK iesaistītajiem (Čakara treniņu grupa) sportistiem un federāciju. Bet lai kāds labo, ja kļūdos un ir citi iemesli.

     [+] [-]

, 2022-08-25 21:51, pirms 2 gadiem
Interesanta diciplīna - četras šautuves uz 7.5km. Ļoti liela nozīme tieši šaušanai.

     [+] [-]

, 2022-08-25 23:18, pirms 2 gadiem
Nu šaušana mūsējiem finālā bija diezgan traģiska. Šai jomā diemžēl nekas nemainās. Redzēs kā rīt ies Bendikai un abiem vīriem

     [+] [-]

, 2022-08-26 05:35, pirms 2 gadiem
Gogelmogels rakstīja: Nu šaušana mūsējiem finālā bija diezgan traģiska. Šai jomā diemžēl nekas nemainās. Redzēs kā rīt ies Bendikai un abiem vīriem
jā, Sanitai 0-2-2-2 un Sandrai 2-5-1-1
https://www.biathlonworld.com/resul...