Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Sestdien Antholcā iedzīšana

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Sestdien Antholcā iedzīšana
Emils Hegle Svendsens
Foto: AFP

Sestdien Antholcā (Itālija) Pasaules kausa izcīņā biatlonā norisināsies iedzīšanas disciplīna - gan dāmām (13:45), gan vīriem (15:45). Latviju pārstāvēs tikai Madara Līduma, taču saistošas solās būt arī pasaules elites sportistu spēkošanās savā starpā.

Dāmas

Dāmu iedzīšanā kā pirmā startēs sprinta uzvarētāja Tūra Bergere. Tālāk pēc viņas Darja Domračova, Kati Vilhelma, Anna Buligina, Albina Ahatova, Kaisa Makarainene un tad kā septītā arī igauniete Eveli Saue. Līduma distancē dosies no 52. pozīcijas.

Bergere izteica prieku par savu uzvaru sprintā un cer, ka arī pasaules čempionātā izdosies izcīnīt kādu medaļu. Norvēģiete pastāstīja, ka sprinta laikā pēdējā aplī nav sadzirdējusi no trenera situāciju trasē un nav zinājusi, ka ir līdere. Tāpat Bergere ļoti priecājās, cik labi viņai vakar slīdējušas slēpes. Savukārt Domračova par saviem lieliskajiem rezultātiem pēdējā laikā paudusi sajūsmu un cer turpināt tādā pašā garā. Baltkrieviete arī uzsvērusi, ka tagad viņai parādījušās zināmas cerības uzvarēt sprinta ieskaites kopvērtējumā, ko arī centīsies paveikt.

Vīri

Vīriešu konkurencē piektdien sprintā labāko četriniekā iekļuva visi kopvērtējuma vadošā trijnieka sportisti - Emils Hegle Svendsens (viņš uzvarēja un distancē dosies pirmais), Tomašs Sikora (trešais) un Karls Johans Bergmans (ceturtais). Viņi tad arī noteikti būs galvenie favorīti rīt un cīnīsies ne tikai par uzvaru iedzīšanā, bet arī par pozīciju nostiprināšanu kopvērtējumā. Starp viņiem startā būs Bjorns Ferijs (otrais), bet ne pārāk tālu aiz viņu muguras arī Halvards Hanevolds, Kristofs Zumans, Mihaels Graiss.

Svendsens atzinis, ka, redzot Sikoras un Ferija spēcīgo sniegumu, nav bijis pārliecināts par savu uzvaru, tomēr pēdējos 500 metros juties ļoti spēcīgs. Tāpat norvēģis uzsvēris, ka pirmie četri biatlonisti ietilpuši 12 sekundēs, tātad sestdien gaidāma sīva spēkošanās. Līdzīgu atziņu paudis arī Ferijs, kurš sacījis, ka vismaz 10 sportisti var pretendēt uz uzvaru un ka daudz kas būs atkarīgs no šaušanas. Ferijs prāto, ka sprintā primārais ir slēpošanas laiks, bet iedzīšanā - tieši precizitāte ugunslīnijā. Zviedrs apgalvo, ka viņš ir spēcīgāks īsās distancēs: "Būtu viens no labākajiem piecu minūšu sprintā, bet 35 minūtēs tik labs vairs neesmu."

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējums dāmām

VietaSportiste (valsts) Punkti
1.S.Sļepcova (Krievija)481
2.J.Jurjeva (Krievija)473
3.K.Vilhelma (Vācija)437
4.M.Noinere (Vācija)435
5.H.Junsone (Zviedrija)413
6.T.Bergere (Norvēģija)411

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējums vīriem

VietaSportists (valsts) Punkti
1.E.H.Svendsens (Norvēģija)520
2.T.Sikora (Polija)475
3.K.J.Bergmans (Zviedrija)413
4.Ū.E.Bjerndālens (Norvēģija)408
5.M.Čudovs (Krievija)382
6.-7.M.Graiss (Vācija)345
6.-7.K.Zumans (Austrija)345

Izmantotie resursi:
sports.ru
biathlonworld.com

  +6 [+] [-]

, 2009-01-23 23:17, pirms 15 gadiem
Veiksmi Madarai! Bet mūsu vīri varēs iedzīt pie TV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-24 01:36, pirms 15 gadiem
Nez kāpēc,bet šis sporta veids man neizraisa vairs nekādas emocijas!Vienīgi žēl Briča.