Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Makarainene: "Pēc dabas esmu pesimiste"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Makarainene: "Pēc dabas esmu pesimiste"
Kaisa Makarainene
Foto: AP

Somu biatloniste Kaisa Makarainene šodien Antholcā iedzīšanā izcīnīja sudraba medaļu. Vēl pirms šīm sacensībām sportiste sniedza interviju Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) mājas lapai, kurā atzina, ka pēc dabas viņa ir pesimiste.

26 gadus vecajai Makarainenei tas bija trešais pjedestāls karjerā. Vēl viņas kontā ir otrā vieta Pokļukas sprintā un trešā vieta Rūpoldingas iedzīšanā (abas šīs medaļas pagājušajā sezonā). Šī sezona somietei nestabilās šaušanas dēļ iesākās neveiksmīgi, bet Antholcā beidzot lielisks sniegums - sestā vieta sprintā un sudrabs šodien iedzīšanā, par mata tiesu (divām sekundēm) atpaliekot no savas pirmās uzvaras Pasaules kausa izcīņā. Jāatzīmē, ka Makarainene Somijā šobrīd ir vienīgā augstas klases biatloniste. Pagājušajā sezonā augstu uzleca bijusī slēpotāja Kaisa Varisa, taču viss ātri beidzās līdz ar dopinga skandālu.

Sezonas sākumā tava šaušana nebija tāda, kā pierasts. Taču tagad, šķiet, atkal esi labā formā.
Tā ir taisnība. Sezonas sākumā biju satraukta, taču pēc mierīgi pavadītajiem Ziemassvētkiem esmu savu sniegumu uzlabojusi.

Tātad tas ir tikai laika jautājums, lai tu atkal tiktu uz goda pjedestāla [kā jau minēts - intervija notika pirms šīs dienas sacensībām - aut.piez.]?
Esmu apmierināta tad, ja nostartēju labi pati priekš sevis. Šobrīd man daudzi cilvēki jautā "Šajā sezonā tu četras reizes esi bijusi sestā; kad beidzot kāpsi uz pjedestāla?". Taču es skatos uz to visu citādāk - šajās reizēs man priekšā bija tikai piecas labākās, toties aiz manas muguras 80-90 sportistes.

Izklausies samierinājusies ar to, kas ir.
Vienmēr esmu nedaudz pesimistiska, tāda ir mana daba. Taču tai pat laikā zinu - ja sašaušu precīzi, būšu pirmā. Ir daudz tādu, kas nevar uzvarēt pat tīras šaušanas gadījumā.

Ko sagaidi no šīs dienas iedzīšanas [tajā Makarainene izcīnīja otro vietu - aut.piez.]?
Pagājušajā posmā Rūpoldingā pēc labā sprinta [6. vieta] loloju lielas cerības uz iedzīšanu. Tad es satraucos, izvēlējos pagalam nepareizes slēpes. Ehh. Šeit Antholcā jābūt ļoti uzmanīgai, jo te ir augstiene - nedrīkst sacensības uzsākt pārāk ātri, citādi beigās nepietiks spēka.

Un kādi ir tavi mērķi pasaules čempionātā?
Man patīk Dienvidkorejas trase, īpaši augstie kāpumi. Tā ka ja slēpošu labi un pieļaušu tikai vienu divas kļūdas šaušanā iedzīšanā vai masu startā, tad ieņemšu augstas vietas, neskatoties uz to, ka man nepatīk startēt vakarā. Prožekotora gaismas nav man labvēlīgas un nevaru arī noturēt koncentrāciju līdz pat vakaram.

Izmantotie resursi:
biathlonworld.com