Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Pēdējo divu pasaules čempionātu medaļniece slēpošanā pārgājusi uz biatlonu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pēdējo divu pasaules čempionātu medaļniece slēpošanā pārgājusi uz biatlonu
Anamarija Lampiča. Foto: fischersports.com

Pēdējo divu pasaules čempionātu medaļniece Anamarija Lampiča no Slovēnijas ir pārgājusi uz biatlonu un novembrī debitēs šajā sporta veidā, startējot IBU kausā.

Distanču slēpotāja Anamarija Lampiča 2019.gadā kopā ar Katju Visnaru kļuva par pasaules vicečempioni komandu sprintā, bet pērn pasaules čempionātā izcīnīja divas bronzas medaļas – individuālajā sprintā un komandu sprintā. Pēc olimpiskās sezonas slovēņu sprintere, kura Pasaules kausa posmos 14 reizes ir tikusi trijniekā, trīs no tām ar uzvaru, nolēma pāriet uz biatlonu. Tagad viņa ir gatava sevi apliecināt IBU kausa posmā novembra mēnesī, kad sāksies sacensību sezona.

“Lampičai sevi vispirms ir jāparāda ar labiem rezultātiem IBU kausā, lai varētu nopelnīt iespēju startēt Pasaules kausā. Ja viņai tur viss sanāks, Anamarija varēs vispirms izmēģināt spēkus stafetes komandā,” stāsta Riko Gross, kurš ir Slovēnijas biatlona izlases treneris. Gross ir optimistisks par audzēknes iespējām, jo viņa ir parādījusi labus rezultātus šaušanā, un uzskata, ka Lampičai ir labas iespējas kvalificēties Pasaules kausam jau sezonas sākumā.

Lampiča var iet zviedru slēpotājas Stīnas Nilsones pēdās, kura arī ātri sevi apliecināja biatlonā, kad bija pārgājusi no slēpošanas. Nilsone, kurai tagad biatlonā sāksies trešā sezona, izcīnīja vietu dalībai olimpiskajās spēlēs spēcīgajā Zviedrijas izlasē jau otrajā sezonā, kad bija nomainījusi sport veidus. Taču olimpiskā un pasaules čempione slēpošanā netika pie starta Pekinā, jo komandas biedrenes bija labi startējušas. Toties Pasaules kausa posmā šogad martā Nilsone iekļuva trijniekā, izcīnot 3.vietu sprintā Kontiolahti.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn

  +1 [+] [-]

, 2022-09-22 10:03, pirms 2 gadiem
Šis šķita ļoti savādi, jo viņa bija arī galvenā slovēņu cerība pasaules čempionātā, kas notiks tieši Slovēnijā, bet katram jau savi apsvērumi.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-22 10:12, pirms 2 gadiem
Žēl, jo tas atkal palielinās norvēģu/zviedru dominanci. Gan jau ir savi apsvērumi. Šķiet maksimumu slēpošanā jau sasniedza, ja ir vēlēšanās ko sasniegt biatlonā, tad pēdējais laiks.

     [+] [-]

, 2022-09-22 10:16, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Šis šķita ļoti savādi, jo viņa bija arī galvenā slovēņu cerība pasaules čempionātā, kas notiks tieši Slovēnijā, bet katram jau savi apsvērumi.
Ļoti ceru uz labu medaļu ražu slovēņiem tramplīnlēkšanā. Jābūt izcilai atmosfērai tribīnēs, cerams, to neizjauks kovidi.

     [+] [-]

, 2022-09-22 10:28, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ļoti ceru uz labu medaļu ražu slovēņiem tramplīnlēkšanā. Jābūt izcilai atmosfērai tribīnēs, cerams, to neizjauks kovidi.
Jā, tur viņiem vajadzētu sanākt labi, ja tiks galā ar māju čempionāta spriedzi vai kādiem citiem faktoriem, kas to varētu patraucēt.

     [+] [-]

, 2022-09-22 10:37, pirms 2 gadiem
kasagrande rakstīja: Žēl, jo tas atkal palielinās norvēģu/zviedru dominanci. Gan jau ir savi apsvērumi. Šķiet maksimumu slēpošanā jau sasniedza, ja ir vēlēšanās ko sasniegt biatlonā, tad pēdējais laiks.
Jā, Johaugas aiziešana padara zviedrietes ļoti pārākas par citām. Vīriem atkal norvēģi būs krietni priekšā, jo krievi prom.

     [+] [-]

, 2022-09-22 11:50, pirms 2 gadiem
Pāriešana uz biatlonu gan vienmēr ir diskutabla un riskanta. Nilsone bija top sprintere slēpošanā, bet biatlonā nekas daudz nesanāk. Arī vizuāli neizskatās tik labi uz slēpēm kā iepriekš. Redzēs, kā Lampičai ies.

     [+] [-]

, 2022-09-22 12:10, pirms 2 gadiem
Sportiste to paziņoja maija vidū... Sportacentra ātrums aizrauj!

     [+] [-]

, 2022-09-22 12:13, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Pāriešana uz biatlonu gan vienmēr ir diskutabla un riskanta. Nilsone bija top sprintere slēpošanā, bet biatlonā nekas daudz nesanāk. Arī vizuāli neizskatās tik labi uz slēpēm kā iepriekš. Redzēs, kā Lampičai ies.
Savā otrajā sezonā Nilsone jau tika uz pjedestāla. Nav tā, ka nekas daudz nesanāk. Uz ko cerēji? Ka uzreiz visus slānīs? Arī Hermanei pirmie gadi nebija viegli, bet tagad ir olimpiskā čempione.

     [+] [-]

, 2022-09-22 12:52, pirms 2 gadiem
wildo rakstīja: Savā otrajā sezonā Nilsone jau tika uz pjedestāla. Nav tā, ka nekas daudz nesanāk. Uz ko cerēji? Ka uzreiz visus slānīs? Arī Hermanei pirmie gadi nebija viegli, bet tagad ir olimpiskā čempione.
Tur jau tā lieta, ka viņas fiziskais potenciāls ir top10 līmenī, bet ja paskatās pārējos rezultātus bez šī viena individuālā un stafetes rezultāta, tad tas sniegums ir diezgan nestabils. Tāpēc tā to novērtēju, bet noteikti nekritizēju. Pat interesanti, kas notiek šādas situācijās. Un Hermane šķiet, ka ir veiksmīgākais piemērs pārejai. Interesanti, ka visas trīs pieminētās slēpošanā bija labākas tieši sprinta distancēs.

     [+] [-]

, 2022-09-22 13:01, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Tur jau tā lieta, ka viņas fiziskais potenciāls ir top10 līmenī, bet ja paskatās pārējos rezultātus bez šī viena individuālā un stafetes rezultāta, tad tas sniegums ir diezgan nestabils. Tāpēc tā to novērtēju, bet noteikti nekritizēju. Pat interesanti, kas notiek šādas situācijās. Un Hermane šķiet, ka ir veiksmīgākais piemērs pārejai. Interesanti, ka visas trīs pieminētās slēpošanā bija labākas tieši sprinta distancēs.
Piekrītu. Galīgi nav tā, ka Nilsone būtu baigi ātrā uz biatlonistu fona. Reizēm bija pat tikai trīsdesmitie slēpošas ātrumi.

Interesanti, kā Lampičai ies. Slovēnijai ir vairākas perspektīvas juniores. Varbūt pēc dažiem gadiem sanāks spēcīga stafetes komanda.

     [+] [-]

, 2022-09-22 13:14, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Piekrītu. Galīgi nav tā, ka Nilsone būtu baigi ātrā uz biatlonistu fona. Reizēm bija pat tikai trīsdesmitie slēpošas ātrumi.

Interesanti, kā Lampičai ies. Slovēnijai ir vairākas perspektīvas juniores. Varbūt pēc dažiem gadiem sanāks spēcīga stafetes komanda.
Laba doma par to stafeti, jo noteikti Slovēnijas biatlona federācijai ir vismaz vidēja termiņa plāni ar šo visu. Protams, Lampičai noteikti ir individuālas ambīcijas, ka arī biatlonā ir lielākas iespējas nopelnīt, kas nav mazsvarīgi.

     [+] [-]

, 2022-09-22 16:19, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Laba doma par to stafeti, jo noteikti Slovēnijas biatlona federācijai ir vismaz vidēja termiņa plāni ar šo visu. Protams, Lampičai noteikti ir individuālas ambīcijas, ka arī biatlonā ir lielākas iespējas nopelnīt, kas nav mazsvarīgi.
Paskatījos, ka Slovēnijai šobrīd ir deviņas dāmas ar pasaules kausu kvalifikāciju. Vienai 25 gadi, vienai 24, bet liela daļa ap 20 uz zem. Latvijai tikai četras.

     [+] [-]

, 2022-09-22 18:24, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Paskatījos, ka Slovēnijai šobrīd ir deviņas dāmas ar pasaules kausu kvalifikāciju. Vienai 25 gadi, vienai 24, bet liela daļa ap 20 uz zem. Latvijai tikai četras.
Izaudzinājuši juniores. Mums 4 arī jau ir progress, lai tikai izdodas finansēt startu.