Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

IBU kausā vairs nebūs vienas disciplīnas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

IBU kausā vairs nebūs vienas disciplīnas
Emīlija Kalkenberga.Foto: Manzoni/NordicFocus.

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) nolēmusi izsvītrot vienu disciplīnu no biatlona starptautiskās sacensību programmas - supersprints tagad pazūd no IBU kausa izcīņas.

Pirms pieciem gadiem supersprints pirmo reizi parādījās starptautiskajā apritē, tādējādi tā bija viena no jaunākajām disciplīnām sacensību programmā biatlonā, taču tagad tas tiek izslēgts no programmas.

Tas nozīmē, ka IBU kausa izcīņā pēdējie supersprinta uzvarētāji ir norvēģiete Emīlija Kalkenberga un Emiliens Klods no Francijas. Viņi uzvarēja supersprintā IBU kausa posmalaikā Kanmorā 2022./2023. gada sezonas beigās.

Supersprints radās jau pirms 15 gadiem, un pēdējās piecas sezonas bija daļa no IBU kausa. Arī 2020. gadā supersprints bija Eiropas čempionāta programmā, bet 2021. gadā tas tika izvērtēts, lai iekļautu Pasaules kausa posmā Holmenkollenā. Vairākām valstīm šī disciplīna ir bijusi arī nacionālo čempionātu ietvaros. Taču tagad supersprintam ir pienākušas beigas. Neskatoties uz vairākiem pielāgojumiem, šī disciplīna nav spējusi pārliecināt, ka to vajadzētu saglabāt.

“Komandām tā ir ļoti prasīga disciplīna, jo tā ilgst veselu dienu, neskatoties uz to, ka sacensību formāts ir ārkārtīgi īss. Supersprintā ir slikts līdzsvars starp šaušanu, kurai tiek piešķirta pārāk liela nozīme, un distanču slēpošanu. Tas nozīmē, ka rezultāti šajā disciplīnā ne vienmēr atspoguļo to, kurš ir labākais biatlonā,” skaidro IBU tehniskās komitejas vadītājs Kristofs Vasalo.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn

     [+] [-]

, 2023-10-22 09:52, pirms pusgada
Tieši tāds pats piemērs ir 1+1 stafete,arī nav diez ko objektīva.