Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bendika: "Pasaules čempionāts nav sanācis tik labs, kā gribētos"

Bendika: "Pasaules čempionāts nav sanācis tik labs, kā gribētos"
Baiba Bendika. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošajai sieviešu biatlonistei Baibai Bendikai pasaules čempionāts nav izdevies tik labi, cik pašai gribētos, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina pati sportiste. Svētdien viņai vēl ieplānots sacensties masu startā.

Pokļukā notiekošajā pasaules čempionātā Bendika individuāli labāko rezultātu līdz šim uzrādījusi iedzīšanā, kur viņai 18. vieta. Sprintā viņai šaušanā trīs kļūdas un 26. pozīcija, bet individuālajā distancē sportiste nesašāva piecus mērķus un palika ārpus labāko piecdesmitnieka.

"Protams, pasaules čempionāts nav sanācis tik labi, cik gribējās. Diez ko neizdevās jau sprints – trīs sodi, tas ir daudz par daudz. Lai arī apstākļi bija sarežģīti, jutu, it sevišķi stāvus, ka varu izšaut. Pēc sacensībām skatījos video un sapratu, kāpēc aizšāvu garām. No otras puses – varbūt pat labi. Tagad pie tās nianses piedomāju vairāk. Cerams, tik slikti vairs nebūs," skaidroja Bendika. "Protams, gribējās būt augstāk. Īpaši individuālajā distancē, kur neaizgāja šaušana, kaut gan sajūtas bija labas. Pati īsti nesapratu, kāpēc mērķi nekrīt ciet. Tā vienkārši nebija mana diena, līdz ar to gonka jau no paša sākuma neaizgāja pareizajā gultnē."

"Lai arī šautuve šeit šķiet salīdzinoši viegla, čempionāts ir pierādījis, ka kļūdās daudzi un arī labākie. Arī ceturtdien pirms stafetes piešaudē šķita, ka neliels vējš ir no kreisās puses. Tomēr pirmajā šaušanā bija bezvējš, bet otrajā – jau pūta no labās puses. Tāpēc bija jāveic korekcijas, lai trāpītu centrā," šaušanu par piņķerīgu šajā čempionātā dēvēja Latvijas biatloniste, kura nenoliedz, ka iekļūšana svētdienas masu startā bijis neliels pārsteigums. "Iepriekšējos čempionātos, lai to paveiktu, bija vajadzīgs lielāks punktu skaits. Jāšauj kā stafetē, tad būs labi. Jācer, ka arī pašsajūta būs laba, tā tomēr būs jau sestā gonka. Man par labu nāks tieši smagāki apstākļi."

Bendika šosezon kļuva par Eiropas čempioni sprintā, tomēr pēc tam iedzīšanā sāpīgi krita. Tā rezultātā ne tikai nedaudz salocījās šautene, bet arī pati guva īkšķa traumu, kā arī sasita galvu, tāpēc kakls nākamajā dienā bijis stīvs. Tomēr šobrīd šīs problēmas ir atrisinātas.

Ceturtdien Bendika kopā ar Aleksandru Patrijuku guva 14. vietu jaukto pāru distancē. Tikmēr Andrejam Rastorgujevam tika dota atpūta. Iespējams, viņš kopā ar Bendiku būtu varējuši pacīnīties par vietu pirmajā desmitniekā.

"Pagājušajā gadā Pasaules kausā šeit bijām septītie. Jauktā pāru stafete ir tāda disciplīna, kur neko nevar paredzēt. Pērn pasaules čempionātā man iekrita sliktāka diena šaušanā, bet togad Eiropas čempionātā bijām izteikti favorīti, taču tad savukārt Andrejam bija slikta diena. Kaut arī bijām ātrākie un stiprākie, mēs palikām ceturtie. Tīri teorētiski Andrejs, protams, ir ātrāks un stiprāks par Aleksandru, bet nekad nevar paredzēt, kāda var izvērsties stafete, jo tā ir ļoti specifiska," uzsvēra Bendika. "Ar Andreju situācija vienmēr ir sarežģīta. Principā jau pirms pasaules čempionāta zināju, ka stafetē, visticamāk, braukšu kopā ar Aleksandru, tāpēc tas nebija pārsteigums. Man pret Patrijuku pilnīgi nav nekādu pretenziju, biju priecīga, ka varēju būt kopā ar viņu."

Pēc sacensībām biatlonā Bendika iecerējusi izmēģināt spēkus arī pasaules čempionātā distanču slēpošanā, kas 24. februārī sāksies Obertsdorfā, Vācijā.

Plašāku sarunu ar Bendiku klausies šovakar 21:15 Sportacentrs.com TV sarunu šovā "Sports tuvplānā". Tajā apspriedīsim arī šī brīža futbola Virslīgas spēka rangu un Latvijas basketbola izlases izšķirošo spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijā pret Bulgāriju.

  +8 [+] [-]

, 2021-02-19 16:59, pirms 3 gadiem
"Ar Andreju situācija vienmēr ir sarežģīta. Principā jau pirms pasaules čempionāta zināju, ka stafetē, visticamāk, braukšu kopā ar Aleksandru, tāpēc tas nebija pārsteigums.
Šis labs

  +6 [+] [-]

, 2021-02-19 17:52, pirms 3 gadiem
Lai veiksmīgs masu starts un atlikušā sezonas daļa! Turies, Baibiņ! Paldies, ka Latvijai jau 3.PČ pēc kārtas ir pārstāvniecība sieviešu masu startā.

     [+] [-]

, 2021-02-19 18:32, pirms 3 gadiem
Latvijai tomēr rīt būs stafetes komanda sievietēm. Bendika pēdējā posmā. Vīriem Andrjuha pēdējā posmā.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-19 18:37, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Latvijai tomēr rīt būs stafetes komanda sievietēm. Bendika pēdējā posmā. Vīriem Andrjuha pēdējā posmā.
Ļoti labi ka ir pieteikta sieviešu stafete. Par 23.vietu pienākas 90 punkti, kas ir pietiekami daudz, lai nāciju rangā aizietu garām Lietuvai. Diezgan reāli Latvijai ir iegūt 3 kvotas sievietēm nākamsezon

     [+] [-]

, 2021-02-19 19:04, pirms 3 gadiem
Pieteiktā dāmu stafetes komanda- Buliņa, Sabule, Golubeva un 4.posmā Baiba.

     [+] [-]

, 2021-02-19 19:13, pirms 3 gadiem
Sanāk, ka Golubevai ir PK kvalifikācija, bet Sandrai Buliņai, kas ir stipri ātrāka nav!?

  +2 [+] [-]

, 2021-02-19 19:30, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Sanāk, ka Golubevai ir PK kvalifikācija, bet Sandrai Buliņai, kas ir stipri ātrāka nav!?
Golubevai pērn sanāca pāris labi starti IBU kausā. Bet viņai ir tikai PČ kvalifikācija, kas ir zemāka par pasaules kausa kritēriju.

Federācija un Golubeva malači, ka saorganizēja stafeti. Apsteigt Lietuvu nāciju kausā tagad izskatās pat ļoti reāli.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-19 19:34, pirms 3 gadiem
Hm, interesanti, ka Bendika startēs arī PČ slēpošanā. Kā saprotu, tad runa ir par 5 km slidsolī, kas paredzēti 24. februārī?

  -1 [+] [-]

, 2021-02-19 20:11, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Golubevai pērn sanāca pāris labi starti IBU kausā. Bet viņai ir tikai PČ kvalifikācija, kas ir zemāka par pasaules kausa kritēriju.

Federācija un Golubeva malači, ka saorganizēja stafeti. Apsteigt Lietuvu nāciju kausā tagad izskatās pat ļoti reāli.
Un Buliņas māsai pat tādas nav?

  +1 [+] [-]

, 2021-02-19 21:01, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Un Buliņas māsai pat tādas nav?
Nav. Viņu pieviļ šaušana.

     [+] [-]

, 2021-02-19 21:09, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nav. Viņu pieviļ šaušana.
man kā tupam jautājums. a kur var redzēt kam ir un kam nav kāda kvalifikācija? ibu datacentrā kaut kur?

     [+] [-]

, 2021-02-19 21:23, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nav. Viņu pieviļ šaušana.
vissticamāk jau, ka mūsējās tiks pie trešās starta vietas.

     [+] [-]

, 2021-02-19 22:37, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Hm, interesanti, ka Bendika startēs arī PČ slēpošanā. Kā saprotu, tad runa ir par 5 km slidsolī, kas paredzēti 24. februārī?
Tā kā viņa nepiedalījās atlasēs, tad par Baibu bija liekas atsevišķs lēmums atļaut.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-19 23:00, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: man kā tupam jautājums. a kur var redzēt kam ir un kam nav kāda kvalifikācija? ibu datacentrā kaut kur?
Ļoti normāls jautājums. Es tādu pašu uzdevu IBU vairākos e-pastos, taču sekretārītes nesaprata, ko es gribu... Tomēr pēc apmēram gadu ilgiem centieniem man atbildēja IBU sacensību direktors un informēja, ka IBU kvalifikācijas punktu saraksts netiek publiskots. To izsūta pa tiešo federācijām. Mūsējo punktus es pats sarēķinu.

     [+] [-]

, 2021-02-19 23:02, pirms 3 gadiem
Šahs rakstīja: Tā kā viņa nepiedalījās atlasēs, tad par Baibu bija liekas atsevišķs lēmums atļaut.
Aha, arī aizdomājos par kvalifikāciju. Acīmredzot biatlonistus tur pielaiž ar individuā lēmumu.

     [+] [-]

, 2021-02-20 04:59, pirms 3 gadiem
Nu Bendikai protams nav izredžu iesaistīties!😀

     [+] [-]

, 2021-02-20 12:37, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Aha, arī aizdomājos par kvalifikāciju. Acīmredzot biatlonistus tur pielaiž ar individuā lēmumu.
Tikai Bendiku.