Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Zviedrija izsaiņo Kristiansena dāvanu, Rastorgujevs stafetē paceļ līdz 16. vietai

Emils Ozerinskis

Zviedrija izsaiņo Kristiansena dāvanu, Rastorgujevs stafetē paceļ līdz 16. vietai
Viktors Brants. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempionātā Nove Mesto vīriešu stafetē Latvijas vīru komanda, pateicoties Andreja Rastorgujeva sniegumam, no 22. vietas pacēlās uz 16. pozīciju. Savukārt par čempioniem negaidīti kļuva Zviedrijas kvartets, izmantojot Vetles Šostada Kristiansena izgāšanos pēdējā šautuvē.

Igaunijas dāmas bija spārnojušas arī vīrus pamatīgai cīņai. Saspringtā skrējienā līdz pirmajai stafetes maiņai mājinieku Tomašu Mikišku noskrēja mūsu ziemeļu kaimiņš Renē Zahna. Tādējādi otrā posma ievadā Kristo Sīmeram bija iespēja gozēties televīzijas tuvplānos. Igaunijas pelnrušķītes stāsts noslēdzās trešajā ugunslīnijā. Uz pirmā paklājiņa vietu ieņēmušais Sīmers nespēja sekmīgi pieregulēt sava ieroča optiku un ar astoņiem šāvieniem tā arī divus mērķus neaiztaisīja, nonākot aiz Latvijas.

No ceturtās šaušanas kā pirmais izslēpoja Čehijas biatlonists Mihals Krčmars, tomēr Tarjei Bē nepilnu astoņu sekunžu deficītu ātri pieķēra un stafetes viduspunktā jau bija sakrājis Norvēģijas izlasei piecu sekunžu pārsvaru. Juhannesa Tinjesa Bē etaps vēl vairāk palielināja Norvēģijas pārsvaru, pirms pēdējiem septiņiem ar pusi kilometriem galveno favorītu pārsvars pār sekojošajiem zviedriem sasniedza pusminūti.

Pēdējais posms atnesa negaidītu iznākumu. Noslēdzošajā šāvienu sērijā savus posmus jau veikuši norvēģi noraudzījās kā Vetles Šostads Kristiansens nopelna trīs soda apļus un uzdāvina triumfu vīru stafetē Zviedrijas kvartetam, kā rindās kaimiņu pasniegto dāvanu sekmīgi izsaiņoja Sebastians Sāmuelsons, trāpot piecus no pieciem izšķirošajā šāvienu sērijā. Ar Zviedrijas karogu rokās Sāmuelsons pārslēpoja finiša līnijai, ļaujot sagādāt zināmu pārsteigumu pasaules čempionāta vīru stafetē.

Pirmo reizi par pasaules čempioniem stafetē kopā ar pēdējo posmu veikušo Sāmuelsonu kļuva Viktors Brants, Jespers Nīlsens un Martins Ponsiluoma.

Kristensena izgāšanās neļāva Juhannesam Tinjesam Bē panākt savu leģendāro tautieti Ūle Einaru Bjerndālenu pasaules čempionātos izcīnīto zeltu kopskaitā.

Renāram Birkentālam samērā labi veicās līdz devītajam šāvienam. Talsenieks bez problēmām aizvēra pirmos astoņus mērķus, bet stāvus šaušanā divi pēdējie sagādāja problēmas. Birkentālam bija vajadzīgas visas trīs rezerves patronas, lai izvairītos no soda apļa. Birkentāls pirmo stafetes maiņu sasniedza 16. pozīcijā 51 sekundi aiz līderiem. Edgars Mise savā stafetes posmā izmantoja trīs rezerves patronas, tāpat kā pirmo posmu veikušais kolēģis iztiekot bez soda apļiem. Mise līdz otrā posma nodošanai tika ar 17. pozīciju.

Cerības uz cīņu par top 15 pozīciju Latvijas kvartetam sabojāja Aleksandra Patrijuka neveiksmes stafetes sestajā ugunslīnijā. Trešā etapa veicējam neizdevās aiztaisīt divus mērķus, dodoties papildus 300 metru slēpojumā blakus šautuvei. Andrejs Rastorgujevs tika sūtīts trasē ar 22. pozīciju, būdams pēdējas no tobrīd par apli nenotvertajiem sportistiem. Alūksnietis par vairākām pozīcijās pacēla Latviju augšup, finiša taisnē dodoties sprintā ar ziemeļu kaimiņu Raido Renkelu. Praktiski foto finišā Rastorgujevs par sekundes desmitdaļu apsteidza igauni, izcīnot Latvijai 16. vietu.

Pasaules čempionāts Nove Mesto, stafete vīriešiem

VIzlaseKļ.Laiks
1.Zviedrija0+91:16.22.6
2.Norvēģija4+11+11.8
3.Francija3+13+12.8
4.Vācija1+8+51.6
5.ASV0+8+1:22.2
6.Itālija1+11+1:44.1
7.Čehija0+6+2:23.4
8.Somija1+11+2:23.9
9.Polija0+7+3:11.6
10.Kazahstāna0+10+3:11.6
15.Rumānija0+11+4:29.5
16.Latvija2+14+4.49.3
17.Igaunija5+13+4:49.4

Piedalījās 24 komandas.

  +8 [+] [-]

, 2024-02-17 19:01, pirms 2 mēnešiem
Andrejs malacis - centās un glāba, ko varēja. Renārs savā līmenī. Edgars patīkami pārsteidza. Aleksandram jāsaņemās 🇱🇻

  +9 [+] [-]

, 2024-02-17 19:02, pirms 2 mēnešiem
Galvenais, ka estus finišā apsteidzām!

 +11 [+] [-]

, 2024-02-17 19:04, pirms 2 mēnešiem
Andrejs malacis, bet...cerams, ka šis viņam tomēr vairāk bija kā treniņš un cīņassparam. Pa manam rītdienas masu starts tomēr svarīgāks! Bet visā visumā tik interesantas un aizraujošas ABAS stafetes neatceros, kad būtu redzējusi. Katrā ziņā krietni pasen. Šis pasaules čempionāts iesākumā man šķita biku par daudz paredzams vienas valsts dominantes dēļ gan sievietēm, gan vīriešiem, tad pēdējās sacensības ( ne tikai stafetes) reabilitējās aizrautības ziņā

  +7 [+] [-]

, 2024-02-17 19:05, pirms 2 mēnešiem
Patrijuks!

  +1 [+] [-]

, 2024-02-17 19:06, pirms 2 mēnešiem
Gribēju rakstīt ka Patrijuks ir viens ritīgs pipuks, bet pēc norvēģu šāvēja iespētā pēdējā psmā, teikšu vienkārši pipuks. Apsveicu mūsu četrinieku ar labāko sniegumu šajā diciplīnā.

  +6 [+] [-]

, 2024-02-17 19:07, pirms 2 mēnešiem
Prieks par Zviedriju! Latvija - Baltijas čempioni!
Slēpts komentārs: Zemessargs

  +6 [+] [-]

, 2024-02-17 19:09, pirms 2 mēnešiem
Rastorgujevs līmenī!

  +5 [+] [-]

, 2024-02-17 19:10, pirms 2 mēnešiem
Andrejs malacis, Renārs arī ar plus zīmi
Alūksne , Rūjiena, Vidzeme !!!
💪🥇

  -4 [+] [-]

, 2024-02-17 19:11, pirms 2 mēnešiem
Zemessargs rakstīja: Aleksandram nevis jāsaņemas, bet jābeidz tēlot sportistu. Ja kādam jaunajam/jaunajai vajag tos nāciju punktus, lai trenējas un paši tos izcīna. Citādi sākas slēpotāju epopeja, uz vienas sportistes pleciem papucīši aizvelk uz olimpiādi kaut kādas pilnīgi bezperspektīvas mazgadīgās, vēl mēģinot likt spieķus riteņos Baibai, kas ir par tādām piecas galvas pārāka. Bet ir labi, Andrejam sanāca labs treniņš! Varbūt beidzot būs arī karma aizvērusies, uz pilno noslēpojot stafeti.
Žetons par komentāru. Jo sevišķi par nāciju punktiem.
Slēpts komentārs: cesinieks777

  -4 [+] [-]

, 2024-02-17 19:23, pirms 2 mēnešiem
Nu teiktu ka trīs čaļi malači, ļoti pat labi noskrēja, atskaitis to lamzaku patrijuku. Ko to lo*i velk visur līdzi. Saprotu ka nāciju punkti bet ko tas dod biatlonam. Pliku neko. Ķipa kvotas kuras izmanto vo tādi štruma meistari kā tas patrijuks. Galvenais ka ir stafete. Pilnīgi tracina tādi pseidosportisti kā tas lempis. Slēpo kā òpis un šauj kā aklais.

  -1 [+] [-]

, 2024-02-17 19:25, pirms 2 mēnešiem
Bet nu nabaga norvēģi jau no noslānīs vakarā. Šitādu lažu pat murgos neredzēt

  -3 [+] [-]

, 2024-02-17 19:52, pirms 2 mēnešiem
Mums bija chalji olimpiaades kaadi tur Hero, igaunjiem Biatlons nebija vispaar; Tagad kaiminji jau skrien peec medaljaam, mees lepni, ka apskreejaam BEIDZOT pilnu stafeti... Un veel ziedot pajautaaja,kur takaa sezonas budzeta takaa bija jau tie taalie posmi planaa gan jau...
Tieshaam viss shtokos muusu Mazajaa saimnieciibaa?
Aa, un tak salecaas veel ar NBS, no kuriem tachu naaca dalja naudas papildus...

  +5 [+] [-]

, 2024-02-17 20:19, pirms 2 mēnešiem
markkomartins rakstīja: Nu teiktu ka trīs čaļi malači, ļoti pat labi noskrēja, atskaitis to lamzaku patrijuku. Ko to lo*i velk visur līdzi. Saprotu ka nāciju punkti bet ko tas dod biatlonam. Pliku neko. Ķipa kvotas kuras izmanto vo tādi štruma meistari kā tas patrijuks. Galvenais ka ir stafete. Pilnīgi tracina tādi pseidosportisti kā tas lempis. Slēpo kā òpis un šauj kā aklais.
Labi ka citi domā savādāk. Kvotas ir svarīgs rādītājs lai tiektos augšup. Ja kāds ir labāks par Patrijuku, lai nāk vietā. Pagaidām nav. Nāciju vieta ir prestižs, kvalitātes rādītājs. Vienmēr ir jācīnās par iespējami augstāku vietu, par labāku vietu nāciju ieskaitē. Patrijuks ir vājākais šāvējs, Viņa precizitāte sezonās. Uzdoto brīdi Patrijuks ir trešais vājākais šaušanā (no tiem ,kuri sezonā šāvuši vismaz 100 reizes) 66% .
Iepriekšējās sezonās Patrijukam bija 71%, 70%, 71%
Rastorgujevam 88%
Birkentāls 84%
Mise 73%

  -2 [+] [-]

, 2024-02-17 20:30, pirms 2 mēnešiem
Koeur1 rakstīja: Andrejs malacis - centās un glāba, ko varēja. Renārs savā līmenī. Edgars patīkami pārsteidza. Aleksandram jāsaņemās 🇱🇻
Aleksandram ir jāmeklē normāls darbs. Ja neprot šaut un lēni slēpo, tad biatlonā darīt nav ko.
Es saprotu, ka viņš tur ir cauruma aizlāpīšanai, bet mož to caurumu vajag lāpīt ar kādu jaunieti vai Brici - točna nebūtu sliktāk? Vai vispār pāris gadus no tām stafetēm atteikties. Ietaupīto naudu iztērēt bērnu/jauniešu inventāram, nometnēm utt. Nejau viņš tur par savu naudu brauc, ēd un inventāru pērk.

  +3 [+] [-]

, 2024-02-17 20:53, pirms 2 mēnešiem
tufijs1984 rakstīja: Aleksandram ir jāmeklē normāls darbs. Ja neprot šaut un lēni slēpo, tad biatlonā darīt nav ko.
Es saprotu, ka viņš tur ir cauruma aizlāpīšanai, bet mož to caurumu vajag lāpīt ar kādu jaunieti vai Brici - točna nebūtu sliktāk? Vai vispār pāris gadus no tām stafetēm atteikties. Ietaupīto naudu iztērēt bērnu/jauniešu inventāram, nometnēm utt. Nejau viņš tur par savu naudu brauc, ēd un inventāru pērk.
Atkal kaut kas ierunājās. Pilnīgs čau. Vienkārši apskatieties cik Bricis beidzamajā gadā zaudēja līderiem. Patrijuks zaudē mazāk. Diemžēl tas ir apburtais loks. Finansējam vienu biatlonistu, vai četrus kā lieliskā četrinieka laikā. Maiņu neaudzējam. Pēc tam noliekam tos, kas netiek pie starta, jo nāciju vērtējumā nav četru sportistu. Neviens nav atcēlis sporta aksiomu, ka progresē sacenšoties ar stiprākajiem. Lai tiem jaunajiem un super perspektīvajiem būtu iespēja ir vajadzīgs arī Aleksandrs Patrijuks - cita pagaidām nav.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-17 21:08, pirms 2 mēnešiem
Trampaliins rakstīja: Mums bija chalji olimpiaades kaadi tur Hero, igaunjiem Biatlons nebija vispaar; Tagad kaiminji jau skrien peec medaljaam, mees lepni, ka apskreejaam BEIDZOT pilnu stafeti... Un veel ziedot pajautaaja,kur takaa sezonas budzeta takaa bija jau tie taalie posmi planaa gan jau...
Tieshaam viss shtokos muusu Mazajaa saimnieciibaa?
Aa, un tak salecaas veel ar NBS, no kuriem tachu naaca dalja naudas papildus...
Ko tu muldi estiem ir bijuši labi biatlonisti,ja neskaita Maļuhinu Brici un Nākumu ,tad viņi pēc tam praktiski vienmēr bija mums nedaudz priekšā atceros Lesingu,kurš ik pa laikam bija augstās vietās.Labi ,ka mums Rastijs bija un ir.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-17 21:11, pirms 2 mēnešiem
Nākosnedēļ Otepē sākas JYPČ,tad arī redzēsim ko tad jaunā maiņa rādīs.Pēc tām runām jau velk uz kādu medaļu un tad jau mums arī būs ar ko tos švakos nomainīt.
Lai veicas!

     [+] [-]

, 2024-02-17 23:31, pirms 2 mēnešiem
Laba zviedru atbilde uz norvēģu “spīdekļu” uzbraucieniem, dažas dienas atpakaļ. Ideāli karma nostrādāja👍

     [+] [-]

, 2024-02-17 23:32, pirms 2 mēnešiem
Kāpēc uz 16? Ja oficiālajā protokolā 15.vieta?

  -2 [+] [-]

, 2024-02-18 07:05, pirms 2 mēnešiem
kokkāpējs rakstīja: Atkal kaut kas ierunājās. Pilnīgs čau. Vienkārši apskatieties cik Bricis beidzamajā gadā zaudēja līderiem. Patrijuks zaudē mazāk. Diemžēl tas ir apburtais loks. Finansējam vienu biatlonistu, vai četrus kā lieliskā četrinieka laikā. Maiņu neaudzējam. Pēc tam noliekam tos, kas netiek pie starta, jo nāciju vērtējumā nav četru sportistu. Neviens nav atcēlis sporta aksiomu, ka progresē sacenšoties ar stiprākajiem. Lai tiem jaunajiem un super perspektīvajiem būtu iespēja ir vajadzīgs arī Aleksandrs Patrijuks - cita pagaidām nav.
Īpaši apdāvinātajiem skaidroju, ka par Brici bija sarkasms.
Turēt to tūristu, lai uzturētu kkādas eventuālas kvotas ir sviests, jo mums ik pa 20 gadiem parādās viens sakarīgs sportists, tāpēc diezgan droši var teikt, ka iespringt uz kvotām tagad ir bezjēdzīgi. Izaugs talanti, tie tās vietas paši izcīnīs. Bet, ja budžetu noēd šitādi patrijuki, tad tiem talantiem ir daudz mazākas iespējas izaugt.

     [+] [-]

, 2024-02-18 11:08, pirms 2 mēnešiem
piziks rakstīja: Kāpēc uz 16? Ja oficiālajā protokolā 15.vieta?
15. vieta ir sievietēm... Večiem - 16.