Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas biatlona izlases dalībnieki nosūtījuši atbalsta vēstuli Lukašenko

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Baltkrievijas biatlona izlases dalībnieki nosūtījuši atbalsta vēstuli Lukašenko
Baltkrievijas sieviešu biatlona izlase. Foto: Tobias Schwartz/AFP/Scanpix

Gandrīz visi Baltkrievijas biatlona izlases dalībnieki parakstījuši vēstuli, kurā pauduši atbalstu nelikumīgi ievēlētajam kaimiņvalsts prezidentam Aleksandram Lukašenko, vēsta portāls "reform.by".

Sākotnēji 24. novembrī publicēto vēstuli parakstījuši tādi Baltkrievijas biatlona izlases dalībnieki kā Viktors Krivko, Antons Smoļskis, Adelīna Sabitova, Dzmitrijs Lazovskis, Maksims Vorobejs, Sjarhejs Bočarņikovs, Dināra Alimbekova, Irina un Jeļena Kručiņkina, Irina Krivko, Romāns Eļetnovs un Ņikita Lobastovs. Savukārt vēstuli nav parakstījuši Anna Sola, Jegors Kazarinovs un Aļina Piļčuka.

Portālā "Athletes.by" publicētajā vēstulē pausts: "Mēs esam baltkrievu sportisti, čempioni, olimpisko spēļu dalībnieki un to medaļnieki, pasaules un Eiropas čempioni, sportisti, kuri sāk savu ceļu uz sporta virsotnēm, treneri, kas visu mūžu pavadījuši čempionu audzināšanā, jaunie perspektīvie treneri, kuri kaismīgi iedegas par savu iemīļoto darbu, un citi sporta nozares darbinieki, kuri katru dienu strādā sporta labā.

Mūsu balss ir Baltkrievijas Republikas Sporta kopienas balss. Mēs aicinām baltkrievu un starptautisko sabiedrību sadzirdēt mūs un atcerēties, ka sports vienmēr bijis un paliek ārpus politikas!

Mūsu pienākums nav uzstāties ar politiskiem aicinājumiem, bet uzvarēt sporta laukumos, lai līdzjutējiem nestu prieku par mūsu sasniegumiem!

Ilgus gadus mēs aizstāvējām baltkrievu karoga simbolus un krāsas. Mēs negribam mainīt valsts simboliku, zaudēt godu zem dzimtās valsts karoga un negūt iespēju uzkāpt uz pjedestāla baltkrievu himnas skaņās!

Mums ir ar ko lepoties. Bez pārspīlēšanas - Baltkrievija dzīvo sportā. Mūsu valstij ir bagāta vēsture olimpiskajās spēlēs: par olimpiskajiem medaļniekiem gadu gaitā kļuvuši vairāk nekā 190 sportisti, bet mūsu paralimpieši izcīnījuši vairāk nekā 100 medaļas.

Bez sporta sasniegumiem valstī attīstās masveida bērnu un jauniešu sports. Vairāk nekā divi miljoni baltkrievu nodarbojas ar sportu. Viņiem ir pieejami vairāk nekā 23 tūkstoši sporta infrastruktūras objektu. Tas nebūtu iespējams bez milzīga atbalsta no Baltkrievijas valsts puses, Baltkrievijas Republikas un nacionālajām federācijām.

Lai to saglabātu, šodien esam spiesti skaļi paziņot par sevi, cerot būt dzirdētiem un aicinām izbeigt baltkrievu sporta aizskaršanu gan valsts iekšienē, gan ārpusē.

Dažu nelikumīgu pseidosporta institūciju, kuras atrodas ārzemēs, veiktie pieteikumi satur destruktīvo raksturu un rada kaunu sporta un olimpiskajai kustībai. Šādas mazskaitlīgas personu grupas nav tiesīgas pārstāvēt intereses, paust viedokļus un uzstāties no visu baltkrievu sportistu vārdā gan Baltkrievijas Republikas teritorijā, gan ārpus tās.

Mēs uzskatām, ka nav pieļaujama naida un konfliktu kurināšana ar dažādiem manipulācijas veidiem un faktu izkropļojumiem, kurus aktīvi ekspluatē līdzīgas institūcijas, kas vērstas uz Baltkrievijas sporta kopienas šķelšanu, sportistu dalīšanu "savējos" un "svešajos".

Mēs uzskatām par nepieņemamu un pieprasām izbeigt uzstājīgos aicinājumus publiskai politisko uzskatu izteiksmei, kā arī ultimatīvie piedāvājumi pievienoties noteiktam politiskajam uzskatam.

Mēs nosodām mēģinājumus izdarīt spiedienu uz sportistiem, viņu ģimenēm, bērniem apvainojumu un draudu veidā, jo īpaši, tiešsaistes telpā, sociālajos tīklos un masu informācijas līdzekļos, ja sportisti atsakās izpaust viņiem uzspiesto viedokli vai konkrētu politisko pozīciju.

Mēs gribam dzīvot mierā un vienībā. Mēs negribam sagraut gadu gaitā radīto, zaudēt mūsu valsti un nākotnes sporta uzvaras.

Mēs vēlamies nosargāt mūsu sapni - kļūt par Olimpisko spēļu dalībniekiem, to laureātiem, pasaules un Eiropas čempioniem! Mums tā ir visa mūsu dzīve. Mēs nevaram būt vienaldzīgi pret savas valsts likteni. Atcerēsimies vienota sporta spēku!"

Izmantotie resursi:
https://reform.by/194664-sbornaja-b...
athletes.by

  +2 [+] [-]

, 2021-01-17 09:47, pirms 3 gadiem
debīliķi!

     [+] [-]

, 2021-01-17 09:58, pirms 3 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: debīliķi!
aizstāv savu naudas devēju. belaros viss sports turās uz Lukaša dotācijām.
tieši tāpat kā hokejs .
maz belaros sportistu kas ūsaino pasūta nafig.
pārsvarā tie ir bijušie sportisti un amatieri.
ja kāds kaut pret Lukašu tā uzreiz tiek izmests no aprites. manuprāt visa frīstaila komanda ar galveno treneri priekšagalā tika nahrenizēta.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-17 10:04, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: aizstāv savu naudas devēju. belaros viss sports turās uz Lukaša dotācijām.
tieši tāpat kā hokejs .
maz belaros sportistu kas ūsaino pasūta nafig.
pārsvarā tie ir bijušie sportisti un amatieri.
ja kāds kaut pret Lukašu tā uzreiz tiek izmests no aprites. manuprāt visa frīstaila komanda ar galveno treneri priekšagalā tika nahrenizēta.
Protams, nauda pāri visam..nožēlojami!

     [+] [-]

, 2021-01-17 10:21, pirms 3 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Protams, nauda pāri visam..nožēlojami!
Ja tev noliktu tādu sacerējumu priekšā un palūgto to parakstīt jo pretējā gadījumā varbūt kaut kas var atgadīties ar taviem radiem vai draugiem, tu būtu pirmais kurš to parakstītu, komentāru varoni.

  -3 [+] [-]

, 2021-01-17 10:24, pirms 3 gadiem
Kas dod naudu tas pasūta mūziku, tas tak skaidrs ka nopirkta vestule....Ķipa dabuja medaļu stafetē un nu kāds tiem pa×uļķiem pievērsīs uzmanību....

     [+] [-]

, 2021-01-17 10:39, pirms 3 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Ja tev noliktu tādu sacerējumu priekšā un palūgto to parakstīt jo pretējā gadījumā varbūt kaut kas var atgadīties ar taviem radiem vai draugiem, tu būtu pirmais kurš to parakstītu, komentāru varoni.
Un vel jo vairāk, vai sportistiem jāpārstāv valsti, kura tos šantažē? Sportistiem vienmēr pastāv variants mainīt savu pilsonību, un to ne viens vien sportists jau ir izmantojis. Tādi ir arī starp biatlonist(ē)iem BLR izlasē.
Un, starp citu, šāda un līdzīga rakstura vēstules ir vistiešākā politiskā iejaukšanās, lai gan paši sportisti tajā norāda, ka sports nav jājauc ar politiku.

     [+] [-]

, 2021-01-17 10:40, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Kas dod naudu tas pasūta mūziku, tas tak skaidrs ka nopirkta vestule....Ķipa dabuja medaļu stafetē un nu kāds tiem pa×uļķiem pievērsīs uzmanību....
Vismaz rakstu izlasīji? Tur ir norādīts, kad šī vēstule tapa uzrakstīta.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-17 10:50, pirms 3 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Protams, nauda pāri visam..nožēlojami!
un nevajag aizmirst , ka lielākā daļa belaru biatlona izlases ir naturalizēti krievi.
tā ir viņi pat pateicīgi ir Lukasim par doto iespēju startēt

     [+] [-]

, 2021-01-17 10:55, pirms 3 gadiem
[quote namejs_9999]
Vismaz rakstu izlasīji? Tur ir norādīts, kad šī vēstule tapa uzrakstīta.
Atrais sportacentrs tik tagad atrada un nopublicēja. Datumu neievēroju un bildē medaļas kaklā. padomāju ka šodien

  +1 [+] [-]

, 2021-01-17 12:16, pirms 3 gadiem
Nav labi tā izteikties,bet gribētos paskatīties šito vēstules skribelētāju ģīmjos,kad belaru omons viņu piederīgos iemestu autozakos,sistu un spīdzinātu,nez ko tad blētu!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-17 12:44, pirms 3 gadiem
Nu vemt gribās. Pilnīgi skaidrs, ka te biatlonisti pamesti zem tanka.
Meliem īsas kājas.

     [+] [-]

, 2021-01-17 13:45, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: [quote namejs_9999]
Vismaz rakstu izlasīji? Tur ir norādīts, kad šī vēstule tapa uzrakstīta.
Atrais sportacentrs tik tagad atrada un nopublicēja. Datumu neievēroju un bildē medaļas kaklā. padomāju ka šodien
Jā, interesanti, kāpēc tieši šodien tapis raksts par šo divus mēnešus veco vēstuli?

     [+] [-]

, 2021-01-17 14:48, pirms 3 gadiem
Dzīvnieku valstī dzīvnieku likumi..Kolhoza dzīvnieki atbalsta kolhoza mēslu,tarakānu..