Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Ekhofai problēmas turpinās, uz izlases treniņnometni Vācijā nav devies arī Bē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ekhofai problēmas turpinās, uz izlases treniņnometni Vācijā nav devies arī Bē
Tirila Ekhofa. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Norvēģijas biatloniste un aizpagājušās sezonas Pasaules kopvērtējuma uzvarētāja Tirila Ekhofa joprojām nespēj izturēt lielas slodzes treniņus un tāpēc nav devusies kopā ar izlasi uz treniņnometni Oberhofā. Mājās ir palicis arī vīriešu izlases biatlonists Tarjejs Bē, kuram priecīgs notikums ģimenē.

medaļniece Tirila Ekhofa visu vasaru un rudeni ir mocījusies ar pārgurumu, miega trūkumu un pārslodzi. Septembra beigās titulētajai norvēģietei bija palicis labāk, tomēr Ekhofa joprojām nav gatava lielai slodzei. Tāpēc, konsultējoties ar treneriem un ārstu komandu, 31 gadu vecā biatloniste nolēmusi izlaist izlases treniņnometni Oberhofā.

“Tādā situācijā, kāda tā ir šobrīd, kopīgi esam nolēmuši, ka viņa uz Oberhofu nebrauks. Tas ir balstīts uz vispārēju novērtējumu par to, vai Tirila šobrīd ir gatava smagam treniņu plānam. Neskatoties uz to, ka viņa ir labā fiziskajā formā, ir jābūt arī enerģijai, lai piedalītos lielas slodzes treniņos,” stāsta Norvēģijas Biatlona federācijas sporta vadītājs Pērs Arne Botnans.

“Lietas joprojām nedaudz iet gan uz augšu, gan uz leju, un mēs vēlamies, lai viss stabilizējas, pirms viņa piedalās treniņnometnēs. Mēs cenšamies pēc iespējas labāk organizēt alternatīvas treniņu iespējas Tirilai, un mēs viņu cieši uzraugām,” skaidro Botnans.

Tāpēc 2021.gada pasaules čempionāta karaliene (četri zelti, viens sudrabs un viena bronza – aut.piez.) visu vasaru un rudeni ir trenējusies mājās Oslo, galvenokārt vienatnē, bet treneru komandai rūpīgi sekojot līdzi.

Ekhofa nav vienīgā no izlases biatlonistiem, kura nav aizbraukusi uz treniņnometni Vācijā. Uz turieni nav devies Tarjejs Bē un Siverts Guttorms Bakens. Trīskārtējais olimpiskais un daudzkārtējais pasaules čempions Bē nesen kļuva par tēvu un palicis mājās, lai būtu kopā ar ģimeni.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn

  +2 [+] [-]

, 2022-10-14 16:29, pirms 2 gadiem
Biatlonisti trenējas apmēram 800-1200h gadā. Pirms sezonas ir viegli "iebraukt auzās", tāpēc brīvbrīdis par sliktu nenāks.

  -2 [+] [-]

, 2022-10-14 23:51, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Biatlonisti trenējas apmēram 800-1200h gadā. Pirms sezonas ir viegli "iebraukt auzās", tāpēc brīvbrīdis par sliktu nenāks.
Drīzāk Ekhofa ir iešāvusi šprici, nevis tikai noformējusi papīrus...

  -1 [+] [-]

, 2022-10-15 07:50, pirms 2 gadiem
Man arī ir tādas lielas aizdomas,ka tur kaut kas neklapē.Vai nu viss vēl ir procesā,jeb kaut ko ir salaiduši dēlī.

     [+] [-]

, 2022-10-15 08:57, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Drīzāk Ekhofa ir iešāvusi šprici, nevis tikai noformējusi papīrus...
viss var būt, bet redzot, cik grūti iet ar treniņu procesu daudziem, man nav lielu šaubu, ka tas var būt iemesls. Divreiz dienā iet uz pāris stundām ārā, kur slapja trase un vēss laiks - tur jābūt visam kārtībā psiholoģiski. Sevišķi, ja forma nav ideāla un bija nogurusi pēc iepriekšējās sezonas.