Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Berkulis: "Krievu medijs neprecīzi citējis Andreju - nav tā, ka mums nav palīgu"

Berkulis: "Krievu medijs neprecīzi citējis Andreju - nav tā, ka mums nav palīgu"
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Julia Sadykova

Latvijas biatlona izlases galvenais treneris Intars Berkulis skaidro, ka Krievijas portālā sportbox.ru (un tālāk arī Latvijas mediju tulkojumā) pausta nekorekta informācija par Andreja Rastorgujeva atbalsta personālu. Krievijas mediji it kā citē Latvijas vadošo biatlonistu, ka viņa rīcībā neesot līdzekļu, piemēram, masiera vai fizioterapeita piesaistei, taču sportista treneris sarunā ar Sportacentrs.com skaidro, ka tā gluži Andrejs nav apgalvojis.

Vakar Krievijas medijs "Sportbox" publicēja interviju ar Latvijas vadošo biatlonistu Andreju Rastorgujevu, kur cita starpā minēja arī to, ka biatlonistam un viņa grupai šobrīd nepietiek naudas masiera un fizioterapeita piesaistei. Šādi izteikumi var radīt iespaidu, ka Latvijas vadošais biatlonists darbojās vispār bez speciālistu atbalsta, taču sportista treneris Intars Berkulis sarunā ar Sportacentrs.com precizē, ka tas īsti neatbilst reālajai situācijai..

"Varbūt krievu žurnālists uzrakstījis ne tā, varbūt Latvijas mediji nav precīzi pārņēmuši informāciju, taču doma ir sekojoša: mums patiešām nepietiek līdzekļu, lai visas sezonas garumā un pastāvīgi pašiem nodrošinātu ārstu vai fizioterapeitu, tajā pašā laikā - mums ir ļoti laba sadarbība ar Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ārstiem Līgu Cīruli un Aldi Cīruli un fizioterapeitu Māri Eikenu. Viņi ir palīdzējuši un mūs nodrošinājuši, cik viņiem bijis iespējams, un pat vēl vairāk. Ierobežoto finansiālo iespēju dēļ LOV nevar vienam cilvēkam regulāri sūtīt līdzi ārstu vai fizioterapeitu, taču ar minētajiem cilvēkiem, ar kuriem esam vienojušies, viss ir lieliski," sacīja Berkulis. "Andrejs žurnālistam teica, ka šāda veida palīdzība mums nav pieejama pastāvīgi un ikdienā, bet uzrakstīts, ka nav vispār." Nepieciešamības gadījumā šie speciālisti dodas līdzi Rastorgujevam uz sacensībām un līdz šim problēmu šajos jautājumos nav bijis. Protams, ideāli, ja būtu iespējama plašas atbalsta komandas klātesamība katrās sacensībās, taču arī ar līdzšinējo situāciju varot sadzīvot. Lai startētu pašā augstākajā līmenī, joprojām noderētu vēl viens servisa cilvēks un šaušanas treneris.

Šonedēļ Pasaules kauss notiek citā Vācijas pilsētā Rūpoldingā, kur Rastorgujevam atkal būs nepieciešams ļoti labs rezultāts sprintā sestdien, lai kvalificētos masu startam, kas notiks svētdien. "Šobrīd svarīgākais ir saglabāt veselību un līdzīgu fizisko kondīciju tai, kāda tā bija iepriekšējā posmā. Laika apstākļi Rūpoldingā šodien mainījās dramatiski, un pirmais nosacījums ir nesaslimt. Vienam no komandas sportistiem ir likstas ar vēderu, cerams, pārējiem tās nepielips... Citādā ziņā - mierīgi gatavojamies startiem," pirms gaidāmajām sprinta un masu starta sacensībām sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

"Kopš oktobra mūsu finansiālā situācija ir uzlabojusies. Esam parakstījuši līgumu ar ģenerālsponsoru "Norvik banku", tāpat mūs dažādos veidos atbalsta "Moller Auto", Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, Latvijas Biatlona federācija, Latvijas Gāze, "Arčers" un virkne mazāku sponsoru. Nav tik traki, kā varētu būt. Protams, līdz ar Andreja meistarības pieaugumu palielinās arī vajadzības - jo labāks sportists, jo labāks atalgojums nepieciešams viņa atbalsta personālam. Svētdien Oberhofā Andreju devās atbalstīt visa Latvijas izlase – gan jaunie puiši, gan visi treneri un izlases atbalsta personāls," stāsta Berkulis.

1 2 3 80 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2015-01-14 21:55, pirms 9 gadiem
personāls tiek nodrošināts, bet par privāto sponsoru, ne LOV naudu - tā?
Slēpts komentārs: fanu klubs#13

  +3 [+] [-]

, 2015-01-14 21:56, pirms 9 gadiem
Biatlons bija pagrimis divus,trīs gadus atpakaļ, bet ar Andreja palīdzību tas tagad iet pa augšupejošu līkni. Žurnālisti pievērš tik lielu uzmanību tagad biatlonam kā vēl nekad. Labi, ka tas Bērziņa kungs aizkratijās.

  +8 [+] [-]

, 2015-01-14 22:02, pirms 9 gadiem
Fanu klubs - tu esi dīvānpirdensis prastensis un tieši tāpēc te uzstājies tik kareivīgi. Biatlonā KATRĀ gonkā uz pjedastālu reāli tēmē ap 30 purni. Pie šādas konkurences sīkumu vairs nav. Nebrīnīšos uzzinot, ka Furkādam braukā līdz arī sporta psihologs

  +2 [+] [-]

, 2015-01-14 22:08, pirms 9 gadiem
Rastijs un Gulbis ir tie Latvijas lielākie vārda nesēji individuālajos sportos. Dukuri raksta skeletona vēsturi, bet diemžēl, daudz mazāka auditorija tur...

     [+] [-]

, 2015-01-14 22:10, pirms 9 gadiem
"Svētdien Andreju devās atbalstīt visa Latvijas izlase – gan jaunie puiši, gan visi treneri un izlases atbalsta personāls"

Vot, to es saprotu, lūk ir cilvēki trasē - ir rezultāts. Kā iepriekšējās sezonas pēdējā masu startā redzējām, tad neziņa par to, cik tālu aiz tevis ir konkurenti, maksā daudz.

     [+] [-]

, 2015-01-14 22:29, pirms 9 gadiem
jocker rakstīja: Rastijs un Gulbis ir tie Latvijas lielākie vārda nesēji individuālajos sportos. Dukuri raksta skeletona vēsturi, bet diemžēl, daudz mazāka auditorija tur...
Skeletonam un biatlonam kopā nav tik liela auditorija kā tenisam.

     [+] [-]

, 2015-01-14 22:35, pirms 9 gadiem
teemusalami rakstīja: Skeletonam un biatlonam kopā nav tik liela auditorija kā tenisam.
Piekrītu.

     [+] [-]

, 2015-01-14 22:46, pirms 9 gadiem
teemusalami rakstīja: Skeletonam un biatlonam kopā nav tik liela auditorija kā tenisam.
Skeletonam vispār nav auditorijas
Apskaties skeletona mačus tur uz rokas pirkstiem var cilvēkus saskaitīt. Biatlonā ir pilnas tribīnes

  +1 [+] [-]

, 2015-01-14 22:48, pirms 9 gadiem
bunkurss rakstīja: Skeletonam vispār nav auditorijas
Apskaties skeletona mačus tur uz rokas pirkstiem var cilvēkus saskaitīt. Biatlonā ir pilnas tribīnes
šajos abos sporta veidos tomēr vajadzētu mērīt tv auditorijas, jo daudzi sacensību notikumi ir skatītājam neredzami, pat tā pati šaušana ar binokli jāskatās, renē atkal neredzi daudzus trases posmus

     [+] [-]

, 2015-01-14 22:49, pirms 9 gadiem
jocker rakstīja: Piekrītu.
Latvijas mērogā būs gan jo šo sporta veidu sezona lielākoties nepārklājas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-01-14 23:04, pirms 9 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Butu labāk uzrakstijuši cik % no tā ko saņem Andrejs,no personāla ir pārējiem LV dalībniekiem.Ne viņiem personāls,ne viņiem finanses.Pa pēdējiem 10 gadiem neesmu redzējis presē cikstam Piksonu Lībieti Bērziņu Brici Dumbri Pužuli ne jaunos.Brauc startē ar to kas ir dots,kas ir nopelnīts,bet kādam vienmēr ir par maz.Līdumai vienmēr bija par maz ,tagad Rastorgujevam.Tak lai beidz sportot un brauc uz Iriju,jeb lai brauc Igauņiem slēpes smēre.
Viena lieta ir vienkārši startēt (kā to darīja Piksons un Lībietis), kas cits ir sisties pa eliti kā to darīja Līduma un kā to šobrīd dara Rastorgujevs.
Tās ir pavisam citas vajadzības, cits līmenis.
To jau nu tā kā vajadzētu saprast...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-14 23:11, pirms 9 gadiem
Fizioterapeits no fizioterapeita atšķiras ar kvalifikāciju un prasmi....nav divu vienādu speciālistu un naudas par šo darbu ar atšķiras...piemēram, Gulbis tenisā var atļauties algot pašu labāko, bet Andrejam nu atliek tas , kas sanāk par to naudiņu....jebkurā gadījumā Gulbja fizioterapeits ir kosmoss Rastorgujeva gadījumā...

     [+] [-]

, 2015-01-14 23:17, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: The Olympic disciplines of bobsleigh and skeleton, once a ‘niche’ sport, now attract a global audience which has rapidly increased by over 84% in the last few years. The events deliver a commercial platform to a limited number of partners that covers both FIBT leading events – the FIBT World Cup and World Championships. Comprehensive packages ensure strong visibility in and out of camera view through banners along the track, logos on bibs and helmets and product placement opportunities onsite at the winter village and fan tent. A clear brand message is guaranteed alongside VIP tickets and a hospitality contingent.

Brand visibility from every angle

Supplying a highly polished broadcast production, programming is offered in HD 16/9 format filmed by up to 30 cameras covering the action along the track. With strong TV viewership in Germany, Russia, Switzerland, Canada, Latvia, the UK and others, the 2013/14 World Cup competitions were broadcast in 17 countries and reached a cumulative audience of 497 million watching a total of 707 broadcast hours. The 2013 World Championship reached a cumulative audience of 173 million viewers from a total of 208 hours of coverage across 22 countries.





Viessmann FIBT World Cup launches into new season with innovative Triple Trophy incentive and full sponsorship inventory
Ja jau tie miljoni skatās, tad kāpēc pat par uzvarām- nevar neko nopelnīt?

  +1 [+] [-]

, 2015-01-14 23:55, pirms 9 gadiem
Jautri lasīt, ka joprojām dale un viņam līdzīgie ietiepīgi mēģina stāstīt, cik skelotons un bobi ir nopietns un visus interesējošs pasākums. Pilnīgs amatierisms, kurā nav nekādas atdeves, komercijas, kur nav nekādas iespējas nopelnīt- viss tikai uz olimpisko komiteju, valdību un īpaši nesavtīgu labvēļu pleciem. Ja jau tur būtu kāda auditorija, varbūt varētu kā dārtu mešanā- izveidot vismaz 7,5 miljonu mārciņu gada balvu fondu dalībniekiem. Tad Dukuri jau būtu miljonāri, bet pagaidām jāiztiek ar valdības prēmijām. Par izmaksām trasei nemaz nerunāšu.

Arī biatlons ir pusamatierisks sporta veids, tomēr auditorija te ir ievērojami lielāka, nozare- krietni nopietnāka.

Lai veicas Andrejam!

     [+] [-]

, 2015-01-15 00:05, pirms 9 gadiem
Bet nu priekš ziemas sportiem, uzskatu, ka aiz kalnu slēpošanas tas varētu būt otrs skatītākais individuālais ziemas sporta veids pēc auditorijas, ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-15 00:36, pirms 9 gadiem
staunton rakstīja: Bet nu priekš ziemas sportiem, uzskatu, ka aiz kalnu slēpošanas tas varētu būt otrs skatītākais individuālais ziemas sporta veids pēc auditorijas, ne?
Nezinu, tad jāpēta precīzāk. Tramplīnlēkšana ir nopietns pasākums auditorijas ziņā, droši vien liek iekšā biatlonam.
Skeletons noteikti varētu būt pēdējā vietā ar atrāvienu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 80 komentāri