Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Ilmārs Bricis: "Latvijas biatlonā nekas nenotiks ātri un viegli"

Ilmārs Bricis: "Latvijas biatlonā nekas nenotiks ātri un viegli"
Ilmārs Bricis
Foto: Latvijas Biatlona federācija

Bijušais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis, kurš otrdien tika apstiprināts par Latvijas jauniešu un junioru izlases treneri, portālam Sportacentrs.com norādīja, ka treneru kolektīvs vēlas novērtēt pēc iespējas vairāk sportistu, turklāt ne tikai no biatlona.

"Pirmās runas par manu atgriešanos Latvijas biatlonā bija jau pagājušā gada jūnijā, taču skaidrs, ka tobrīd visās komandās jau bija sākusies gatavošanās jaunajai sezonai, tādēļ nebūtu bijis korekti no manas puses doties prom no komandas Lietuvas izlases, ar kuru es strādāju," stāsta Bricis. "Arī šeit neviens nebija gatavs kaut ko uzsākt acumirklī. Runas bija jau iepriekš, bet palika daudz neatbildētu jautājumu, to skaitā, vai mēs uz visām lietām raugāmies aptuveni vienādi, ko un kā mēs vēlamies panākt."

"Nebija jau tā, ka iepriekš būtu atteicis, jo nebija jau arī īstu piedāvājumu. Kad beidzu aktīvā sportista gaitas, izveidojās diezgan loģiska situācija, kurā es nokļuvu Lietuvā. Tā man bija laba pieredze, jo viena lieta ir būt sportistam, bet pavisam kas cits - būt trenerim. Četru gadu laikā esmu uzkrājis zināmu trenera darba pieredzi, bet, protams, tas ir stiepts jēdziens. Kā jau visās jomās - jo vairāk uzzini, jo vairāk saproti, ka ir vēl ļoti daudz, ko tu nezini."

"Lietuviešu plānos mana došanās prom neietilpa, taču viņi labi saprata situāciju. Nekādas konflikta situācijas nav. Esam šķīrušies pa draugam, turklāt nevar zināt, kā iegrozīsies mans ceļš nākotnē. Komanda netika pamesta bez uzmanības. Kamēr darbu sāks jaunie treneri, plāni ir saskaņoti un sportisti zina, kas viņiem jādara. Ar savu aiziešanu nevienu nenostādīju fakta priekšā," skaidro Bricis.

Jautāts par to, vai bijušo sportistu apmierina viņa statuss Latvijas biatlona treneru kolektīvā, Bricis uzsver, ka galvenais neesot tas, kurš ir vecākais, jaunākais vai galvenais. "Svarīgākais ir tas, ka visi strādāsim kopā un darba procesā sapratīsim, kā dalīt pienākumus. Iespējamas arī kaut kādas rokādes. Mēs vēlamies apskatīt pēc iespējas vairāk sportistus gan no biatlona, gan no tuvu un ne pārāk tuvu stāvošiem sporta veidiem. Tad pēc kāda laiciņa arī sapratīsim, kuri cilvēki būs prioritāte un kā sadalīsim pienākumus. Viena lieta ir teorētiski izdomāt, bet otra lieta - kā tas strādās praksē."

"Nekādu sakāpinātu emociju, atgriežoties Latvijas biatlonā, man nav, jo es labi saprotu pašreizējo situāciju. Nekas nebūs viegli un nenotiks ātri. Taču, ja neko nedarītu, tad noteikti nekas nenotiktu. Skaidrs, ka tas būs ilgs un grūts ceļš. Vieglākais būtu atteikties, bet, ja neviens to nedarīs, tad nekas arī nebūs," secina Bricis.

Pēdējās trīs sezonās 2001. un 2005. gada pasaules čempionāta bronzas medaļu ieguvējs Bricis strādāja par Lietuvas izlases treneri.

     [+] [-]

, 2015-04-29 11:39, pirms 9 gadiem
Latvijas labākie biatlonisti ir nākuši no reģioniem, kur ziemas garākas un sniega vairāk. Dramatiski samzinoties faktiskajam iedzīvotāju skaitam reģionos, tikpat dramatiski arī samazinās iespējas nākotnē redzēt labu biatlona izlasi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-04-29 15:24, pirms 9 gadiem
Sporta ziņas. Latvijas biatlona izlases testos četrus labākos laikus uzstādīja treneri. Rastorgujevu iegāza šaušana, viņš atpalika par apli. Pārējie šāva tīri, bet atpalika par diviem apļiem.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-29 15:35, pirms 9 gadiem
Berkulis jau praktiski bja tikai Rastija treneris

  +1 [+] [-]

, 2015-04-29 15:58, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Sporta ziņas. Latvijas biatlona izlases testos četrus labākos laikus uzstādīja treneri. Rastorgujevu iegāza šaušana, viņš atpalika par apli. Pārējie šāva tīri, bet atpalika par diviem apļiem.
labs

     [+] [-]

, 2015-04-29 19:10, pirms 9 gadiem
nemuldi! notiks gan ātri gan viegli!

     [+] [-]

, 2015-04-29 20:51, pirms 9 gadiem
Ātri vienīgi, ja atkal kāds ukrainis pieteiksies zem LV karoga....
Ja hokeja veterāniem ir savstarpējie mači, mēs varētu cerēt uz biatlona treneru rezultātiem.

     [+] [-]

, 2015-04-29 22:27, pirms 9 gadiem
Tomēr būs labak ar Brici !!!

     [+] [-]

, 2015-04-29 23:49, pirms 9 gadiem
M savā stilā

     [+] [-]

, 2015-07-25 20:53, pirms 9 gadiem
ļoti interesanti. Federācija negrīb redzēt savus sportistus. Ir meitenes kuras labi šauj, kuriem ir potencials, ātrums, bet tos negrīb redzēt. tie netik uzaicināti trenēties. Meitenes kuri vinnē Latvijas čempionātus.
Kā Jūs grībat notrenēt komandu ja jus neredzat kas Jums ir acos?