Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Vienaudzēm Sandrai Buliņai un Inesei Golubevai blāvs sniegums IBU kausā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Vienaudzēm Sandrai Buliņai un Inesei Golubevai blāvs sniegums IBU kausā
Inese Golubeva

Šodien Slovākijā IBU kausa posms biatlonā turpinājās ar 7,5 km sprinta sacensībām sievietēm. Abām Latvijas biatlonistēm šodien lēns solis trasē un finišā vieta beigu daļā.

Latviju šajā distancē pārstāvēja šobrīd Slovēnijā notiekošā pasaules čempionāta dalībnieces Sanitas Buliņas dvīņumāsa Sandra, kā arī Inese Golubeva, kurai šīs bija pirmās starptautiskās sacensības šosezon.

Pirmā no latvietēm trasē devās Buliņa un katrā šaušanā pieļāva divas kļūdas, savukārt tieši pretējs sniegums šaušanā izdevās Golubevai, kura abās šaušanās spēja aizvērt visus mērķus. Golubeva gan bija otra lēnākā slēpotāja, līderei uz slēpēm zaudējot četras minūtes un 52 sekundes. Tādēļ šīs sezonas debitante Golubeva pat bez soda apļiem nespēja apdzīt savu tautieti un finišēja trīs vietas zemāk, proti, 88. vietā. Abām 19 gadus vecajām biatlonistēm arī šaušanas ātrums visai lēns (vieta ārpus Top 80).

Uzvaru izcīnīja vāciete Voigta, kas par nieka 0,6 sekundēm apsteidza otrā vietā esošo krievu biatlonisti Noskovu, bet trešā vietā ierindojās vāciete Veidala, kas līderei zaudēja 5,7 sekundes. Labāko sešiniekā spēja iekļūt trīs Krievijas sportistes.

Rītdien IBU kausa posms Slovākijā turpināsies ar vīru un dāmu iedzīšanas sacensībām, kurās gan Latvijas biatlonisti nepiedalīsies.

7,5 km sprints sievietēm, IBU kausa posms Slovākijā

V.SportisteValstsLaiksKļūdas
1.V. VoigtaVācija20:31.20
2.J. NoskovaKrievija+0.60
3.A. VeidalaVācija+5.70
4.R. FemšteinevikaNorvēģija+17.61
5.A. JegorovaKrievija+30.50
6.A. GorejevaKrievija+37.92
85.Sandra BuliņaLatvija+4:34.24
88.I. GolubevaLatvija+5:12.50

Piedalījās 92 biatlonistes

Izmantotie resursi:
https://biathlonresults.com/

  +1 [+] [-]

, 2021-02-13 17:07, pirms 3 gadiem
Nu kāpēc tā, ka Latvijā tie biatlonisti, kuri ir precīzi šāvēji, ir lēni slēpotāji? Šodienas IBU kausa mačos tas attiecas gan uz Balodi, gan Golubevu.

     [+] [-]

, 2021-02-13 18:20, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nu kāpēc tā, ka Latvijā tie biatlonisti, kuri ir precīzi šāvēji, ir lēni slēpotāji? Šodienas IBU kausa mačos tas attiecas gan uz Balodi, gan Golubevu.
Pats esmu nodarbojies ar izturības sporta veidu un kāpināt rezultātu nozīmē iziet cauri smagai sevis pārvarēšanai. Izturības sports nav visiem paredzēts.
Labs šāvējs ne vienmēr būs gatavs sevi laizt fiziski, jo šaušana ir sporta veids ar noteiktiem fiziskiem kritērijiem, lai nodrošinātu šaušanas precizitāti.
Ja runā par slēpotājiem, tad viņi ir gatavi tam trakajam darbam ar sevi, lai dabūtu rezultātu tieši fiziskajā sagatavotībā, bet loģiski ir tas, ka ne visiem padodas šaušana, kur izteikti svarīga tehnika un izjūta.
Biatlons tomēr ir divu atsevišķu sporta veidu sakausējums, kurā ir vieta diezgan universāliem sportistiem.

     [+] [-]

, 2021-02-13 18:28, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Pats esmu nodarbojies ar izturības sporta veidu un kāpināt rezultātu nozīmē iziet cauri smagai sevis pārvarēšanai. Izturības sports nav visiem paredzēts.
Labs šāvējs ne vienmēr būs gatavs sevi laizt fiziski, jo šaušana ir sporta veids ar noteiktiem fiziskiem kritērijiem, lai nodrošinātu šaušanas precizitāti.
Ja runā par slēpotājiem, tad viņi ir gatavi tam trakajam darbam ar sevi, lai dabūtu rezultātu tieši fiziskajā sagatavotībā, bet loģiski ir tas, ka ne visiem padodas šaušana, kur izteikti svarīga tehnika un izjūta.
Biatlons tomēr ir divu atsevišķu sporta veidu sakausējums, kurā ir vieta diezgan universāliem sportistiem.
Balodis varētu būt, ka trenējas puslīdz profesionāli, bet Golubeva, man ir aizdomas, amatieru līmenī, jo nav attiecīgu resursu. Federācija taču varētu palīdzēt jaunajiem. Protams, pamatā jau liela daļa (droši vien lielākā) ir atkarīga no katra paša darba spējām un motivācijas smagi un pareizi trenēties. Un arī, cik nu katram organisms ir piemērots lielajam sportam.

     [+] [-]

, 2021-02-13 18:38, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Balodis varētu būt, ka trenējas puslīdz profesionāli, bet Golubeva, man ir aizdomas, amatieru līmenī, jo nav attiecīgu resursu. Federācija taču varētu palīdzēt jaunajiem. Protams, pamatā jau liela daļa (droši vien lielākā) ir atkarīga no katra paša darba spējām un motivācijas smagi un pareizi trenēties. Un arī, cik nu katram organisms ir piemērots lielajam sportam.
Ķermeņa spēja cīnīties arī ir katram individuāla. Liela daļa lūzt pie palielinātas slodzes treniņos tieši mentāli. Nauda treniņiem arī ir svarīga lieta, bet pamatā tieši ir paša sportista fiziskā un mentālā gatavība. Ja rezultāti ilgstoši stāv uz vietas kā Slotiņam un Patrijukam, tad ir sasniegts maksimums kādā no minētajiem komponentiem. Loģiski būtu šādā brīdī beigt sevi mocīt, jo ne pašam, ne citiem no tā visa vairs nekāda labuma nav.

     [+] [-]

, 2021-02-13 19:04, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Ķermeņa spēja cīnīties arī ir katram individuāla. Liela daļa lūzt pie palielinātas slodzes treniņos tieši mentāli. Nauda treniņiem arī ir svarīga lieta, bet pamatā tieši ir paša sportista fiziskā un mentālā gatavība. Ja rezultāti ilgstoši stāv uz vietas kā Slotiņam un Patrijukam, tad ir sasniegts maksimums kādā no minētajiem komponentiem. Loģiski būtu šādā brīdī beigt sevi mocīt, jo ne pašam, ne citiem no tā visa vairs nekāda labuma nav.
Ar resursiem nebiju domājis tikai finanses. Par pārējo varu piekrist, izņemot to, ka Patrijukam un Slotiņam jāmet mieru. Lai jaunie vēl briest IBU kausā, šad tad tiekot pie starta arī PK.

     [+] [-]

, 2021-02-13 19:37, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ar resursiem nebiju domājis tikai finanses. Par pārējo varu piekrist, izņemot to, ka Patrijukam un Slotiņam jāmet mieru. Lai jaunie vēl briest IBU kausā, šad tad tiekot pie starta arī PK.
Lai jau viņi turpina dzīvot par valsts naudu, bet ir liels jautājums vai viņiem pēc biatlona būs normāli iespējams ielekt ikdienišķā darba režīmā. Var jau palikt arī izlasē un smērēt slēpes tagadējiem junioriem, kad paši beigs savu ""karjeru".
Jaunie arī nerāda sliktākus rezultātus PK. Slotiņš jau diezgan droši ir izkonkurēts. Patrijuka šaušana vismaz paceļ viņu augstāk par mūsu junioriem, bet gan jau arī kāds viņu apies.