Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bijusī slēpotāja Nilsone: "Man ir cita pieeja nekā komandas līderiem"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bijusī slēpotāja Nilsone: "Man ir cita pieeja nekā komandas līderiem"
Stīna NIlsone. Foto: Authamayou/NordicFocus.

Drīz būs pagājis gads, kopš titulētā distanču slēpošanas sprintere Stīna Nilsone debitēja kā biatloniste, bet pusgadu vēlāk viņa Estersundā ar labu rezultātu pirmo reizi piedalījās pasaules kausa posmā biatlonā, iespraucoties elitē arī šajā ziemas sporta veidā. Viņai ir cita metodika nekā Zviedrijas komandas līderiem.

Tagad 2018.gada olimpiskā čempione distanču slēpošanas sprintā aktīvi gatavojas savai otrajai sezonai biatlonā. Stīnas Nilsones treniņu specifika atšķiras no pieredzējušo komandas biedru metodēm.

“Es nevaru darīt kā Hanna (domāta Ēberga – aut.piez) un “Sebe” (domāts Sebastians Samuelsons – aut.piez.) un strādāt pie sīkām niansēm. Man ir jāstrādā pie vispārīgām lietām,” stāsta divkārtējā pasaules čempione slēpošanā.

Nilsonei pirmajā sezonā biatlonā nācās saskarties ar daudziem izaicinājumiem. Lielais vairums sacensību biatlonā beidzās ar sevis atrašanu rezultātu protokola apakšā IBU kausos, kas ir biatlona otrais līmenis aiz Pasaules kausa. Taču meitene no Malungas netaisījās padoties. Viņa tika iekļauta Zviedrijas izlasē sezonas noslēdzošajā posmā Estersundā, kur Nilsone tika galā ar spiedienu un abos startos iekļuva trīsdesmitniekā – 26.vieta sprintā un četras pozīcijas augstāk jeb 22.vieta iedzīšanā.

Vairākas spēcīgas biatlonistes palika aiz pirmo sezonu biatlonā startējušās zviedrietes. Tas ir devis motivāciju un pārliecību, gatavojoties jaunajai sezonai. Jautāta, kā iet ar šaušanu, viņa skaidro: “Augšā un lejā, bet es redzu uzlabojumus, kad skatos pagājušā gada ierakstus un salīdzinu ar šo laiku pērn.”

“Šogad viss ir savādāk nekā pagājušajā gadā, jo pērn viss bija pilnībā jauns. Tagad jau ir uzkrāta pieredze un man ir labāki pamati,” norāda Nilsone, kura vasarā izcīnīja zeltu Zviedrijas čempionātā vasaras biatlonā. Viņa bija plānojusi startēt arī vienās slēpošanas sacensībās, bet treniņa bija kritusi un nedaudz satraumējusies. Par laimi nekas nopietns nebija.

Nilsone pastāsta, ka šobrīd vēl nedomājot par Olimpiskajam spēlēm, bet vēlas iesākt sezonu labāk nekā pagājušajā gadā. “Vispirms man jānostartē pasaules kausa posmos, un tad redzēsim, ko nākotne parādīs,” intervijas beigās izsakās Nilsone.

Izmantotie resursi:
langd.se

  +2 [+] [-]

, 2021-11-11 20:35, pirms 2 gadiem
Slēpošanas izlase īsā laikā palika bez divām izcilām, pat savā ziņā visizcilākajām tobrīd sprinterēm.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-11 21:39, pirms 2 gadiem
Respect autoram

  +1 [+] [-]

, 2021-11-11 21:47, pirms 2 gadiem
kasagrande rakstīja: Slēpošanas izlase īsā laikā palika bez divām izcilām, pat savā ziņā visizcilākajām tobrīd sprinterēm.
Viena ir Nilsone, bet kuru tu otru domāji? Veterāne Ingemarsdotira togad beidza šķiet.

     [+] [-]

, 2021-11-12 14:16, pirms 2 gadiem
jazepsL rakstīja: Viena ir Nilsone, bet kuru tu otru domāji? Veterāne Ingemarsdotira togad beidza šķiet.
Biju domājis, ka Nilsone kļuva par līderi sprintā un aizgāja uz biatlonu, bet šosezon Svāna, kas arī ļoti ātri kļuva par sprinta līderi, izlaidīs (un sazin kad atgirezīsies) traumas dēļ.