Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Trīskārtējā olimpiskā čempione biatlonā atgriežas sacensību apritē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Trīskārtējā olimpiskā čempione biatlonā atgriežas sacensību apritē
Anastasija Kuzmina. Foto: Ivana Drobáňová.

Trīskārtējā olimpiskā čempione biatlonā Anastasija Kuzmina (Slovākija) ir paziņojusi, ka pēc četru gadu pauzes ir nolēmusi atgriezties sacensību apritē augstākajā līmenī.

“Es netaisos stāties uz starta līnijas, lai tikai piedalītos. Es vēlos parādīt savu labāko sniegumu un sasniegt augstus rezultātus,” saka trīskārtējā olimpiskā čempione, kura beidza karjeru 2019. gadā.

Pēc Pasaules kausa noslēdzošā posma Oslo 2019. gadā Anastasija Kuzmina beidza karjeru. Tagad 39 gadus vecā sportiste pēc četru gadu pārtraukuma plāno atgriezties augstākajā līmenī. Pirmais lielais mērķis ir Eiropas čempionāts biatlonā. Ja tur sanāks uzrādīt labus rezultātus, viņa neizslēdz, ka mēģinās tikt uz pasaules čempionātu, kas notiks februārī Novemesto, un arī vairākos Pasaules kausa posmos.

Pēc tam, kad pirms četriem gadiem Kuzmina beidza aktīvās sportiskās gaitas, viņa ir bijusi jauno biatlona talantu trenere. Bet tagad viņa ir nolēmusi atgriezties. “Tas nebija viegls lēmums, taču pēdējos gados esmu vairāk jutusies kā treniņu partneris saviem sportistiem, nevis kā treneris. Esmu uzturējusies sevi formā, lai jaunie sportisti iegūtu labu konkurenci, un ilgi domāju, vai man vajadzētu mēģināt atgriezties. Domāju, vai spēšu sevi uztrenēt gan fiziski, gan garīgi,” stāsta Kuzmina.

“Lai gan biatlonā esmu guvusi daudzus panākumus, izcīnījusi vairākas medaļas čempionātos, šis būs kaut kas pavisam cits. Pirmkārt, man nekad nav bijis tik ilgs pārtraukums no sacensībām starptautiskajā līmenī, un šobrīd Pasaules kausā ir daudz augstāks līmenis nekā toreiz,” norāda Slovākiju pārstāvošā biatloniste.

Taču tajā pašā laikā 39 gadus vecā sportiste vēlas izmēģināt sevi. ”Zinu, ka tas būs ārkārtīgi grūti, taču ceru, ka varēšu saviem atbalstītājiem sniegt gandarījumu. Es nezinu, ko es varu sagaidīt vai sasniegt, bet es neplānoju tikai piedalīties. ES darīšu, ko varēšu. Varbūt decembrī saņemsim kādas atbildes,” noteic Kuzmina.

Krievu sportiste Kuzmina mainīja pilsonību 2008. gadā un kopš tā laika ir pārstāvējusi Slovākiju, sava vīra un trenera Daniela Kuzmina dzimteni. Savas karjeras laikā viņa izcīnīja sešas olimpiskās medaļas, tostarp trīs zelta (2010., 2014. un 2018. gadā), kā arī trīs pasaules čempionāta medaļas (viens zelts Esterzundā 2019. gadā, viens sudrabs un viena bronza).

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn

     [+] [-]

, 2023-10-11 20:22, pirms 7 mēnešiem
Žīdam laikam nauda beigusies,tāpēc dzen krievni kaujā,tikai puisītim tā vairs neies cauri,jo sākušies citi spēles noteikumi.