Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Sandra Buliņa ieņem 26. vietu IBU Junioru kausa supersprintā

Agris Suveizda

Sandra Buliņa ieņem 26. vietu IBU Junioru kausa supersprintā
Sandra Buliņa. Foto: sportistes Facebook profils

LETA. Latvijas biatloniste Sandra Buliņa sestdien Itālijā ieņēma 26.vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Junioru kausa 7,5 kilometru supersprintā.

Vispirms kvalifikācijā 4,5 kilometru distancē Sandra Buliņa divās šaušanās neaizvēra trīs mērķus un uzrādīja 29.rezultātu, iekļūstot starp 30 finālistēm. Sanitai Buliņai ugunslīnijā bija piecas kļūdas un viņa ieņēma 39.vietu, nepilnas 28 sekundes aiz pirmā trīsdesmitnieka. Vēl Elza Bleidele ar četriem soda apļiem bija 51., bet Estere Volfa šaušanā pieļāva par kļūdu vairāk un bija 59. no 111 biatlonistēm.

Finālcīņā Buliņa startēja no desmitās rindas un pirmajā šaušanā bija nekļūdīga, ieņemot vietu trešā desmita sākumā. Turpmākajās trīs ugunslīnijās latviete neaizvēra septiņus mērķus un finišā uzvarētājai Johannai Pufai no Vācijas zaudēja trīs minūtes un 32,7 sekundes.

Supersprintā biatlonistiem pēc katras no četrām ugunslīnijām par katru nesašauto mērķi ir jāveic 75 metrus garš soda aplis. Vēlāk supersprintā sacentīsies juniori. Svētdien noslēgsies pirmais IBU Junioru kausa posms ar deviņu kilometru masu startu sievietēm un 12 kilometru masu startu vīriešiem, katrā distancē piedaloties pa 60 sportistiem.

No 13. līdz 19.februārim šosezon Madonā norisināsies Eiropas atklātais junioru čempionāts.|

Izmantotie resursi:
LETA