Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Svensens: "Biju dusmīgs, kad Bjerndālens netrāpīja pēdējā mērķī"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Svensens: "Biju dusmīgs, kad Bjerndālens netrāpīja pēdējā mērķī"
Emils Hegle Svensens
Foto: AFP/Scanpix

Sestdien pasaules čempionātā biatlonā tika aizvadītas sprinta sacensības kā vīriešiem, tā sievietēm. Pēc vīru sacensībām uzvarētājs Emils Hegle Svensens atzinās, ka bijis dusmīgs par leģendārā tautieša Ūles Eināra Bjerndālena kļūdu pēdējā šāvienā.

Emils Hegle Svensens uzvarēja sprintā pat ar vienu kļūdu, taču var droši apgalvot, ka viņa slavenākajam tautietim Ūlem Eināram Bjerndālenam zelts no rokām izslīdēja pēdējā šāvienā, jo beigās abus šķīra 19.9 sekundes. Svensens pēc sacensībām sacījis: "Biju dusmīgs, kad Bjerndālens netrāpīja pēdējā mērķī. Būtu lieliski, ja viņš to būtu aizvēris. Man jau ir zelts jauktajā stafetē [Bjerndālens jauktajā stafetē nepiedalījās - aut.piez.]. Nebūtu noticis nekas traks, ja Ūle mani šodien apsteigtu."

Svensens piebilst: "Grūti aprakstīt savas sajūtas. Lieliska diena. Kad nācu uz stadionu, nodomāju, ka man nav, ko zaudēt - kā būs, tā būs. Aizvadīju labas sacensības - jutos svaigs, bet šautuvē uzvedos agresīvi. Tieši, kā plānoju. Pēc jauktās stafetes mans uzdevums šajā čempionātā bija vēl reizi kāpt uz goda pjedestāla, un man tas ir izdevies. Tagad vienkārši centīšos gūt baudu no sacensībām. Kaut arī spēju iztēloties, kā izcīnu sešas zelta medaļas [maksimāli iespējamais - aut.piez.] Nove Mesto."

Bjerndālens: "Tam vienam neprecīzajam šāvienam nav nozīmes, aizvadīju labas sacensības. Man bija deviņi labi šāvieni un man bija jāaizver arī pēdējais mērķis, taču pārgaidīju divas sekundes un aizšāvu garām. Nākamreiz trāpīšu. Parādīju savu labāko rezultātu sezonā un esmu ļoti apmierināts. Nevaru teikt, ka šautuvē notika kas ārkārtējs - sāka pūst vējš un es aizšāvu garām.

Sudraba ieguvējs Martēns Furkads: "Svensens Nove Mesto pret mani ir izvirzījies 2:0 vadībā. Šodien aizvadīju labas sacensības. Atstatums nebija liels, vienīgā kļūda šaušanā man maksāja uzvaru. Toties man būs laba pozīcija iedzīšanai. Man patīk iedzīt. Vispār biju pieradis pie Puarē un Bjerndālena dueļa. Tā ka cīņa starp Franciju un Norvēģiju [domāts starp M.Furkadu un Svensenu - aut.piez.] turpinās."

Dāmu konkurencē negaidīti uzvarēja ukrainiete Oļena Pidrušna, kura ne tikai pauda prieku par savu panākumu, bet arī izteica savas domas krievu žurnālistam, kāpēc, viņasprāt, Krievijas izlasei pagaidām ir tik slikti rezultāti (pirmajās trīs sacensībās nevienas medaļas): "Sajūtas neaprakstīt vārdiem. Esmu priecīga un laimīga, ka tā sanāca. Tas man un laikam arī treneriem ir negaidīti. Sapņoju par pasaules čempionāta zeltu, taču negaidīju, ka tas notiks šodien cīņā ar tik spēcīgām konkurentēm.

Krievija? Manuprāt, jūsu meitenes ir cienīgas uzvarēt, taču Krievijas komandā ir ļoti stiprs psiholoģiskais spiediens. Uzvaras no sportistiem burtiski pieprasa. Mūsuprāt, tiek prasīts pārāk daudz, mūsu komandā atmosfēra ir krietni maigāka. Ja tev kaut kas neizdodas Krievijas komandā, tevi uzreiz aizsūta uz IBU kausa izcīņu un atradīs citu vietā. Varbūt jūsu komandā arī mani aizvāktu pēc trim neveiksmīgām sacensībām."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  +3 [+] [-]

, 2013-02-09 23:22, pirms 11 gadiem
Vienozīmīgi arī biju dusmīgs, kad neizvērās pēdējais mērķis. Nobļāvos pa visu māju.

     [+] [-]

, 2013-02-10 00:09, pirms 11 gadiem
Vesais18 rakstīja: Vienozīmīgi arī biju dusmīgs, kad neizvērās pēdējais mērķis. Nobļāvos pa visu māju.
Es, piemēram, nobļāvos bļ......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja