Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Fijons-Majē uzvar arī iedzīšanā, Lesers no 12. vietas tiek pie sudraba

Rolands Eliņš

Fijons-Majē uzvar arī iedzīšanā, Lesers no 12. vietas tiek pie sudraba
Kentāns Fijons-Majē. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa posmā biatlonā Kontiolahti, Somijā, vīriešu iedzīšanas sacensībās uzvaru guva Kentāns Fijons-Majē, kurš bija labākais arī sprintā. Savukārt otro vietu pamanījās izcīnīt perfekti šaujošais Eriks Lesers, kamēr labāko sešiniekā tika arī divi norvēģi, kuri startēja no trešā desmitnieka.

• Kentāns Fijons-Majē turpināja savu lielisko sportisko formu. Olimpiskajās spēlēs Pekinā viņš savāca piecas medaļas, ar Francijas izlasi tika pie bronzas šī PK posma ievadā un tagad nedēļas nogalē uzvarējis gan sprintā, gan iedzīšanā.

• Iepriekšējā individuālā distance, kurā 29 gadus vecais francūzis palicis ārpus labāko četrinieka bija vēl pirms olimpiskajām spēlēm, kad viņš bija astotais masu startā Antholcā.

• Šodienas sacensībās Fijons-Majē pieļāva tikai vienu kļūdu šaušanā, neaizverot vienu mērķi pēdējā šaušanā, tiesa, tas neliedza viņam uz finišu doties pārliecinošās līderpozīcijās, jo kļūdījās arī tuvākais konkurents Emiljēns Žaklēns.

• Žaklēns startēja ar sesto numuru, bet ilgu laiku bija otrajā vietā, apdraudot arī Fijona-Majē pozīcijas. Viņš izslēpoja otrajā vietā arī no pēdējās šaušanas, taču pēdējā aplī tika apdzīts un palika ceturtajā vietā.

• Uz otro vietu pamanījās pakāpties vācietis Eriks Lesers, kurš startēja no 12. pozīcijas, taču šāva nevainojami. Viņš finišā par mazāk nekā sekundi pārspēja itāli Lukasu Hoferu, kurš startēja ar astoto numuru.

• Aiz labāko četrinieka rindiņā sekoja četri norvēģi. Sprinta veiksminieki Bakens un Andersens katrs pieļāva pa trim kļūdām un atkāpās uz attiecīgi septīto un astoto vietu, kamēr Kristians un Lēgreids, startējuši attiecīgi no 24. un 22. vietas, pacēlās uz labākā sešinieka noslēgumu, turklāt Lēgreidam to paveikt netraucēja arī divi soda apļi.

• Lielākā neveiksme tikmēr zviedriem – sprinta piektās vietas ieguvējs Sebastians Sāmuelsons no piektās vietas ar pieciem soda apļiem noslīdēja uz 24. vietu, kamēr Pepe Flemings no devītās vietas atkāpās uz 33.

• 30. vietā finišēja Lietuvas biatlonists Vitauts Strolija, kuram četras kļūdas. Viņš sprintā bija 30. vietā. Savukārt igaunis Kalevs Ermits palika 55. vietā ar sešām kļūdām.

PK biatlonā, iedzīšana vīriešiem

V. (sprintā)SportistsValstsLaiks
1. (1.)K. Fijons-MajēFrancija32:55.0 (1)
2. (12.)E. LesersVācija+8.2 (0)
3. (8.)L. HofersItālija+8.8 (1)
4. (6.)E. ŽaklēnsFrancija+22.6 (2)
5. (24.)V. KristiansensNorvēģija+31.9 (0)
6. (22.)S. LēgreidsNorvēģija+51.1 (2)
7. (4.)S. BakensNorvēģija+1:02.9 (3)
8.(2)F. AndersensNorvēģija+1:03.9 (3)

     [+] [-]

, 2022-03-06 18:25, pirms 2 gadiem
Izskatās,ka doči ir atkal tikusi pie stiprākas tējas...Hermane...Lesers...
Cik nesen atpakaļ bija,ka sprāgoņas,bet nu močī!Tā nenotiek!