Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Zaiceva: "Pihlers aicina mūs nelasīt interneta komentārus"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Zaiceva: "Pihlers aicina mūs nelasīt interneta komentārus"
Šīs dienas medaļnieces dāmu iedzīšanā ar Olgu Zaicevu viducī
Foto: AP/Scanpix

Šodien Oberhofā noslēdzās Pasaules kausa izcīņas 4. posms biatlonā. Jautrākie notikumi risinājās dāmu sacensībās un pēc tām bija, par ko runāt. Uzvarētāja Olga Zaiceva aizstāvēja Krievijas izlases treneri Volfgangu Pihleru, savukārt sacensību neveiksminieces Miriama Gesnere un Tūra Bergere komentēja savu drausmīgo šaušanu.

Īpaši jautras šodien padevās dāmu sacensības, šobrīd objektīvi spēcīgākajām biatlonistēm Miriamai Gesnerei un Tūrai Bergerei (abas apgrieztā secībā ir PK kopvērtējuma līderes) ar 20 šāvieniem nopelnot attiecīgi 10(!) un 7 soda apļus. Gesnere: "Pēc piecām kļūdām pirmajā šaušanā biju satriekta. Domāju, nepareizi novērtēju vēju. Tomēr centos cīnīties līdz beigām. Varu labi šaut - jau esmu to pierādījusi. Tik daudz kļūdu man pēdējo reiz bija labu laiku iepriekš. Ar 10. vietu galu galā varu būt apmierināta." Bergere, protams, arī izteicās par šaušanu: "Neatceros, kad pēdējo reizi šāvu tik vāji. Žēl, taču man dažreiz jābūt sliktajām dienām."

Uzvaru guva Olga Zaiceva, kura aizstāvēja Krievijas dāmu izlases vācu treneri Volfgangu Pihleru (viņš saņem daudz kritikas, Zaiceva šodien guva pirmo individuālo uzvaru krievietēm): "Kad sāc uztraukties, nekas nesanāk. Jācenšas ieturēt savu līniju. Taču tiklīdz pasaki skaļi savu mērķi, tā tauta sāk ieciklēties, gaidīt, pieprasīt. Internets vārās, prese, dažādi forumi. Ja to visu sākt lasīt, vari iedzīt sevi psiholoģiskā stūrī. Tāpēc nelasu. Pihlers mums saka saglabāt pozitīvu noskaņojumu. Viņš tā vienmēr dara, jo ir pozitīvs cilvēks. Aicina mūs nelasīt komentārus internetā. Piekrītu viņam. Cilvēki, kas nav mūsu komandā, nevar to pārzināt un analizēt. Tikai treneri un sportisti - vairs neviens! Tāpēc, lai cik skaļi tas neizskanētu, es turpināšu ticēt Pihleram. Kā ticētu jebkuram trenerim, kurš ar mani strādātu. Bez abpusējas sapratnes sasniegt rezultātu nav iespējams."

Pēc tam, kad pagājušajā sezonā sīvi ar pašu Magdalēnu Noineri kopvērtējumā cīnījās Darja Domračeva, daudzi tieši baltkrievietei atvēlēja jaunās biatlona karalienes lomu. Tomēr Domračevai neiet, kā viņa vēlētos, ko atspoguļo "tikai" 4. vieta kopvērtējumā. Domračeva šodien iedzīšanā ieņēma 5. vietu un piekrīt, ka ne viss ir kārtībā: "Šodien apstākļi bija sarežģīti, sašaut bija grūti. Un tomēr esmu vīlusies par savu šaušanu - gan šodien, gan vakar. Tiesa, esmu apmierināta ar savu slēpojuma tempu. Ceru, ka nākamajā posmā laiks būs labāks un spēšu cīnīties par augstākām vietām."

Vīru konkurencē šodien dominēja krievi, kuri guva dubultuzvaru, bet pavisam labāko astotniekā iekļuva četri Krievijas biatlonisti. Uzvarētājs Dmitrijs Mališko uzvarēja gan sprintā, gan iedzīšanā, šodien sašaujot visus 20 mērķus. Mališko: "Jau ne reizi esmu teicis, ka man kaut kādi tituli ir nasta - labāk startēju, ja par mani šaubās. Šodien neprātīgi uztraucos, īpaši pirms pēdējās šaušanas. Esmu priecīgs un, godīgi sakot, negaidīju ko tādu. Pirmo reizi sacensībās ar četrām šaušanām aizvēru visus mērķus. Tās bija labākās sacensības manā karjerā. Gribu šādu pašu formu saglabāt arī nākamajā posmā Rūpoldingā, bet par pasaules čempionātu pagaidām vēl ir spriest pāragri."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

     [+] [-]

, 2013-01-07 00:03, pirms 11 gadiem
runa iet par sportacentrs.ru sadaļu