Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Mise ar 33. vietu IBU kausa sprintā atkārto karjeras rekordu

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Mise ar 33. vietu IBU kausa sprintā atkārto karjeras rekordu
Edgars Mise. Foto: Latvijas Biatlona federācijas Facebook profils

Čehijas pilsētā Novo Mesto ar 10 km sprintu vīriem noslēdzās Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sestais posms. Edgars Mise uzrādīja visai augstvērtīgu rezultātu, izcīnot 33. vietu, kas latviešu biatlonistam ir atkārtots karjeras rekords.

# Pēc ilgākas pauzes atkal IBU kausā startējušie Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise sestā posma ceturtdienas sprintā izcīnīja attiecīgi 50. un 77. vietu.

# Šodien ar abiem Pasaules kausa posmos palielu pieredzi iekrājušajiem latviešiem piedalījās arī Rūdis Balodis, kurš pagājušajā nedēļā notikušajā Eiropas čempionāta sprintā ierindojās 69. vietā.

# Patrijuks sacīkstes uzsāka ar 24. numuru un pirmajā šaušanā iztika bez kļūdām, pēc tās ieņemot augsto 19. pozīciju. Taču tad sekoja stāvus šaušana, kura padevās pavisam neveiksmīga, tiekot nopelnītiem trīs soda apļiem. Līdz ar to finišā nācās samierināties ar 54. vietu.

# Viens no retajiem, kurš spēja aizvērt visus desmit mērķus, bija 23 gadus vecais Mise, kas viņam ļāva ierindoties nedaudz mazāk par pusotru minūti aiz līdera un izcīnīt augsto 33. vietu. Tas ir atkārtots rekords IBU kausā un viens no labākajiem sasniegumiem līdzšinējā karjerā.

# Salīdzinot ar ceturtdienas sprintu, abiem latviešiem labāks ātrums trasē, proti, Patrijukam 44. un Misem 67.

# Trešais Latvijas pārstāvis Balodis jau pirms pirmās šaušanas piedzīvoja kritienu un izstājās no sacensībām.

# Ļoti sīvā cīņā uzvara tika norvēģim Aleksandram Fjeldam Andersenam, pus sekundi aiz sevis atstājot vācieti Justusu Strelovu, bet 0,9 sekundes – tautieti un kopvērtējuma vicelīderi Sveru Dalenu Aspenu. Top 6 iekļāvās nieka 5,1 sekundē.

# Priekšpēdējais septītais IBU kausa izcīņas posms paredzēts no trešā marta Šveicē.

IBU kausa 6. posms, 10 km sprints vīriešiem

V.BiatlonistsValstsKļūdasLaiks
1.A.F. AndersensNorvēģija123:40.3
2.J. StrelovsVācija1+0.5
3.S.D. AspensNorvēģija2+0.9
4.L. FratšersVācija2+3.9
5.V. TomšinsKrievija1+4.9
6.H.G. BogetveitsNorvēģija2+5.1
33.E. MiseLatvija0+1:28.7
54.A. PatrijuksLatvija3+2:04.2
DNF.Rūdis BalodisLatvija--

  -1 [+] [-]

, 2022-02-05 18:27, pirms 2 gadiem
Misem šis ir karjeras labākais rezultāts IBU kvalifikācijas punktu izteiksmē. Bija spēcīga konkurence, uzreiz aiz sešinieka palika Dale, Horns un Bjontegards. Kad, pateicoties labai slīdamībai, uz slēpēm tiek zaudēts par minūti mazāk nekā parasti (šodien 2:07,3 ierasto apmēram trīs minūšu vietā) un izdodas izšaut, Mise var sasniegt pieklājīgu rezultātu. Secinājums - jātrenējas un jānomet to vismaz vienu minūti.

Bet Patrijuks atkal nošāvās, lai gan stāvus šaušanā pēc pirmā šāviena ieturēja ļoti ilgu pauzi.

Balodis, ja var ticēt protokolam, tomēr izšāva guļus, trāpot visus piecus. Neveicas čalim šosezon.

     [+] [-]

, 2022-02-05 22:15, pirms 2 gadiem
Spēcīga konkurence, kad visi labākie ir OS???!!!

     [+] [-]

, 2022-02-05 22:22, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Misem šis ir karjeras labākais rezultāts IBU kvalifikācijas punktu izteiksmē. Bija spēcīga konkurence, uzreiz aiz sešinieka palika Dale, Horns un Bjontegards. Kad, pateicoties labai slīdamībai, uz slēpēm tiek zaudēts par minūti mazāk nekā parasti (šodien 2:07,3 ierasto apmēram trīs minūšu vietā) un izdodas izšaut, Mise var sasniegt pieklājīgu rezultātu. Secinājums - jātrenējas un jānomet to vismaz vienu minūti.

Bet Patrijuks atkal nošāvās, lai gan stāvus šaušanā pēc pirmā šāviena ieturēja ļoti ilgu pauzi.

Balodis, ja var ticēt protokolam, tomēr izšāva guļus, trāpot visus piecus. Neveicas čalim šosezon.
tas ir tikai IBU kauss... piemet, kādus 50 TOP večus klāt un sapratīsi, ka tā ir +/- 80. vieta PK ... nu, apmēram turpat kur parasti.

     [+] [-]

, 2022-02-06 08:54, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: tas ir tikai IBU kauss... piemet, kādus 50 TOP večus klāt un sapratīsi, ka tā ir +/- 80. vieta PK ... nu, apmēram turpat kur parasti.
Jā, protams. Bet cik tad bieži mūsējiem izdodas tikt IBU kausa TOP 40? Ļoti, ļoti reti.