Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvija tiek līdz pēdējam etapam, taču nefinišē, uzvara Norvēģijai

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Latvija tiek līdz pēdējam etapam, taču nefinišē, uzvara Norvēģijai
Roberts Slotiņš. Foto: LBF

Šodien ar vīriešu 4x7,5km vīriešu stafeti turpinājās Pasaules kausa astotais posms biatlonā, kas norisinās Somijas pilsētā Kontiolahti. Pirmo vietu izcīnīja Norvēģijas biatlonisti, savukārt Latvijas komanda spēja tikt līdz pēdējam etapam, bet ne līdz finišam, sacensības noslēdzot priekšpēdējā 19. vietā.

# Latvija pirms šīm sacensībām stafetes kopvērtējumā ieņēma otro vietu no beigām jeb 26. pozīciju, esot priekšā tikai Moldovai.

# Latvijas kvartetam piešķīra pēdējo 20. numuru, un tā sastāvā šodien bija atrodami Edgars Mise, Rūdis Balodis, Roberts Slotiņš, kā arī Kirils Matjuhins.

# Pirmais no Latvijas trasē devās madonietis Mise, pirmajā šaušanā izmantojot divas rezerves patronas un atrodoties priekšā Kazahstānai 19. vietā. Otrajā ugunslīnijā Edgars iztika ar vienu rezerves patronu un stafeti tālāk nodeva 18. pozīcijā – minūti un 33 sekundes aiz tā brīža līderes Vācijas.

# Otro etapu veikušais 22 gadus vecais Balodis, kurš ikdienā piedalās IBU kausa sacīkstēs, gan guļus, gan stāvus šaušanā neaizvēra tieši pirmo mērķi, taču nākamajos piecos šāvienos bija precīzs. Kad bija aizvadīta tieši puse no stafetes, Latvija ieņēma priekšpēdējo 19. vietu, kas bija trīs minūtes un 45 sekundes aiz pirmajā vietā esošās Francijas. Ļoti augstajā ceturtajā pozīcijā atradās lietuvieši - tikai divas sekundes aiz labāko trijnieka.

# Nākamo etapu Latvijai veica Pekinas olimpiskajās spēlēs distanču slēpošanā startējušais Slotiņš. Pieredzējušais sportists guļus izmantoja vienu rezerves patronu, bet stāvus par mata tiesu izvairījās no soda apļa un apsteigšanas par apli. Latvija pirms pēdējā etapa bija vairāk nekā 40 sekunžu attālumā no 18. pozīcijā esošās Slovākijas. Līderpozīciju saglabāja Francija, bet turpat blakus atradās Zviedrija, Norvēģija un Vācija.

# Stafetes debitants un nule no pasaules junioru čempionāta ASV atgriezušais Matjuhins neuzspēja veikt šaušanu, tiekot noņemts no trases. Latvijas komandai tādējādi nācās samierināties ar priekšpēdējo 19. vietu, apsteidzot tikai Poliju.

# Pēdējo posmu izcili veica norvēģis Vetle Šostads Kristiansens, nodrošinot savai valstij zeltu un uzvaru sezonas kopvērtējumā jeb Mazo kristāla globusu. Pie otrās vietas sīvā cīņā tika Zviedrijas kvartets, savukārt bronzas godalgu ieguva Francija.

# No Latvijas kaimiņiem Lietuva finišēja 13. vietā, savukārt trīs pozīcijas zemāk ierindojās igauņi.

Pasaules kauss biatlonā, stafete vīriešiem

V.ValstsKļūdasLaiks
1.Norvēģija0+71:12.06.1
2.Zviedrija0+10+10.6
3.Francija0+7+12.4
4.Vācija0+8+13.4
5.Austrija0+5+1:44.7
6.Šveice0+10+1:56.8
19.Latvija0+9par apli

Piedalījās 20 komandas

  +1 [+] [-]

, 2022-03-04 17:33, pirms 2 gadiem
65 minūtes noturējās. Slotiņš deguna galā izmuka no taifūna, pēdējam ātri pārbrauca pāri.
Bez Bēbrāļiem tīri interesanti

     [+] [-]

, 2022-03-05 00:09, pirms 2 gadiem
Es tā nopietni - Kāds ir valsts ieguvums sponsorēt šo sporta veidu, vēl olimpiešiem 4 gadus maksāt A klases stipendijas, ja tā objektīvi runājot, mūsu sportistus TV ekrānos redz tikai 5 minūtes pēc starta, un praktiski nekad finišā. Tas ir arī viss.
Šādā aspektā skatoties, pat kalnu slēpošana ir izdevīgāka.