Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Birkentālam un Sandrai Buliņai IBU kausa sprintā augstākās vietas karjerā

Emils Ozerinskis

Birkentālam un Sandrai Buliņai IBU kausa sprintā augstākās vietas karjerā
Renārs Birkentāls.

LETA. Latvijas biatlonists Renārs Birkentāls piektdien izcīnīja 38.vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sacensībās desmit kilometru sprinta distancē, kas ir viņa karjeras labākais sasniegums IBU kausā, bet Rūdis Balodis ierindojās 55.vietā, abiem izpildot dalības normatīvu Pasaules kausā, kamēr sieviešu sacensībās labākais sniegums karjerā padevās Sandrai Buliņai.

Birkentāls pieļāva vienu kļūdu otrajā šaušanā un no uzvarētāja krieva Antona Babikova atpalika divas minūtes un 10,7 sekundes. Arī Balodis pieļāva vienu kļūdu šaušanā stāvus, ierindojās 55.vietā un no Babikova, kurš šāva nekļūdīgi, atpalika par divām minūtēm un 49,9 sekundēm.

Abi Latvijas biatlonisti atkārtoti izcīnīja tiesības startēt Pasaules kausa izcīņas posmos.

Birkentāla rezultāts atbilst 89,21 IBU kvalifikācijas punktam, bet Baloža - 110,50 IBU kvalifikācijas punktiem. Lai startētu Pasaules kausa posmos, nepieciešams rezultāts, kas punktu ekvivalentā ir vienāds ar 125 IBU kvalifikācijas punktiem vai mazāks.

Otro vietu izcīnīja Filips Annešens, kurš trešdien uzvarēja supersprintā. Ar vienu kļūdu šaušanā viņš no Babikova atpalika 0,9 sekundes. Trešais ar vienu "pūdeli" finišēja mājinieks Hovars Bogetveits. Startēja 118 biatlonisti.

Sprinta sacensībās sievietēm labākā no Latvijas pārstāvēm bija Sandra Buliņa, kura vienreiz kļūdījās guļus šaušanā un finišēja trīs minūtes un 11 sekundes aiz uzvarētājas krievietes Anastasijas Ševčenko, kura šautuvē sašāva visus desmit mērķus. Ieņemtā 58.vieta ir sportistes līdz šim labākais sasniegums IBU kausa sacensībās.

Inese Golubeva pēc vienas kļūdas pirmajā šautuvē otrajā trīsreiz raidīja lodi garām mērķim, finišējot 89.vietā un uzvarētājai zaudējot sešas minūtes un 39,9 sekundes. Līva Šahno bija to triju biatlonistu skaitā, kas uz starta nedevās.

99 sportistu konkurencē uz goda pjedestāla kāpa tikai perfekti šāvušās biatlonistes. Otrā 1,2 sekundes aiz uzvarētājas bija mājiniece Karulīnes Erdālas, bet trešā - francūziete Pola Botē.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2021-12-03 15:42, pirms 2 gadiem
LETA gribēja kā labāk, bet iebrauca auzās... Abiem jau sen ir PK kvalifikācija. Un punktiem ir jābūt mazākiem par 150 (rēķinot vidējo no trīs labākajiem rezultātiem trīs trimestru laikā). Vai arī vienam rezultātam zem 125.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-03 16:09, pirms 2 gadiem
Paskatījos, ka ne Slotiņš, ne Patrijuks EK posmos sprintā nekad nav tikuši TOP 40 (augstākās vietas, attiecīgi, 47. un 44., bet krietni mazskaitlīgākā konkurencē).

Birkentāls ir iekļauts rīt paredzētajā 60 dalībnieku masu startā. Hm, varbūt jāļauj čalim nostartēt, nevis jāved uz pasaules kausa stafeti atsēdēt ceturto numuru? Un pēc tam uz PK apriti Mises vietā?

  +1 [+] [-]

, 2021-12-03 16:18, pirms 2 gadiem
Birkentāls jau šobrīd izskatās labāks par Misi. Ceru, ka PK turpmāk startēs Birkentāls Mises vietā (vismaz sprintos)

  +1 [+] [-]

, 2021-12-03 16:20, pirms 2 gadiem
Šādu virsrakstu, šķiet, varēs likt rastam par sieviešu sprintu - Sandra Buliņa ar vienu sodu tikko izcīnīja 58. vietu, no uzvarētājas Ševčenko atpaliekot par 3:11, un mani aprēķini liecina, ka ar to varētu pietikt PK kvalifikācijai.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-03 16:29, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Šādu virsrakstu, šķiet, varēs likt rastam par sieviešu sprintu - Sandra Buliņa ar vienu sodu tikko izcīnīja 58. vietu, no uzvarētājas Ševčenko atpaliekot par 3:11, un mani aprēķini liecina, ka ar to varētu pietikt PK kvalifikācijai.
Taisnība! 141.85 IBU punkti Sandrai

  +1 [+] [-]

, 2021-12-03 16:32, pirms 2 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Taisnība! 141.85 IBU punkti Sandrai
Nu tad beidzot tas viņai izdevās! Sarēķinot vidējo no trim labākajiem, sanāk 145,18.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-03 18:17, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Paskatījos, ka ne Slotiņš, ne Patrijuks EK posmos sprintā nekad nav tikuši TOP 40 (augstākās vietas, attiecīgi, 47. un 44., bet krietni mazskaitlīgākā konkurencē).

Birkentāls ir iekļauts rīt paredzētajā 60 dalībnieku masu startā. Hm, varbūt jāļauj čalim nostartēt, nevis jāved uz pasaules kausa stafeti atsēdēt ceturto numuru? Un pēc tam uz PK apriti Mises vietā?
Gan Birkentālam, gan Balodim ir jāpaliek IBU kausos, jo no tās punktu vākšanas es saprotu tagad vairs nav nekādas jēgas. IBU kausos ir viņu treneris Čakars, tad lai arī strādā. Ja Sandra tiek uz PK, tad lai brauc, jo tur ir viņas treneris Bricis. Mise lai paliek PK, kamēr var, jo viņš ir Briča grupā. Sabule lai brauc uz IBU pie sava trenera. Kādi rezultāti būs, tādi būs. Lai strādā nākotnei. Biatlona sabiedrībai gan vajadzētu saņemties un pavasarī ievēlēt strādāt gribošu un strādāt mācējošu vadību. Citādi arī šo treneru paveiktais būs kaķim zem astes. Pagaidām gan neliekas, ka kaut kas mainīsies. Jauniešus kā zaudējām, tā zaudējam. Nav kas šiem sastāda konkurenci.

     [+] [-]

, 2021-12-03 19:10, pirms 2 gadiem
Šahs rakstīja: Gan Birkentālam, gan Balodim ir jāpaliek IBU kausos, jo no tās punktu vākšanas es saprotu tagad vairs nav nekādas jēgas. IBU kausos ir viņu treneris Čakars, tad lai arī strādā. Ja Sandra tiek uz PK, tad lai brauc, jo tur ir viņas treneris Bricis. Mise lai paliek PK, kamēr var, jo viņš ir Briča grupā. Sabule lai brauc uz IBU pie sava trenera. Kādi rezultāti būs, tādi būs. Lai strādā nākotnei. Biatlona sabiedrībai gan vajadzētu saņemties un pavasarī ievēlēt strādāt gribošu un strādāt mācējošu vadību. Citādi arī šo treneru paveiktais būs kaķim zem astes. Pagaidām gan neliekas, ka kaut kas mainīsies. Jauniešus kā zaudējām, tā zaudējam. Nav kas šiem sastāda konkurenci.
Jā, var būt. Gan treneru faktors, gan tas, ka IBU kausā būs vairāk startu. Lai gan domāju, ka Birkentālam būtu motivējoši nostartēt vismaz dažus posmus arī PK. Tikko apskatījos, ka Birkentāls pieteikts rītdienas stafetei, turklāt otrajā etapā! Mjā, riskants gājiens. Čalim šodien septiņu stundu brauciens ar auto, kā arī nebūs ne piešāvis Esterzundas mērķus, ne pieradis pie trases. Slotiņš pēdējā etapā. Apslimis? Stulbi, ka mums te jāzīlē, ka nav nekādas informācijas no federācijas puses. Nu tad nākamā posma sprintā noteikti ir jāstartē Birkentālam, un pēc tam, loģiski, arī stafetē.

Par rokādi Sabule-Sandra Buliņa gan pilnībā piekrītu.

Varbūt esi uzzinājis, kas ar Matjuhinu?

     [+] [-]

, 2021-12-03 19:46, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Jā, var būt. Gan treneru faktors, gan tas, ka IBU kausā būs vairāk startu. Lai gan domāju, ka Birkentālam būtu motivējoši nostartēt vismaz dažus posmus arī PK. Tikko apskatījos, ka Birkentāls pieteikts rītdienas stafetei, turklāt otrajā etapā! Mjā, riskants gājiens. Čalim šodien septiņu stundu brauciens ar auto, kā arī nebūs ne piešāvis Esterzundas mērķus, ne pieradis pie trases. Slotiņš pēdējā etapā. Apslimis? Stulbi, ka mums te jāzīlē, ka nav nekādas informācijas no federācijas puses. Nu tad nākamā posma sprintā noteikti ir jāstartē Birkentālam, un pēc tam, loģiski, arī stafetē.

Par rokādi Sabule-Sandra Buliņa gan pilnībā piekrītu.

Varbūt esi uzzinājis, kas ar Matjuhinu?
Dzirdēju, ka veselības likstas, bet sīkāk nezinu. Tā jau ir, ka no federācijas nekādas info. Patīk bobsleja un skeletona federācija-info ļoti daudz. Ceru ka pavasarī kas mainīsies, kaut gan priekšvētnešu tam nav. Riska jau likt Birkentālu otrā posmā nav, jo nav jau punktu vākšanas sloga. Var eksperimentēt, kaut gan es viņu tur nevestu, ja nu uz sezonas beigām.

     [+] [-]

, 2021-12-03 20:59, pirms 2 gadiem
Šahs rakstīja: Dzirdēju, ka veselības likstas, bet sīkāk nezinu. Tā jau ir, ka no federācijas nekādas info. Patīk bobsleja un skeletona federācija-info ļoti daudz. Ceru ka pavasarī kas mainīsies, kaut gan priekšvētnešu tam nav. Riska jau likt Birkentālu otrā posmā nav, jo nav jau punktu vākšanas sloga. Var eksperimentēt, kaut gan es viņu tur nevestu, ja nu uz sezonas beigām.
Nuuu, katrs punkts ir svarīgs cīņā par nāciju kausa TOP 23, lai arī nākamajā sezonā PK būtu trīs kvotas.

Es būtu lūdzis Balodi un Golubevu izlīdzēt un doties uz Esterzundi, lai tiktu pieteikti stafetei, bet Birkentālu un Buliņu atstātu Norvēģijā, lai rīt abi nostartē masu startā (arī Buliņa ir tikusi). Virtuālā biatlona spēle dīvāna eksperta izpildījumā.

Cerams, ka Matjuhins atgriezīsies.

     [+] [-]

, 2021-12-03 21:13, pirms 2 gadiem
Papētīju IBU masu starta sarakstu. Gan jau kāds nestartēs, tā ka arī Balodis varētu tikt pie starta (viņs ir otrais aiz svītras).

     [+] [-]

, 2021-12-03 22:36, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nuuu, katrs punkts ir svarīgs cīņā par nāciju kausa TOP 23, lai arī nākamajā sezonā PK būtu trīs kvotas.

Es būtu lūdzis Balodi un Golubevu izlīdzēt un doties uz Esterzundi, lai tiktu pieteikti stafetei, bet Birkentālu un Buliņu atstātu Norvēģijā, lai rīt abi nostartē masu startā (arī Buliņa ir tikusi). Virtuālā biatlona spēle dīvāna eksperta izpildījumā.

Cerams, ka Matjuhins atgriezīsies.
Un kam mums tās kvotas? Atbilde ir visticamāk ir naudā. Un kur tā nauda paliek?

     [+] [-]

, 2021-12-03 22:46, pirms 2 gadiem
Šahs rakstīja: Un kam mums tās kvotas? Atbilde ir visticamāk ir naudā. Un kur tā nauda paliek?
Par naudu nezinu. Ja pazaudēsim trešo kvotu, tad tikai ar līdzīga talanta kā Rastorgujevs parādīšanos to varēs atgūt. Un ar tikai divām kvotām sanāk, ka posmos, kuros ir stafetes, diviem čaļi paliek bez individuālajiem startiem.

     [+] [-]

, 2021-12-03 23:01, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Par naudu nezinu. Ja pazaudēsim trešo kvotu, tad tikai ar līdzīga talanta kā Rastorgujevs parādīšanos to varēs atgūt. Un ar tikai divām kvotām sanāk, ka posmos, kuros ir stafetes, diviem čaļi paliek bez individuālajiem startiem.
Nu nezinu. Federācijai par šo sen jau bija jādomā. Tagad ir tā, ka juniori visi startē pieaugušajos, jaunieši(daļai no kuriem jābeidz 12. klase) startē pie pieaugušajiem vai junioros. Tas nav pareizi. Tā ir ugunsgrēka dzēšana. Šogad ir ļoti maz 18 gadīgo pieaugušo sacensībās. Slovēņi savus nelaiž, igauņi arī.

     [+] [-]

, 2021-12-03 23:48, pirms 2 gadiem
Šahs rakstīja: Nu nezinu. Federācijai par šo sen jau bija jādomā. Tagad ir tā, ka juniori visi startē pieaugušajos, jaunieši(daļai no kuriem jābeidz 12. klase) startē pie pieaugušajiem vai junioros. Tas nav pareizi. Tā ir ugunsgrēka dzēšana. Šogad ir ļoti maz 18 gadīgo pieaugušo sacensībās. Slovēņi savus nelaiž, igauņi arī.
Latvijā tā problēma ar jauno startēšanu pie pieaugušajiem ir tapēc kad pirms Brokas federācija uz jaunajiem vispār neskatijās,tie brauca tikai uz ĒC un PČ jauniesiem.tur bija caurums,ko lēnām šobrīd lāpa ciet.

sporta bāzes attīstās Latvijā ta kā būs arī pa kādam talantam turpmāk,nedrīkst bez cīņas atdot vakantās vietas startiem PK.Ka teica Damakls,atgūt pazaudēto neizdosies ātri.Sieviešu atgriešanās pēc Līdumas laiku kvarteta aiziešanas notiek lēnu,bet progress ir.

     [+] [-]

, 2021-12-04 11:26, pirms 2 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Latvijā tā problēma ar jauno startēšanu pie pieaugušajiem ir tapēc kad pirms Brokas federācija uz jaunajiem vispār neskatijās,tie brauca tikai uz ĒC un PČ jauniesiem.tur bija caurums,ko lēnām šobrīd lāpa ciet.

sporta bāzes attīstās Latvijā ta kā būs arī pa kādam talantam turpmāk,nedrīkst bez cīņas atdot vakantās vietas startiem PK.Ka teica Damakls,atgūt pazaudēto neizdosies ātri.Sieviešu atgriešanās pēc Līdumas laiku kvarteta aiziešanas notiek lēnu,bet progress ir.
Nākamajā nedēļa sākas junioru biatlona kauss. Interesanti, vai mūsējie piedalīsies (vēl kāds, neskaitot tos, kas jau sāka sezonu IBU kausā).

     [+] [-]

, 2021-12-04 11:31, pirms 2 gadiem
Balodis diemžēl nestartē masu startā, lai gan kvalificējās

     [+] [-]

, 2021-12-04 13:32, pirms 2 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Latvijā tā problēma ar jauno startēšanu pie pieaugušajiem ir tapēc kad pirms Brokas federācija uz jaunajiem vispār neskatijās,tie brauca tikai uz ĒC un PČ jauniesiem.tur bija caurums,ko lēnām šobrīd lāpa ciet.

sporta bāzes attīstās Latvijā ta kā būs arī pa kādam talantam turpmāk,nedrīkst bez cīņas atdot vakantās vietas startiem PK.Ka teica Damakls,atgūt pazaudēto neizdosies ātri.Sieviešu atgriešanās pēc Līdumas laiku kvarteta aiziešanas notiek lēnu,bet progress ir.
Uzlaboji garastāvokli ar apgalvojumu, ka federācija tagad attīsta jauniešu biatlonu!