Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Čakars: "Sāpīgi"

Andrejs Siliņš

Pēc Kontiolahti notikušajām Pasaules kausa izcīņas 1. posma sacensībās biatlonā Latvijas dāmu izlases galvenais treneris atzina, ka viena zaudētā vieta esot sāpīgs pavērsiens.

"Sāpīgi, ka vienu starta vietu zaudējām. Nav mums vairāk treneru, kas varētu braukt meitenēm līdzi uz Eiropas kausa izcīņas posmu sacensībām. Līga Glāzere un Žanna Juškāne turpinās trenēties kopā ar pārējām izlases dalībniecēm Krūmiņu un Līdumu un startēs tikai stafetē," sacīja sieviešu izlases treneris Māris Čakars.

Neveiksmīgo startu treneris skaidro ar līmeņa izlīdzināšanos kopējā biatlonā: "Rūpīgi gatavojoties jaunajai sezonai, domājām, ka tehniskajā un fiziskajā sagatavotībā būsim tikuši tālu uz priekšu. Tagad nākas atzīt, ka kopējais līmenis ir krietni audzis un spēku samērs nav būtiski mainījies. Līga Glāzere pagājušajā sezonā no uzvarētājas atpalika četras līdz piecas minūtes. Kontiolahti viņa līderēm zaudēja trīs minūtes, taču ar to nepietika, lai iekļūtu labāko deviņdesmitniekā. Vienas vietas zaudēšana man sāp visvairāk. Un tas, ka nāciju vērtējumā meitenes tikušas virs puišiem, šoreiz nav būtiski."

Izmantotie resursi:
Diena
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

     [+] [-]

, 2007-12-03 02:43, pirms 16 gadiem
nja pagaidam ne biatlonistiem ne biatlonistem neiet,bet nu ko var gribet nekads parsteigums tas nav,jo lv jau finasejums salidzinot ar citam valstim ir niecigs un lv ir tikai divi tadi biatlonisti kas regulari var tikt pie punktiem tie ir Ilmars Bricis un Madara Liduma.

     [+] [-]

, 2007-12-03 03:13, pirms 16 gadiem
cik nu neiet.., vnk konkurence pašlaik biatlonā ir kā nevienā ziemas sporta veidā, manuprāt! ar mūsu pašreizējajām iespējām (slēpes, farmokoloģija utt) ir pārāk naivi cerēt un regulāriem panākumiem un atliek vien gaidīt veiksmes brīžus.. (vienīgais pozitīvais izņēmums varētu būt Līduma)

P.S. lai gan tā salīdzināt ir nekorekti, bet jebkura biatlonista tikšanu punktos PK es peronīgi vērtēju daudz augstāk par, piemēram, kamaniņnieku tikšanu desmitniekā.., jo konkurences līmenis ir nesalīdzināms.

     [+] [-]

, 2007-12-03 08:55, pirms 16 gadiem
paskatoties rezultātus, izskatās ka nebūtu pat slikti vienu sezonu visiem nobraukt pa Eiropas kausies, varbūt uzlabotos psiholoģiskais, Līduma varētu pacīnīties par 10-nieku. vājākais posms man liekas izlašu treneri.