Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

PK atbilstošas infrastruktūras izveide "Smeceres silā" izmaksātu līdz 10 miljoniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

PK atbilstošas infrastruktūras izveide "Smeceres silā" izmaksātu līdz 10 miljoniem
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Anders Wiklund/EPA/Scanpix

Pasaules kausam biatlonā atbilstošas infrastruktūras izveide "Smeceres sils" bāzē varētu izmaksāt no sešiem līdz desmit miljoniem eiro - atkarībā no būvniecības izmaksām darbu veikšanas laikā, sarunā ar aģentūru LETA teica bāzes vadītājs Gunārs Ikaunieks.

Šonedēļ Latvijā vizītē bija ieradušies Starptautiskās biatlona savienības (IBU) prezidents Ulle Dālins un ģenerālsekretārs Makss Kobs, kuri apmeklēja gan Sporta un atpūtas bāzi "Smeceres sils" un Madonas novada pašvaldību, gan tikās ar valdības pārstāvjiem Ekonomikas ministrijā. Vizītes mērķis bija aktualizēt potenciālu un nepieciešamību biatlona bāzes "Smeceres sils" attīstībai, lai varētu nākotnē pretendēt uz augstākās raudzes biatlona sacensību organizēšanu Latvijā.

Kā stāstīja Ikaunieks, tikšanās laikā nonākts pie secinājuma, ka vieta, arēna un trase ir ļoti piemērota šo pasākumu norisei, taču A licences iegūšanai ir jāpapildina infrastruktūra - nepieciešama ir tiesnešu-organizatoru māja ar tehnisko aprīkojumu, sniega depozīta papildinājums un dažu pievedceļu izbūve. Šobrīd gan nav zināms, kad šie infrastruktūras uzlabojumi varētu tikt veikti.

"Izmaksas varētu būt no sešiem līdz astoņiem, iespējams, desmit miljoniem. Taču tas ir atkarīgs no būvniecības izmaksām brīdī, kad tas tiktu būvēts," teica Ikaunieks.

Tāpat bāzes vadītājs pastāstīja, ka, pielāgojot infrastruktūru augstākā līmeņa sacensībām, "Smeceres sils" būtu piemērots daudzu citu sporta veidu pasākumiem.

"Plāns ir, ka šo infrastruktūru varētu izmantot arī ikdienā, piemēram, trenažieru zāli, laboratoriju spēju testēšanai un lietām, kas nepieciešamas ikdienas nodarbībām Madonas sporta skolai. Savukārt, palielinot sniega depozītu, krietni agrāk tiku nodrošināta iespēja izmantot trasi pašmāju sportotājiem," stāstīja Ikaunieks.

Februārī "Smeceres silā" norisinājās pirmais Eiropas līmeņa biatlona pasākums Latvijā - Eiropas junioru čempionāts. Šogad martā norisināsies Baltijas kauss biatlonā, bet kā nākamais lielais IBU pasākums šobrīd apstiprināts 2026.gada sākumā, kad Latvijā norisināsies IBU Junioru kauss biatlonā.

     [+] [-]

, 2023-11-02 17:15, pirms 11 mēnešiem
6-8 varbut 10, puikam jabeidz sapnot, sapipejusies kko kartigi

  +1 [+] [-]

, 2023-11-02 17:36, pirms 11 mēnešiem
Valdība pēdējā laikā ļoti dāsna palikusi, var mēģināt izmantot šo lietu sakārtot

  +4 [+] [-]

, 2023-11-02 17:48, pirms 11 mēnešiem
...šķēles brālim pieder SMECERES MEŽI UN ZEME...LAI PIĶO ABI BRĀĻI,PIETEIKOŠI SASHĒMOJUŠI...KAUT KO LABU IZDARA lATVIJAI .....johaid,lielie burti..

     [+] [-]

, 2023-11-02 18:58, pirms 11 mēnešiem
10 miljoni jau nav tik daudz, toties, reģiona attīstībai tas varētu būt kārtīgs spēriens.

  +2 [+] [-]

, 2023-11-02 19:06, pirms 11 mēnešiem
chau! ataa rakstīja: 10 miljoni jau nav tik daudz, toties, reģiona attīstībai tas varētu būt kārtīgs spēriens.
Bet tad lai reģions strādā un piesaista naudu! Kapēc piemēram Liepājā var tenisa halli pludmales volejbola arēnu futbola pūsli uztaisīt ar daļēju valsts atbalstu un par eiropas naudām! Kas jums tur notiek vidzemē? Sigulda vispār ahujel labums tikai viņiem no tās trases,bet tāpat katru gadu valsts dotē to trasi un ir viena no bagātākajām,ja ne bagātākā pašvaldība pēc izmēra un iedzīvotāju skaitu Latvijā. Jāsāk strādāt nevis tikai īdēt pēc valsts naudas!

  +2 [+] [-]

, 2023-11-02 19:11, pirms 11 mēnešiem
Kur pārējā infrastruktūra? Viesnīcas, ēdināšana, transports...

  +3 [+] [-]

, 2023-11-02 19:17, pirms 11 mēnešiem
Nu, ja tas patiesi palīdzēs atdzemdināt LV biatlonu, kurš pašlaik vaid miris, tad, lai notiek. Tikai nevisai ticās tam.

     [+] [-]

, 2023-11-02 20:15, pirms 11 mēnešiem
Kad sapņojat,tad vis maz vajag aizvērt acis.Aizbraucat līdz Otepei un tad arī sapratīsiet cik tālu ir Smeceres silam līdz tāda līmeņa sacensībām.Tie tādi mazu bērnu šļupsti.

     [+] [-]

, 2023-11-02 20:32, pirms 11 mēnešiem
Bāze, bāze...
Un kā ar sniegu būs?!
Ziemas švakākas un švakākas paliek.
Cik miljonus tad tas izmaksās???

  +1 [+] [-]

, 2023-11-02 20:49, pirms 11 mēnešiem
Vieni īdētāji, tā mums nekad, nekas nebūs, tas taču jāsaprot.

     [+] [-]

, 2023-11-02 21:04, pirms 11 mēnešiem
Sniegu tak somu zsvētku vecītis atvedīs. Protams, ne par velti.

     [+] [-]

, 2023-11-02 21:24, pirms 11 mēnešiem
5x lētāk kā sigulda 200x populārākam un masveidīgākam sporta veidam (tostarp arī slēpošanas bāze)

  +3 [+] [-]

, 2023-11-02 22:24, pirms 11 mēnešiem
Kad beigsies šī mūsu nacionālā īpatnība - mūžīgā čīkstēšana. Tāpat mums nekas nebūs, tāpat biatlonu neatdzīvinās Latvijā, mums nebūs sniegs utt. Siguldā arī nevajag ieguldīt 58 miljonus lai būtu trase četriniekiem un pilnvērtīgiem PK posmiem un OS (ja paveicās). Mums laikam neko nevajag, jo tāpat nekas nebūs.
Igauņi laikam pirms 15 gadiem ātri uzcēla hokeja halli un nedomāja ka hokejs tāpat mums nebūs.
Kad runā ka mums vajag futbola stadionu vairāk kā 10 000 vietām, tad atkal runas , kurš tad ies , tas par dārgu utt,
Priecājamies, ja kāds kaut ko domā un dara. Brīžiem sajūta, ka nekur nevajag ieguldīt naudu , tā tikai algām domāta.
Un ja darītu un nečikstētu. Varbūt pēc 10-20 gadiem mums būtu PK posmi bobslejā (gan divnieki, gan četrinieki) un varbūt arī PČ. Mums būtu kāds PK posms biatlonā. Sākumā zemāka līmeņa kausi.
Var jau neko necelt , nebūvēt un turpināt čīkstēt ka nekā nav, neko mums nevajag utt,

  +2 [+] [-]

, 2023-11-02 22:26, pirms 11 mēnešiem
letinbee rakstīja: Kad sapņojat,tad vis maz vajag aizvērt acis.Aizbraucat līdz Otepei un tad arī sapratīsiet cik tālu ir Smeceres silam līdz tāda līmeņa sacensībām.Tie tādi mazu bērnu šļupsti.
Tad mums neko nevajag sākt darīt ?

  -1 [+] [-]

, 2023-11-02 23:38, pirms 11 mēnešiem
Aldis Br rakstīja: Tad mums neko nevajag sākt darīt ?
Kada tam jega ? Izmaksas, uzturesana, palasiet kas rakstits, trenazieru zale, smiekligi

  +1 [+] [-]

, 2023-11-03 00:24, pirms 11 mēnešiem
Aldis Br rakstīja: Kad beigsies šī mūsu nacionālā īpatnība - mūžīgā čīkstēšana. Tāpat mums nekas nebūs, tāpat biatlonu neatdzīvinās Latvijā, mums nebūs sniegs utt. Siguldā arī nevajag ieguldīt 58 miljonus lai būtu trase četriniekiem un pilnvērtīgiem PK posmiem un OS (ja paveicās). Mums laikam neko nevajag, jo tāpat nekas nebūs.
Igauņi laikam pirms 15 gadiem ātri uzcēla hokeja halli un nedomāja ka hokejs tāpat mums nebūs.
Kad runā ka mums vajag futbola stadionu vairāk kā 10 000 vietām, tad atkal runas , kurš tad ies , tas par dārgu utt,
Priecājamies, ja kāds kaut ko domā un dara. Brīžiem sajūta, ka nekur nevajag ieguldīt naudu , tā tikai algām domāta.
Un ja darītu un nečikstētu. Varbūt pēc 10-20 gadiem mums būtu PK posmi bobslejā (gan divnieki, gan četrinieki) un varbūt arī PČ. Mums būtu kāds PK posms biatlonā. Sākumā zemāka līmeņa kausi.
Var jau neko necelt , nebūvēt un turpināt čīkstēt ka nekā nav, neko mums nevajag utt,
Skanēs stulbi, bet runa ir par valsts naudu. Ja valsts nespēj nodrošināt pamatfunkcijas - kaut vai adekvātu atalgojumu mediķiem, skolotājiem, polcistiem, ugunsdzēsējiem, palīdzību tiem, kas slimo ar smagām slimībām un vēl daudzas funkcijas, kas skar ļoti plašu cilvēku loku, tad nav īsti adekvāti iztērēt gandrīz 60 miljonus renei vai tos pašus 6-10 miljonus (vienkārši fantastiski norādītas izmaksas - izmaiņas par 80%) marginālai nodarbei. Marginālai, jo ikdienā, tā skar ļoti šauru loku. Vai normāli nebūtu ja šāda palīdzība tiktu meklēta caur privātiem sponsoriem un valsts tikai tad ja nu nekādīgi? Nē, es piekrītu rene ir forša, biatlons foršs. Medaļas atnes īslaicīgu pozitīvo grūdienu daļai sabiedrības. Renes trsse, biatlona trase atnes sauju tās naudas atpakaļ, tiesa ar katru gadu ta nauda mazinās, tīri tāpēc, ka vismaz renē viens no lielākajiem naudas ienesējiem pie mums vairs netrenējas loģisku iemeslu dēļ. Nevar iztērēt lielas summas šauras grupas vajadzībām, kas nenodrošina pamatfunkcijas, ja ir akūts finansu trūkums krietni plašākam lokam ar krietni "steidzamāku prioritāti". Sanāk tāda ballīte mēra laikā.

     [+] [-]

, 2023-11-03 08:30, pirms 11 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Skanēs stulbi, bet runa ir par valsts naudu. Ja valsts nespēj nodrošināt pamatfunkcijas - kaut vai adekvātu atalgojumu mediķiem, skolotājiem, polcistiem, ugunsdzēsējiem, palīdzību tiem, kas slimo ar smagām slimībām un vēl daudzas funkcijas, kas skar ļoti plašu cilvēku loku, tad nav īsti adekvāti iztērēt gandrīz 60 miljonus renei vai tos pašus 6-10 miljonus (vienkārši fantastiski norādītas izmaksas - izmaiņas par 80%) marginālai nodarbei. Marginālai, jo ikdienā, tā skar ļoti šauru loku. Vai normāli nebūtu ja šāda palīdzība tiktu meklēta caur privātiem sponsoriem un valsts tikai tad ja nu nekādīgi? Nē, es piekrītu rene ir forša, biatlons foršs. Medaļas atnes īslaicīgu pozitīvo grūdienu daļai sabiedrības. Renes trsse, biatlona trase atnes sauju tās naudas atpakaļ, tiesa ar katru gadu ta nauda mazinās, tīri tāpēc, ka vismaz renē viens no lielākajiem naudas ienesējiem pie mums vairs netrenējas loģisku iemeslu dēļ. Nevar iztērēt lielas summas šauras grupas vajadzībām, kas nenodrošina pamatfunkcijas, ja ir akūts finansu trūkums krietni plašākam lokam ar krietni "steidzamāku prioritāti". Sanāk tāda ballīte mēra laikā.
Tā tāda drusku subjektīva lieta par valsts prioritātēm. Mani atkal tracina, ka pošas remontēt vienu Saeimas namu par summu, kas līdzinās pašvaldības ar padsmit tūkstošiem iedzīvotāju diviem gada budžetiem.

     [+] [-]

, 2023-11-03 10:09, pirms 11 mēnešiem
elements rakstīja: Tā tāda drusku subjektīva lieta par valsts prioritātēm. Mani atkal tracina, ka pošas remontēt vienu Saeimas namu par summu, kas līdzinās pašvaldības ar padsmit tūkstošiem iedzīvotāju diviem gada budžetiem.
Protams, ka tas ir subjektīvi, tāpēc es skatos no tādas prizmas, ka primārais ir apmierināt un izpildīt pamatvajadzības - nodrošināt izglītību, drošību, medicīnu, palīdzību tiem, kas objektīvu iemeslu dēļ nevar sev palīdzēt utt, sakārtota infrastruktūra. Izklaide paliek otrajā plānā. Tas vai to ipilda MK un Saeima - tas jau cits stāsts. Un pašvaldību līmenī tieši tas pats.

     [+] [-]

, 2023-11-03 10:23, pirms 11 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Skanēs stulbi, bet runa ir par valsts naudu. Ja valsts nespēj nodrošināt pamatfunkcijas - kaut vai adekvātu atalgojumu mediķiem, skolotājiem, polcistiem, ugunsdzēsējiem, palīdzību tiem, kas slimo ar smagām slimībām un vēl daudzas funkcijas, kas skar ļoti plašu cilvēku loku, tad nav īsti adekvāti iztērēt gandrīz 60 miljonus renei vai tos pašus 6-10 miljonus (vienkārši fantastiski norādītas izmaksas - izmaiņas par 80%) marginālai nodarbei. Marginālai, jo ikdienā, tā skar ļoti šauru loku. Vai normāli nebūtu ja šāda palīdzība tiktu meklēta caur privātiem sponsoriem un valsts tikai tad ja nu nekādīgi? Nē, es piekrītu rene ir forša, biatlons foršs. Medaļas atnes īslaicīgu pozitīvo grūdienu daļai sabiedrības. Renes trsse, biatlona trase atnes sauju tās naudas atpakaļ, tiesa ar katru gadu ta nauda mazinās, tīri tāpēc, ka vismaz renē viens no lielākajiem naudas ienesējiem pie mums vairs netrenējas loģisku iemeslu dēļ. Nevar iztērēt lielas summas šauras grupas vajadzībām, kas nenodrošina pamatfunkcijas, ja ir akūts finansu trūkums krietni plašākam lokam ar krietni "steidzamāku prioritāti". Sanāk tāda ballīte mēra laikā.
No tava teksta izriet, ka pastāvošā iekārta nespēj nodrošināt visas vajadzības pietiekamā apmērā. Vai ne? Kāpēc Tu sāc runāt par prioritātēm? Kāpēc Tu nevēlies atzīt, ka pastāvošā (pasaules) iekārta nekad nespēs nodrošināt visu pietiekamā apmērā un ka ir jāmaina iekārtu, nevis jāskatās, uz kuru pusi pavilkt deķīti? Tā ir cīņa ar sekām, nevis cēloņiem.