Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Tīruma: "Mērķi un ambīcijas nav mazinājušās"

Jānis Pārums

Tīruma: "Mērķi un ambīcijas nav mazinājušās"
Maija Tīruma
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma, gatavojoties jaunajai sezonai, portālam Sportacentrs.com atklāja, kāpēc nolēmusi palikt kamaniņu sportā un kādās krāsās saredz jauno sezonu, kas nav nemaz tik tālu.

Viņa neslēpj, ka bijušas arī domas mest sportam mieru, taču vēlme turpināt tomēr izrādījusies spēcīgāka: "Tās domas par kamaniņu sporta pamešanu bija pakārtotas tam, par ko mūs visu iepriekšējo sezonu brīdināja federācijā. Līdzekļu treniņiem paliek arvien mazāk un vērojot notiekošo valstī nekas neliecināja, ka apstākļi tuvāko gadu laikā varētu uzlaboties. Diemžēl! Ideja tam visam likt punktu bija tikai un vienīgi finansiālu apsvērumu dēļ, jo sports ir ne tikai mans dzīvesveids, bet arī darbs. Lai kā es to mīlētu, arī man, kā visiem pārējiem mirstīgajiem ir jāpaēd. Man par lielu prieku, risinājums tomēr tika atrasts un naudu pilnībā mums nenoņēma, tāpēc arī turpinu sportot."

"Treniņi šobrīd notiek Latvijā, un, jāsaka godīgi, diezgan ekonomiskā režīmā, bet tas nenozīmē, ka tāpēc fiziskā sagatavotība būs sliktāka," uzsvēra Tīruma. "Trenējamies tikpat nopietni un apzinīgi kā iepriekšējos gadus, tikai pēc iespējas mazāk tērējot līdzekļus, kas šosezon ir tik mazi, ka pat nesanāk ziemā nostartēt visos Pasaules kausa posmos. Vismaz pilnā sastāvā komanda, kā iepriekšējos gados, šogad uz visām sacensībām nevarēs tikt."

"Šogad izpaliks jau ierastais sezonas sākums Norvēģijā, pirmoreiz uz ledus tiksim nedaudz vēlāk kā ierasts un tepat Siguldā. Esmu pieņēmusi situāciju, kāda tā ir, tāpēc noskaņojums ir labs. Mans uzdevums ir katrās sacensībās nostartēt pēc iespējas labāk. Mērķis un ambīcijas nemainās – beidzot tikt labāko sešiniekā pasaules kausa kopvērtējumā," piebilda Tīruma.

Tāpat sportiste piebilda, ka, iespējams, pirms sezonas Siguldā būs arī kontrolmači, taču pagaidām par tiem vēl nekas nav teikts. Tādas sacensības jau bija starta estakādē, taču Tīruma tajās nepiedalījās, jo tobrīd bija apslimusi. Pirmais Pasaules kausa izcīņas posms notiks novembra beigās Insbrukas trasē Austrijā.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-24 18:49, pirms 14 gadiem
Lai izdodas!

  +2 [+] [-]

, 2010-09-24 22:42, pirms 14 gadiem
turam īkšķus!