Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Zviedri aizstāv titulu pasaules kērlinga čempionātā jauktajām komandām, Latvija 31. vietā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zviedri aizstāv titulu pasaules kērlinga čempionātā jauktajām komandām, Latvija 31. vietā
Foto: curling.lv

Pasaules kērlinga čempionāts jauktajām komandām norisinājās no 12. līdz 19. oktobrim Skotijas pilsētā Aberdīnā, kurā par titulu sacentās 39 valstu izlases. Tituu aiztāvēja Zviedrija, bet Latvija ierindojās 31. vietā.

Mūsu komanda čempionātu iesāka ar uzvaru pār Anglijas komandu 5:3. Nākamajā dienā pretī bija turnīra favorīti – Kanāda. Latvija atzina zaudējumu ar 1:19. Pēc pagalam neveiksmīgās svētdienas spēles mūsu komanda aizvadīja līdzīgu spēli ar Turcijas izlasi, diemžēl neizdevās spēles galotni pavērst sev par labu, līdz ar to zaudējums 6:7. Pēc diviem zaudējumiem Latvijai pretī nāca Filipīnas, kuras pārliecinoši izdevās uzvarēt 13:2.

Lai saglabātu cerības uz ceturtdaļfinālu mūsu komandai bija nepieciešamas uzvaras nākamajās spēlēs, bet tika piedzīvoti vēl trīs zaudējumi. Spēles pret Jaunzēlandi un Ungāriju beidzās 3:9, bet noslēdzošā spēle pret Čehiju 3:7. Latvija čempionātu pabeidza 31. vietā. Aiz mūsu izlases palika Slovākija, Beļģija, Taivāna, Nigērija, Filipīnas, Puertoriko, Rumānija, Kenija.

Latvijas izlases treneres Evitas Regžas komentārs pēc aizvadītā čempionāta: “Uz Pasaules čempionātu braucām cīnīties katrā spēlē un par katru punktu. Vislabāk tas izdevās pēdējā spēlē pret Čehiju. Ja šādas būtu iepriekšējās spēles gan izpildījuma, gan taktisko risinājumu izvēlē, uzvaru būtu vairāk. Kā reiz Ansis teica - ir tik uzvaru, cik nopelnījām. Jauniešiem noteikti laba pieredze, īpaši jau meitenēm, kurām šis bija pirmais Pasaules čempionāts, labs treniņa posms ceļā uz Eiropas čempionātu sievietēm novembrī. Aberdīnā čempionāts notiek ne pirmo reizi, viss labi noorganizēts, visi iesaistītie cilvēki cenšas radīt labākos apstākļus. Ir patīkami atgriezties un baudīt kērlingu gan uz ledus, gan ārpus tā, satiekot draugus no visas pasaules un iegūt jaunus. Lai visiem baudāma jaunā sezona!”

Šī gada čempionātā par medaļām šodien, 19. oktobrī cīnījās Zviedrijas, Šveices, Spānijas un Japānas komandas. Iepriekšējā gada čempioni aizraujošā pusfinālā pārspēja Šveices izlasi 6:4, bet japāņi pārliecinoši 9:4 uzvarēja Spāņus. 3. vietas spēlē šveicieši nodrošināja uzvaru 4:2, paņemot vienu punktu izšķirošajā endā, lai gan Spāņiem bija pēdējā akmens tiesības. Fināls ritēja spraigā cīņā, līdz pat pēdējā enda sākumam rezultāts bija neizšķirts. Zviedriem 8. endā izdevās paņemt nepieciešamo vienu punktu un jau otro gadu pēc kārtas izcīnīt pasaules čempionu titulu jauktajās komandās.

Latvijas izlases sastāvs: Krišs Vonda (skips), Agate Regža, Ričards Vonda, Dārta Regža, trenere Evita Regža.

Latvijas Izlases spēļu rezultāti:
5:3 - Anglija
1:19 - Kanāda
6:7 - Turcija
13:2 - Filipīnas
3:9 - Jaunzēlande
3:9 - Ungārija
3:7 - Čehija

Izšķirošo spēļu rezultāti:
6:4 Zviedrija – Šveice (pusfināls)
9:4 Japāna – Spānija (pusfināls)
5:4 Zviedrija - Japāna (fināls)
4:2 Šveice - Spānija (spēle par 3.vietu)

Izmantotie resursi:
https://www.curling.lv/jaunumi/3128