Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Krasiļščikova izcīnījusi pirmos Kontinentālā kausa ranga punktus lēkšanā ar slēpēm no tramplīna

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krasiļščikova izcīnījusi pirmos Kontinentālā kausa ranga punktus lēkšanā ar slēpēm no tramplīna
Aelita Krasiļščikova. Foto no sportistes privātā arhīva.

Igaunijas slēpošanas centrā Otepē notikušajās Kontinentālās kausa sacensībās lēkšanā ar slēpēm no tramplīna Latvijas pārstāve Aelita Krasiļščikova ieguvusi divas reizes 16. vietu un kā pirmā no mūsu valsts nopelnījusi Kontinentālā kausa ranga punktus.

Kā stāsta Aelitas Krasiļščikovas trenere Margarita Sokolova, tad šajās sacensībās Krasiļščikova kļuva par pirmo Latvijas sportisti, kura izcīnīja FIS Kontinentālā kausa ranga punktus, kas ir vēsturisks sasniegums Latvijai šajā disciplīnā. Līdz šim nevienam Latvijas sportistam, ne vīriešu, ne sieviešu konkurencē, nebija izdevies iegūt punktus šajās prestižajās starptautiskajās sacensībās, kas kalpo kā ceļš uz dalību Pasaules kausa sacensībās.

"FIS Kontinentālais kauss ir augsta līmeņa starptautiskas sacensības lēkšanā ar slēpēm, kas kalpo kā nozīmīgs solis starp reģionālajiem kausiem un FIS Pasaules kausu. Šajās sacensībās piedalās talantīgākie jaunie sportisti un pieredzējuši atlēti, kuri cenšas izcīnīt punktus, lai nodrošinātu sev vietu pasaules līmeņa sacensībās. Dalība šajā turnīrā ir būtiska sportistu izaugsmei un sniedz iespēju uzlabot savas prasmes augstākajā konkurences līmenī. Sacensības norisinās uz dažāda izmēra tramplīniem, un lēcēji cīnās par vērtīgiem punktiem, kas nodrošina viņiem pozīcijas rangā un palīdz kvalificēties augstākajām sacensībām, piemēram, Pasaules kausam," norāda Sokolova.

Pirmajā sacensību dienā Aelita Krasiļščikova no mazā tramplīna (HS97) lēca 65,5 metrus pirmajā lēcienā un 76,5 metrus otrajā lēcienā, kas viņai deva 16. vietu kopvērtējumā​. Otrajā sacensību dienā Aelitas labākie lēcieni bija 69,5 metri pirmajā lēcienā un 74,0 metri otrajā lēcienā. Ar šiem rezultātiem viņa atkal ieņēma 16. vietu​. Labākās atzīmes par stilu bija 15 un 15,5 punkti. Kopumā startēja 19 dalībnieces, aiz Aelitas paliekot somietei, amerikānietei un ukrainietei.

Iepriekš informējām, ka Igaunijā sporta centrā "Tehvandi" Otepē notikušajā Latvijas čempionātā lēkšanā ar slēpēm uzvaras izcīnījuši Aelita Krasiļščikova un Kārlis Švēde.

Informāciju sagatavoja
Margarita Sokolova

     [+] [-]

, 2024-10-21 15:08, vakar
un kādas jaudas tramplins tas bija?

     [+] [-]

, 2024-10-21 23:01, vakar
Ja teksts nav labots, tad tur minēts 90-nieks