Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Priekuļos Latvijas čempionāta otrais posms rollerslēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šajā nedēļas nogalē, 24. un 25. augustā, slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” Priekuļos norisināsies šīs sezonas otrais posms Latvijas čempionātam rollerslēpošanā, kas būs FIS statusā pieaugušajiem un junioriem. Dalībnieki sacentīsies vidējā distancē klasiskajā stilā un brīvajā stilā ar intervāla startu.

Šī gada Latvijas čempionāts rollerslēpošanā sākās jūlija vidū Madonā kopā ar Pasaules kausa sezonas pirmo posmu. 20. jūlija dienas vidū pirms Pasaules kausa trešās sacensību dienas startiem jauniešu grupas pārstāvji Raiņa ielā noskaidroja ātrākos sprinterus specifiskajā 200m sprintā pret kalnu.

Priekuļu posmā, kas parasti ir bijis kā pirmais un noticis jūlijā, bet šogad tiks aizvadīts augusta beigās, programma ir ierastā, proti, rollerslēpotāji sacentīsies distancēs ar intervāla startu gan klasiskajā stilā, gan slidsolī. Pirmajā dienā ir paredzēta klasika, bet otrajā dienā būs slidsoli.

Abas dienas pirmie sacensības uzsāks pieaugušie un juniori, kuriem tās būs arī FIS sacensības. Dienas vidū uz starta stāsies visu jauniešu grupas dalībnieki. Pirmajā posmā sprintā pieaugušo grupā labākie bija Pasaules kausa posma finālā iekļuvušais un trešo vietu izcīnījušais Lauris Kaparkalējs un Kitija Auziņa, bet junioros zelta medaļas nopelnīja abi Pasaules kausa posma godalgoto vietu ieguvēji – uzvarētāja Linda Kaparkalēja un trešās vietas ieguvējs Dāvis Kalniņš.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv