Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingistes Eiropas meistarsacīkstes iesāk ar divām uzvarām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas kērlingistes Eiropas meistarsacīkstes iesāk ar divām uzvarām
Foto: Latvijas Kērlinga asociācija

LETA. Latvijas kērlingistes ar uzvaru pār Ungāriju un Beļģiju sestdien Pertā uzsāka Eiropas čempionātu B divīzijā.

Latvijas izlase ar skipu Evelīnu Baroni, kā arī Rēziju Ieviņu, Veroniku Apsi, Mariju Seļiverstovu un Letīciju Ieviņu sastāvā uzvarēja ar 7:5.

Uz vienu Ungārijas gūto punktu pirmajā endā latvietes atbildēja ar vienu punktu nākamajos divos endos un diviem punktiem - ceturtajā endā, panākot 4:1.

Nākamajos divos endos pretinieces atbildēja ar vienu gūtu punktu, bet septītajā endā latvietes guva divus punktus, atjaunojot divu punktu pārsvaru (6:3). Lai arī ungārietes nākamajos divos endos guva pa punktam, Latvijas izlase ar punktu pēdējā endā nodrošināja uzvaru.

Otrajā dienas spēlē Latvija ar 12:2 pieveica Beļģiju.

Pirmos divus punktus gan guva beļģietes, taču Latvijas komanda nākamajos divos endos guva pa vienam punktam, bet ceturtajā - divus, panākot vadību ar 4:2. Nākamajos divos endos vēlreiz tika gūts pa vienam punktam, septītajā pievienojot divus punktus un izvirzoties vadībā ar 8:2.

Astotajā endā latvietes guva vēl četrus punktus, un pretinieces vienojās cīņu beigt pirms divu pēdējo endu izspēles.

Svētdien latvietes tiksies ar Angliju, pirmdien - ar Slovēniju un Slovākiju, otrdien - ar Poliju, trešdien - ar Austriju un Somiju, bet ceturtdien - ar Lietuvu.

Iepriekšējā gadā latvietes startēja A divīzijā, deviņās spēlēs pie uzvarām netiekot.

Jau ziņots, ka sestdien pirmo cīņu aizvadīja arī Latvijas vīriešu valstsvienība, ar 8:6 uzvarot Beļģiju.